Thailand eventyrrejse
Opdag Thailand væk fra de gængse turistruter
Kom med på en rejse væk fra alfarvej i det nordlige Thailand, og oplev gamle tempelruiner, etniske minoritetsgrupper og livlige storbyer. Dyk også ned i Thailands forrygende køkken, og spejd efter vilde elefanter i junglen, inden rejsen slutter i den lille strandby Pranburi.
Priser fra
Afventer pris
Max. 20 deltagere
14 dages rejse
Start din rejse her
Fra storbyen Bangkok kører vi med tog til Sukhothai, hvor vi udforsker ruinerne af Thailands første hovedstad på en rolig cykeltur. Længere mod nord rejser vi dybt ind i de skovklædte bjerge, hvor vi møder en række forskellige etniske minoriteter i grænselandet til Burma. Vi lærer også om meditation, sejler på junglefloder og besøger lokale markeder, inden storbylivet igen kalder i kulturbyen Chiang Mai.
Nær Chiang Mai besøger vi den hyggelige historiske by Lamphun, der gemmer på et af Nordthailands smukkeste templer og rige traditioner for kunsthåndværk. Undervejs smager vi på det lokale køkken. Både på restauranter, ved gadekøkkener og til middage i private hjem.
Fra Chiang Mai flyver vi tilbage til Bangkok, hvorfra vi kører til kystbyen Pranburi. Her indlogeres vi på et dejligt strandhotel, hvor der er tid til afslapning.
Men vi har også store naturoplevelser i vente, når vi udforsker huler og dramatiske kalkstenslandskaber i nationalparken Khao Sam Roi Yot og kigger efter vilde elefanter og et væld af andre dyr i Kui Buri National Park.
5 gode grunde til at rejse til Thailand med Viktors Farmor:
- Opdag den oversete historiske tempelby Lamphun
- Smag på Thailands varierede køkken både på restauranter og i private hjem
- Hold udkig efter vilde elefanter i Kui Buri National Park
- Nyd en cykeltur blandt tempelruinerne i Thailands første hovedstad Sukhothai
- Besøg stammefolk i afsidesliggende landsbyer mellem jungleklædte bjerge
Dagsprogram
-
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Fra Danmark sætter vi kursen mod Thailand.
Måltider: På flyet
-
Dag 2
Gadekøkkener i Bangkoks gamle bydel
Vi ankommer til Thailand om morgenen, og inden længe er vi på vej mod vores hotel i hjertet af Bangkoks gamle bydel. Allerede fra bussen står det klart, at Bangkok i dag er en ægte asiatisk storby. Her står funklende templer side om side med moderne højhuse i glas og stål, og i de travle gader snor fodgængere sig ind og ud mellem markedsboder, gadekøkkener og et mylder af biler. Det er her, vi oplever det moderne Thailand for fuld udblæsning, og det er netop byens utrættelige energi og evne til at forny sig, der giver Bangkok sin unikke kant og gør byen til en af verdens mest fascinerende og dragende storbyer.
Vores hotel ligger i en af Bangkoks ældste bydele. Vi kan ikke tjekke ind på hotellet endnu, så vi går en tur i gaderne omkring hotellet, hvor vi oplever både byens nye og mere traditionelle sider. Vores lokalguide kender alle de små gader og fører os dybt ind i byens sjæl. Han kender også de gode gadekøkkener, og undervejs smager vi på nogle af de lokale specialiteter fra Thailands fantastiske køkken.
Gåturen slutter med frokost, hvorefter resten af dagen er fri til at hvile ud på hotellet eller udforske Bangkok på egen hånd. Mulighederne er mange. Der er ikke langt at gå fra hotellet til hverken Grand Palace eller det store tempel Wat Pho med sin berømte liggende Buddha. Eller hop på en tuktuk til Siam Square eller Chinatown, hvis shopping trækker mere.
Måltider: Mad på flyet og frokost
Overnatning: Bangkok, Siri Oriental Hotel eller lignende
-
Dag 3
Med tog til historiske Sukhothai
Vi forlader storbyen efter morgenmaden og tager toget nordpå mod den gamle hovedstad Sukhothai. Først bumler toget gennem Bangkoks uendelige forstæder. Men gradvist slipper byen sit tag, og dybgrønne rismarker dukker op i landskaberne udenfor vinduet.
Efter omkring 4 timers togrejse står vi af i byen Phitsanulok, hvorfra vi har cirka en times kørsel i bus til Sukhothai. Vel fremme indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter, og der er tid til at slappe af og vaske rejsestøvet af i poolen.
Vi mødes igen sidst på eftermiddagen for at få de første indtryk af denne vigtige historiske by. Sukhothai spiller en helt central rolle i Thailands historie og folkesjæl. Der har levet folk i det nuværende Thailand i mange tusinde år, men det var på mange måder her i Sukhothai, at kimen til det Thailand, vi kender, blev lagt.
I 1238 havde det mægtige Khmerrige mistet grebet om de ydre provinser, og det lykkedes thaierne at vride sig fri af khmerernes overherredømme. Under kong Si Intharathit grundlagde de en ny selvstændig stat og erklærede Sukhothai for hovedstad i det første thailandske rige. I de næste mange årtier blomstrede byen.
Det hører vi meget mere om på aftenens udflugt. Vi besøger blandt andet en fin tempelruin, der er dekoreret med statuer af elefanter, og vi udforsker det lokale marked, hvor folk kommer for at købe ind til aftensmaden.
Turen slutter i et privat hjem, hvor vi bydes indenfor til hjemmelavet aftensmad. Menuen er naturligvis traditionelle thailandske retter, og besøget er en unik mulighed for at opleve, hvordan en lokal familie lever. Efter middagen går vil tilbage til hotellet.
Måltider: Morgenmad og aftensmad
Overnatning: Sukhothai, Le Charme eller lignende
-
Dag 4
Rolig cykeltur gennem Sukhothai
Vi har hele dagen til at dykke ned i Sukhothais rige historie, og vi gør det på den bedst tænkelige måde; på en cykeltur mellem ruinerne, der ligger spredt ud på en stor slette. Landskaberne er flade, stierne er gode, og vi tager det naturligvis stille og roligt, så alle kan være med.
Skulle nogle ønske ikke at cykle, er det muligt at blive kørt i tuk-tuk.
Undervejs stopper vi mange gange for at udforske tempelruinerne og høre lokalguiden fortælle historierne om det særlige sted. Vi hører om buddhismen, arkitekturen, historien samt naturligvis hverdagslivet både i byens storhedstid og i dag.
På turen besøger vi en række af byens mest berømte templer såsom Wat Mahatat, Wat Si Chum, Wat Si Sawai, Wat Sa Si, og vi passerer en række mindre kendte tempelruiner, der er lige så flotte.
Midt på dagen holder vi en god pause og spiser frokost, inden vi fortsætter rundt i den spændende ruinby. Ud på eftermiddagen triller vi tilbage til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til egne eventyr, hvor rejselederen kan hjælpe med ideer. Nær ruinerne ligger en lille moderne by med mange gode spisesteder, så der er mulighed for at gå en tur og finde et godt sted at spise aftensmad.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Sukhothai, Le Charme eller lignende
-
Dag 5
Stammefolk langs grænsen til Burma
Endnu en spændende dag venter, når vi lægger Sukhothai bag os efter morgenmaden og sætter kurs mod Mae Sariang i det nordvestlige Thailand. Det er en længere tur på knap 400 km. Men det er også en flot tur, der tager os fra de flade centralthailandske sletter til skovklædte bjerge med spredte landsbyer beboet af forskellige etniske minoriteter.
Denne del af Thailand har altid været tæt forbundet med nabolandet Burma (Myanmar), der har haft stor indflydelse på den lokale kultur, arkitektur samt ikke mindst det lokale køkken. Alt det oplever vi over de kommende dage. Og allerede i dag kan vi møde folk fra blandt andet minoritetsgrupperne thai, karen og shan, der lever i grænselandet mellem Thailand og Burma.
Vi udskifter bussen med en båd og sejler et stykke op ad floden langs grænsen. Her lægger vi til ved bredden og går en lille tur i området. Undervejs besøger vi en hule, og vi passerer tæt forbi en af de største flygtningelejre i Thailand, hvor folk fra Burma har søgt tilflugt.
Vi besøger også en lokal landsby beboet af karen-folket, der blandt andet er kendt for deres smukke vævede tekstiler og traditionelle livsstil baseret på landbrug. Vi kigger os om i landsbyen og hører om karenernes kultur og hverdag i nutidens Thailand.
Tilbage i bussen kører vi det sidste stykke til den mindre by Mae Sariang, der ligger ned til en flod omgivet af skovklædte bjerge.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Mae Sariang. The Riverhouse Hotel (The Teak house) eller lignende
-
Dag 6
Besøg i Salween National Park
Vi har endnu en dag med store natur- og kulturoplevelser foran os, når vi efter morgenmaden sætter kurs mod Salween National Park. På vejen besøger vi en lille landsby beboet af thai og karen-folk. Her oplever vi hverdagslivet og hører mere om de to folkeslag, der forsøger at finde en balance mellem deres traditionel livsstil og det moderne Thailand.
Vi spiser en simpel picnic-frokost, inden vi står til søs på Salween-floden, der danner grænse mellem Thailand og Burma. Det er en flot sejltur gennem frodige, tropiske landskaber, inden vi efter cirka en time går i land ved en lille landsby.
Mange folkeslag i denne del af landet kom også oprindeligt fra Burma, og de slog sig ned her, inden området blev fredet som nationalpark. Derfor får de lov til at lade deres kvæg græsse indenfor nationalparkens grænser. De lever også af handel og landbrug, der i høj grad stadig forgår på traditionel vis.
Vi kigger os omkring i landsbyen og får lidt snacks, inden turen går tilbage mod Mae Sariang.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Mae Sariang, The Riverhouse Hotel (The Teak house) eller lignende
-
Dag 7
Frokost hos Shan-folket, nordthailandsk kultur og et spændende museum
Beboerne i Mae Sariang er stolte af deres kultur og de kulturelle bånd med Burma og resten af Nordthailand, der indtil slutningen af 1800-tallet havde meget lidt kontakt med det centrale og sydlige Thailand. Før den tid kiggede man her i højere grad mod Burma, Sydkina og Laos end mod Bangkok for inspiration og handel. Derfor er kulturen i Nordthailand anderledes end i resten af Thailand.
Vi dykker dybere ned i den lokale nordthailandske kultur i selskab med en lokal fra Mae Sariang, der viser os rundt i byen i tuk tuk og fortæller om livet her. På vejen besøger vi lokale templer, og vi kigger på udvalget på det lokale marked, hvor vi smager på typiske snacks fra området.
Efter turen forlader vi Mae Sariang og kører de ca. 2 timer dybere ind i skovklædte bjerge mod Mae Hong Son. Igen venter der os en flot tur med udsigt til frodig natur og små landsbyer.
Vi gør holdt i en af landsbyerne, der er beboet af shan-folket, også kendt som tai yai-folket. Her bydes vi velkommen af en lokal landsbyboer, der viser rundt og fortæller om livet i landsbyen. Et liv, der i høj grad er baseret på traditionelle værdier samt dyrkning af ris og sojabønner på de små marker omkring landsbyen. Vi kigger også forbi landsbyens trætempel, inden vi bydes indenfor i et af landsbyens traditionelle træhuse, hvor en hjemmelavet shan-frokost venter os.
Efter frokosten tager vi afsked med vores værter og fortsætter til det lille, men spændende Khun Yuam Museum. Museet fortæller om den lokale kultur og historie. Blandt andet om tiden under Anden Verdenskrig, da japanerne brugte området som udgangspunkt i forsøget på at invadere Burma og Indien. Herefter kører vi til hotellet.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Nær Mae Hong Son
-
Dag 8
Meditation i Mae Hong Son og mod Chiang Mai
Med et indbyggertal på knap 10.000 er Mae Hong Son en storby her på kanterne, og folk fra de omkringliggende landsbyer flokkes til for at handle på byens travle marked. Vi besøger markedet og nyder stemningen, mens vi kigger på de forskellige produkter til salg.
Herfra fortsætter vi til søen midt i byen og nyder synet af et af Thailands smukkeste shan-templer, der ligger utrolig fotogent på en ø i søen.
Tempelkulturen er stærk i Thailand, og meditation spiller en vigtig rolle i samfundet. Ikke kun blandt munkene. Mange thaier mediterer, og det er ikke ualmindeligt, at skolebørn lærer meditationsteknikker i de små klasser. Vi møder en lokal meditationslære, der fortæller os om teknikkerne, og hvad man kan bruge meditation til. Og mon ikke, vi også får mulighed for at prøve det i praksis?
Vi spiser frokost på meditationsstedet, hvorefter vi begiver os ud på en længere køretur mod Nordthailands største by, Chiang Mai. Turen tager ca. 5 timer plus pauser, så der er rig mulighed for at læne sig tilbage og slappe af, mens de flotte landskaber glider forbi udenfor. Ruten fører os blandt andet igennem Doi Inthanon-nationalparken, hvor Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon (2.565 meter), ligger.
Sidst på dagen er vi fremme i Chiang Mai, hvor vi indlogeres på vores hotel. Aftenen er til fri disposition. Chiang Mai bugner af restauranter, og der er liv til langt ud på aftenen. Så det er ikke svært at finde et godt sted at spise.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Chiang Mai, De Lanna Hotel eller lignende
-
Dag 9
Lanna-kultur i Chiang Mai og en særlig middag
I århundreder (1296-1768) var Chiang Mai hovedstad for Lanna-riget, der på sit højeste strakte sig til det nuværende Laos. Det var byens første guldalder, og Chiang Mai blomstrede. Karavaner bragte eksotiske varer helt fra Kina og Burma, og kunstnere flokkedes til byen. Alverdens håndværk havde gode kår i årene, og hundredvis af fantastiske templer og forgyldte pagoder blev opført i den travle kongeby.
Vi besøger et par af templerne på dagens byrundtur. Både en af byens vigtigste stupaer, men også nogle af de mindre kendte templer, der sjældent får besøg af udlændinge. Undervejs hører vi om byens rige historie og kultur, der blandt andet har udmøntet sig i et særligt nordthailandsk køkken. Det smager vi på til frokost på en traditionel restaurant, der har serveret nordthailandske nudelretter i mere en 90 år.
Der bliver også tid til at gå på udkig i Chiang Mai på egen hånd, inden vi mødes igen sidst på dagen. Gennem tiderne har mange burmesere slået sig ned i og omkring Chiang Mai, og det har på forskellig vis påvirket kulturen i byen. Om aftenen skal vi møde en dygtig burmesisk kok, der laver en hjemmelavet middag til os med inspiration fra det burmesiske køkken.
Måltider: Morgenmad, frokost og middag
Overnatning: Chiang Mai, De Lanna Hotel eller lignende
-
Dag 10
Guldtempler og kunsthåndværk i historiske Lamphun
Vi lægger storbyen bag os og tager på dagstur til den langt mindre by Lamphun syd for Chiang Mai. Trods en særdeles rig historie fyldt med legender, utallige smukke templer, en hyggelig gammel bydel og en levende tradition for kunsthåndværk finder forbavsende få turister til Lamphun. Men det er godt. For det gør kun byen endnu mere spændende for de få, der besøger den.
Højdepunktet i Lamphun er uden tvivl Wat Phra That Haripunchai, der er et af Nordthailands smukkeste Lanna-templer. Hjertet i templet er den 46 meter høje forgyldte stupa, hvis spids er lavet af 6,5 kg. massivt guld. Templets historie kan spores mere end 1.000 år tilbage, og det fremstår næsten som en arkitekturbog over nordthailandske stilarter. Blandt skattene er en af verdens største bronze-gongonger og et af Thailands bedst bevarede tempelbiblioteker, hvor man tidligere opbevarer de hellige skrifter.
Rundt om templet snor gaderne sig i alle retninger, og det er en fornøjelse at gå på opdagelse i den del af byen. Herinde finder man en hel anden verden med små gadekøkkener, cykeltaxaer og gamle træhuse mellem de moderne betonbyggerier. Vi passerer flere små templer, og vi kigger indenfor i et par af byens værkstæder, hvor vævning og andet håndværk bliver til. Her fornemmer man virkelig, hvordan de fleste nordthailandske byer må have set ud for blot 50 år siden.
Naturligvis er tiden ikke gået i stå i Lamphun, men væk fra den lidet kønne hovedgade ånder alt fred og ro, og man glemmer hurtigt, hvor tæt på storbyen Chiang Mai, man i virkeligheden er.
Fra Lamphun går turen tilbage til Chiang Mai, hvor resten af dagen og aftenen er fri til at nyde byen på egen hånd.
Måltider: Morgenmad
Overnatning: Chiang Mai, De Lanna Hotel eller lignende
-
Dag 11
Via Bangkok til strandbyen Pranburi
Vi forlader Chiang Mai med morgenflyet til Bangkok og efter en kort flyvetur er vi tilbage i Thailands hovedstad. Vi bliver dog ikke denne gang. I stedet kører vi sydpå til kystbyen Pranburi, hvor vi indlogeres på vores strandhotel for de kommende 2 nætter.
Resten af dagen er fri til at slappe af og nyde en dukkert i poolen eller ved stranden.
Måltider: Morgenmad
Overnatning: Pranburi, Praseban Resort eller lignende
-
Dag 12
Spektakulære landskaber og vilde elefanter
En spændende dag med store naturoplevelser venter, når vi besøger to meget forskellige nationalparker.
Efter morgenmaden kører vi en lille time sydpå til nationalparken Khao Sam Roi Yot. Området er især kendt for sine dramatiske kalkstensformationer, der hæver sig over de frodige kystlandskaber. Landskaberne er smukke, men områdets største seværdighed gemmer sig faktisk under jorden – og turen dertil er en del af oplevelsen.
Vi starter med at sejle langs kysten til en øde strand, hvor vi bliver sat af. Herfra fører en lille vandretur på ca. 45 minutter os gennem de frodige landskaber. Med held får vi måske øje på nogle af de abeflokke, der holder til her. Målet er hulen Phraya Nakhon, hvis centrale kammer prydes af en elegant thai-pavillon fra 1890. Fra et hul i hulens loft strømmer sollyset ind og oplyser hulen og pavillonen på flotteste vis.
Vi vender tilbage til bussen og fortsætter mod Kui Buir National Park, der byder på helt anderledes oplevelser. Kui Buri er nemlig det bedste sted i Thailand at opleve vilde elefanter i fri natur. Der er aldrig nogle garantier, når man har med vilde dyr at gøre, men chancerne er gode, når vi begiver os ind i parken med en dygtig naturguide på udkig efter de store dyr.
Elefanter er langt fra de eneste dyr, der holder til i nationalparken. Også asiatiske okser – kaldet gaur – forskellige hjortearter og vildsvin holder til mellem træerne. Det samme gør både tigre, bjørne og leoparder, om end disse sky og sjældne dyr stort set aldrig ses. Langt større er chancerne for at høre den melodiske sang fra de lokale gibbonaber, der gjalder mellem trækronerne.
Efter safarien vender vil tilbage til hotellet.
Måltider: Morgenmad
Overnatning: Pranburi, Praseban Resort eller lignende
-
Dag 13
Fritid ved stranden og hjemrejse
Vi har en god del af dagen til at nyde de skønne omgivelser i Pranburi. Om det betyder afslapning ved poolen eller badning ved stranden er helt frivilligt. Der er også mulighed for at gå en tur i den lille by langs stranden.
Vi skal tjekke ud fra vores værelser klokken 12:00, men vi kan stille bagagen i receptionen og fortsætte med at nyde området, indtil det er tid at køre mod lufthavnen. Vi har et par værelser til rådighed helt til afrejse, hvis nogle ønsker at skifte tøj eller tage et bad, inden vi kører.
Afrejsetidspunktet afhænger af, hvornår flyet hjemad afgår. Men typisk kører vi fra Pranburi sidst på eftermiddagen. Det tager omkring 4 timer at køre til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen starter.
Måltider: Morgenmad
Overnatning: På flyet
-
Dag 14
Ankomst til Danmark
Vi lander i Danmark.
Praktiske oplysninger
Her finder du relevante oplysninger om rejser til Thailand.
-
Pas og visum
Bemærk! Visum reglerne kan ændres med meget kort varsel, så det anbefales, at tjekke Thailands Ambassades hjemmeside. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.
Danske statsborgere kan rejse visum frit til Thailand ved ophold på mindre end 30 dage. Ved ankomsten får man indrejsestempel, og ophold er herefter tilladt fra stemplets dato og 30 dage frem. Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen og der skal være min. 2 blanke sider i passet.
For yderligere information omkring visum kontakt venligst Thailads Ambassade på 39 62 50 10.
-
Vaccination
Tal med egen læge eller en klinik for rejsemedicin om bl.a.vaccination mod leverbetændelse, stivkrampe og difteri men også f.eks denguefeber og malaria. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.
Allergimedicin, hovedpinepiller og anden håndkøbsmedicin til eget forbrug kan medbringes til Thailand. Er der tale om receptpligtig medicin bør du medbringe en lægeattest på engelsk til dokumentation i tolden. Indeholder din medicin en form for euforiserende stof, skal lægeerklæringen legaliseres af Udenrigsministeriet og godkendes af den thailandske ambassade i Danmark.
-
Valuta
I Thailand bruges møntfoden Baht, THB. Der kan hæves kontanter på VISA- og MasterCard i de lokale pengeautomater (ATM). Hævegrænsen ligger oftest mellem 10.000-14.000 Baht (ca. DKK 2000-2800) pr. dag, men er afhængig af beløbsbegrænsningen hos dit eget pengeinstitut.
På de fleste hoteller, restauranter og stormagasiner kan man betale med internationale kreditkort. Uden for Bangkok kan være vanskeligt at veksle dansk valuta. Så hæv evt. i ATM eller medbring USD.
-
Rejselederens rolle
Den danske rejseleders rolle er meget anderledes i Thailand end andre steder. I Thailand er det kun den Thailandske lokalguide, der må informere og guide i det offentlige. Det er den lokale guide, som fungerer som rejseleder/guide ved/i og på sightseeing, restauranter, parker mv.
Dvs. at den danske rejseleder ikke må informere om historie, kultur, geografi, og politik i offentlig rum. Den danske rejseleder kan heller ikke oversætte, så der bliver opsummeret i bussen eller på hotellet.
-
Cigaretter og E-cigaretter mv.
Rygning på offentlige steder er forbudt. E-cigaretter, E-væske og vandpiber, må ikke medbringes til Thailand. Disse elementer vil sandsynligvis blive konfiskeret ved ankomst, og man kan risikere at få en bøde eller fængsel i op til 10 år, hvis man findes skyldig. Salg eller levering af E-cigaretter, E-væsker og vandpiber er også forbudt, og man kan risikere en stor bøde eller op til 5 års fængsel, hvis man findes skyldig.
-
Elektricitet
Thailand bruger 220 volt. Husk adapter, da de Thailandske stik er anderledes end vores. Husk oplader til mobiltelefon og kamera.
-
Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet. Mineralvand på flaske kan fås alle steder.
-
Drikkepenge
På Viktors Farmors grupperejser er drikkepenge til chauffør og lokalguide inkluderet i rejsens pris.
Lønningerne er generelt lave i Thailand, så mange Thaier i servicebranchen er afhængige af de drikkepenge, de modtager, det er f.eks. stuepiger, tjenere, taxachauffører, hotelpersonalet mv.
På restauranter er det normalt at lægge 10 – 15 % oveni regningen. På hotellerne er det normalt at lægge ca. 1 USD pr. person pr. nat til stuepigerne.
-
Fotografering
Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.
-
Bagage og håndbagage
Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.
Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.
Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.
-
Klima
Thailand har tropisk klima. November-marts er de mest tørre måneder. Regntiden er fra ca. april til og med oktober – afhængig af hvor i Thailand man befinder sig. I regnsæsonen er der i Thailand forhøjet risiko for oversvømmelser, mudderskred etc., der kan forstyrre rejseplanen.
-
Tidsforskel
Thailand er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran dansk sommertid.
-
Pakkeliste
Husk at supplere pakkelisten med:
- Solbriller
- Håndklæde
- Badetøj
- Kasket eller solhat
- Langærmede, hurtigttørrende skjorter
- Lange, hurtigttørrende bukser
- Regnfrakke eller paraply
- Myggespray
- Solcreme
- Vækkeur
- Lagenpose til nattoget
- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
- Evt. trekking sko/støvler
- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)
-
Værd at vide
For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling.
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Thailand.