Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om rejser til Asien.
Find din rejse i Asien
Asien er et kontinent rigt på historie, kultur, storslået natur, unikke madoplevelser, spændende byer og fantastiske templer. Asien bliver man aldrig færdig med.
Er det første gang, man rejser til Asien, kan det være svært at vælge rejsemålet. Der er så meget at se og opleve, at snuse til og smage på, at lære om og forstå. Et gennemgående træk er gæstfrihed og venlighed, som man bliver mødt med overalt.
Og så er det egentlig bare at beslutte sig for, om man er til templer i junglen, orangutanger, kulturelle højdepunkter, maleriske landsbyer, moderne storbyer eller frodige teplantager. Eller lidt af det hele?
Farver, dufte og smag Den asiatiske mad er fantastisk. Der er virkelig trykket på alle knapperne med farver, dufte, smag og mange ingredienser, vi ikke kender. Man kunne godt rejse bare for madens skyld.
Claus Christensen
Rejseleder
Opdag Asien - fra majestætiske templer til tigersafari
Landene i Asien breder sig over det enorme kontinent i øst, og oplevelserne står i kø på en rejse dertil. Vi nyder at arrangere rejser i Asien og har nu gjort det gennem mere end 25 år - og vi bliver ved at støde på nye oplevelser, der overrasker og forundrer. Vi har rejser både til enkelte lande, men også til lande i kombination med hinanden. Lad os tage et par eksempler.
Indien er det land, som vi har flest rejser til i Asien, og her er der virkelig skruet op for de sanselige oplevelser. Landet byder på eventyrlige paladser, måneagtige landskaber, mindeværdige tranquebar og vilde tigre. Også højtliggende Sikkim kan besøges på samme tid med det lille kongerige Bhutan, som er åbnet op for rejsende. Her gør de en utrolig indsats for at bevare sin traditionelle kultur. Desuden kan man besøge et af verdens 7 vidundere i Indien - nemlig Taj Mahal. Indien er et mangfoldigt møde.
I sumobrydernes land oplever vi, hvordan det traditionelle og moderne Japan lever side om side. Japan formår nemlig på helt unik vis at kombinere de to ting. I en af verdens største byer, Tokyo, oplever vi den moderne japanske kultur i den neonoplyste metropol. I Kyoto finder vi roen, når vi slentrer gennem traditionelle haver, templer og charmerende gader. Derudover nyder vi synet af Fuji-bjerget fra en bådtur og svævebane og betragter Japans flotte landskaber.
Sri Lanka byder på store naturoplevelser, maleriske teplantager og fristende sandstrande. Derudover huser landet også leoparder, krokodiller og massevis af fugle, som kan ses på safari i nationalparkerne. De store dyreoplevelser venter på os i Sri Lanka, og naturen er i højsæde. Desuden besøger vi løveklippen Sigiriya med ruiner fra et forhistorisk tempel.
Bevæg dig væk fra de gængse ruter på grupperejse
Vi har lavet grupperejser i over 25 år og rejser altid i mindre grupper på vores rejser i Asien - max. 20 gæster. Og på vores vandreferie i Ladakh og Zanskar er vi max. 14 deltagere. Vi mener, at det giver større oplevelser og plads til mere fleksibilitet. Derudover er det også vores erfaring, at mindre grupper skaber mere nærvær. Vi kommer hinanden mere ved og er fælles om oplevelserne.
Vi rejser altid i mindre grupper på vores rejser - max. 20 gæster. Det giver mulighed for anderledes og mere spontane oplevelser. På vores vandreferie i Ladakh og Zanskar er vi max. 14 deltagere, hvilket giver større fleksibilitet og skaber mere nærvær. Vi har arrangeret rejser til Asien i over 25 år, og vi nyder at rejse væk fra turismens hovedspor - her venter de specielle oplevelser ofte.
Det gør sig især gældende på vores rejse til Vietnam, hvor vi besøger vores rejseleder Tuyens barndomshjem. Han er vietnameser, men har boet i Danmark og taler flydende dansk. I dag bor hans bror og svigerinde i barndomshjemmet, mens Tuyen selv har bygget et hus i byen. Her bliver vi inviteret ind til en kop kaffe fra hans egen kaffeplantage og hører historier fra Vietnam-krigen. På den måde kommer vi godt ind under huden på det autentiske Vietnam.
I Bhutan besøger vi en kunstskole, hvor de studerende gennemgår en 6-årig uddannelse i Bhutans 13 traditionelle kunstarter. Derudover besøger vi også tekstilmuseet. Om aftenen overværer vi et show, som viser landets særlige maskedans, der har sine rødder i buddhismen.
En anden speciel oplevelse venter i en lille landsby i Sydkinas forførende landskab. Landsbyen hedder Egendi og ligger i et område, kendt for sine flotte kalkstensformationer, der gennem mange århundrede har inspireret den kinesiske male- og poesikunst.
Hvornår skal du rejse til Asien
Vejret i Asien varierer meget, og derfor kommer det an på, hvad man gerne vil opleve. Generelt er det dog mest populært at rejse i Asien fra november til marts, da vejret i mange af landene er mildt og tørt. Monsun-sæsonen strækker sig typisk fra juni til oktober. Det betyder kraftige regnskyl, men også færre turister.
Typiske spørgsmål om rejser til Asien
-
Er det sikkert at rejse i Asien?
Sikkerheden varierer fra land til land i Asien, og det er altid en god ide at tage de nødvendige forholdsregler - som f.eks. at lade værdigenstande blive på hotellet, hvis du bevæger dig i et område med mange mennesker.
Japan og Bhutan er kendt for deres høje sikkerhedsstandarder og lave kriminalitet. I lande som Indien og Vietnam er turistsikkerheden også høj, men det er stadig vigtigt at være opmærksom på lommetyveri i storbyerne. Generelt er Asien sikkert at rejse i, så længe man bruger sin sunde fornuft.
-
Hvor er det godt at tage på vandreferie i Asien?
Viktors Farmor har lavet rejser til Asien i over 25 år, og et af de lande, som vi ynder at lave vandreferier til, er Nepal. Nepal er hjemsted for verdens største bjergkæde - Himalaya. Det er derfor en oplevelse at sidde og se solen gå ned over Himalaya-bjergene. På en vandreferie i Nepal vandrer vi gennem grønne dale, langs brusende floder, risterasser, skove og små Gurung-landsbyer i det smukke Annapurna-område.
-
Hvem møder du i Asien?
Det er naturligvis forskelligt fra land til land, men generelt bliver du mødt af en gæstfri og imødekommende befolkning, når du rejser i Asien.
I lande som Indien og Nepal møder du etniske grupper, der stadig lever i overensstemmelse med gamle skikke og traditioner.
I Indien støder du derudover på flere forskellige stammefolk, som f.eks. Paroja-stammerne og Bonda-stammerne.
I Vietnam kan du støde på Hmong-folket i deres traditionelle farvestrålende dragter.
At besøge lokale markeder, deltage i traditionelle ceremonier og smage på lokal mad er blot nogle af de måder, du kommer tættere på lokalbefolkningen og deres unikke kultur - og noget af det vi lægger vægt på, når vi rejser i Asien.
-
Hvad spiser man i Asien?
Det asiatiske køkken er lige så mangfoldig som kontinentet selv. Der er dog flere ingredienser, som går igen, når du rejser i de asiatiske lande. Det er f.eks. ris, nudler, fisk, kylling, svinekød, og et væld af friske grøntsager og krydderurter som koriander, ingefær og citrongræs.
5 retter, du typisk støder på, er:
- Sushi: En af de mest kendte japanske retter, der består af ris rullet med rå fisk, tang og grøntsager, ofte serveret med sojasovs, ingefær og wasabi.
- Bibimpap: En koreansk ret bestående af ris, der er toppet med forskellige grøntsager, kød (ofte oksekød), æg og gochujang (en krydret rød peberpasta), serveret i en varm skål.
- Peking-and: Den ikoniske ret fra Beijing, kendt for sin lækre kombination af sprødt skind og mørt andekød serveret med pandekager, forårsløg og hoisinsauce.
- Kimchi: En af de mest ikoniske sydkoreanske retter. Bestående af fermenterede grøntsager, som ofte serveres med tilbehør.
- Pho: En vietnamesisk nudelsuppe med risnudler, kød (ofte oksekød eller kylling), friske krydderurter som mynte og koriander. Både unge og gamle spiser det ofte til morgenmad og tilsætter chili, fiskesauce, hvidløg eller lignende.
-
Hvilke sprog snakker man i Asien?
Asien er hjemsted for en stor sproglig mangfoldighed med mange sprog, der bliver talt på tværs af kontinentet. Her er nogle af de største sprog, som du kan støde på i regionen.
Kinesisk mandarin tales af over 1 milliard mennesker primært i Kina, Taiwan og Singapore. Det er verdens mest talte sprog og bruges i officielle sammenhænge i Kina.
Hindi er et af de største sprog i Indien og tales af mere end 500 millioner mennesker. Hindi er sammen med engelsk et af de officielle sprog i Indien.
Japansk tales af over 120 millioner mennesker i Japan. Det japanske sprog er kendt for sin unikke skrift og komplekse høflighedsformer.
Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk, der tales af over 75 millioner mennesker. Vietnamesisk er et monosyllabisk sprog med mange toner.
Bengali tales i Bangladesh og i den indiske delstat Vestbengalen. Over 230 millioner mennesker taler bengali, og det er et af de største sprog i verden.
Engelsk er bredt forstået i turistområder og bruges ofte som andetsprog i mange lande.
Hvad siger vores gæster
-
Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser
-
Mindre grupper større oplevelser
-
Inkl. drikkepenge til guider og chauffører