Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Indiens højdepunkter

Taj Mahal, Varanasi og Det Gyldne Tempel

Taj Mahal i det gyldne morgenlys. Hektiske Delhi, hvor rickshaws zigzagger mellem hellige køer, stemningen i Varanasi, når pilgrimmene søger mod Ganges-floden for at bade. Rejs med på eventyr på vores store rundrejse i Nordindien. 

Priser fra

Afventer pris

Max. 20 deltagere

12 dages rejse

Start din rejse her

Foruden at besøge de verdensberømte seværdigheder rejser vi nemlig også væk fra de gængse turistruter og oplever nogle af Indiens mindre kendte højdepunkter. I Khajuraho oplever vi byens templer prydet med erotiske motiver. Vi udforsker også mogulen Akbars forladte paladsby Fatehpur Sikri, går i Buddhas fodspor gennem Sarnath, og vi spiser frokost med pilgrimmene i sikhernes funklende gyldne tempel i Amritsar. Dertil kommer naturligvis hverdagslivet med gadehandlere, hektiske markeder og kvinder i farverige sarier.

Således har rejsen alt det, man forbinder med Indien – og meget mere. Vi har meget at glæde os til.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor:

  • Oplev verdensberømte seværdigheder samt mindre besøgte områder af Nordindien
  • Mød fire af Indiens store religioner ved nogle af deres vigtigste helligdomme
  • Mærk den helt særlige stemning ved sikhernes gyldne tempel i Amritsar
  • Overnat på et historisk fort fra 1300-tallet
  • Med to indenrigsflyvninger får vi mere tid til de store oplevelser 

Dagsprogram

  • Dag 1

    Afrejse fra Danmark

    Vi flyver mod Indien. Rejsen er fra København med mindre anden lufthavn er angivet i feltet Bemærkninger ud for rejsens dato på hjemmesiden. 

  • Dag 2

    Ankomst til Indien og overnatning på fortet i Kesroli

    Efter et flyskifte lander vi i Delhi først på dagen. Vi lægger straks storbyen bag os og sætter kurs mod delstaten Rajasthan. Turen tager cirka 3 timer plus pauser undervejs. Det er i Rajasthan, at Indien viser sig fra sin mest farverige side. så der er rig mulighed for at læne sig tilbage og nyde synet ud af vinduerne.  

    Målet er den lille by Kesroli, hvis gamle fort fra 1300-tallet ligger som en åbenbaring på en bjergside. Gennem århundreder har fortet beskyttet byen og de omkringliggende marker, men i dag de gamle bygninger indrettet som hotel, hvor vi indlogerer os. Her kan vi hvile ud ovenpå rejsen i de eksotiske omgivelser. Man kan sagtens få et par timer til at gå med at udforske hotellet, der byder på masser af historie samt en swimmingpool. Sidst på eftermiddagen går vi en tur i landsbyen, der ligger rundt om fortet. Ikke mange turister finder vej til dette hjørne af Indien, så forvent at blive modtaget med en del nysgerrighed. Dagen slutter med middag på hotellet om aftenen.

    Måltider: Mad på flyet og aftensmad

    Overnatning: Kesroli

  • Dag 3

    Fatehpur Sikri og Agra

    Vi forlader Kesroli fra morgenstunden og kører til byen Fatehpur Sikri fra stormogulernes storhedstid. Stormogulerne var de islamiske herskere, der regerede i omkring 200 år og blandt andet stod bag umådeligt flot arkitektur. Et af de mest prægtige eksempler er Fatehpur Sikri. Det var stormogulen Akbar, der midt i 1500-tallet lod Fathepur Sikri opføre som en ny hovedstad. I 1571 kunne Akbar flytte ind i den prægtige paladsby med hele sit følge. Men trods byens design var nøje gennemtænkt og enorme summer var brugt på byggeriet, boede Akbar har kun i 14 år. Allerede i 1785 flyttede han hovedstaden tilbage til Agra små 23 km længere mod øst.

    Og Agra er netop vores næste stop. Agra var hovedstad i et kæmpe rige fra 1526 til 1658. Dengang var Agra kendt som en af de smukkeste byer i Indien, og især stormogulen Akbar gjorde byen til et vigtigt kulturelt og økonomisk centrum. Men det var en anden hersker, Shah Jahan, der skænkede byen sit verdensberømte bygningsværk; Taj Mahal. Taj Mahal gemmer vi til i morgen. Ved ankomsten indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter og spiser middag på hotellet.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Agra

  • Dag 4

    Taj Mahal og Agra Fort

    Taj Mahal er én stor kærlighedserklæring til en kvinde ved navn Mumtaz Mahal. Hun var prinsesse af persisk afstamning og blev stormogul Shah Jahans tredje hustru – og hans favorit. Hun fulgte ham overalt i hans enorme rige og fødte 14 børn. Men den sidste fødsel overlevede hun ikke, og Shah Jahan var ude af sig selv af sorg. Ifølge en populær fortolkning lukkede han sig inde i et år, og da han kom ud igen, havde han besluttet, at Mumtaz Mahal skulle have et gravmæle, hvis lige ikke tidligere var set. Resultatet blev Taj Mahal, opført i hvidt marmor med indlæg i sort, rødt og grønt marmor. Vi ser Taj Mahal tidligt om morgenen, når bygningen ligger badet i det bløde morgenlys.

    Fra Taj Mahal fortsætter vi til Agra fort. Den monumentale fæstning har en rig historie, og de smukke bygninger indenfor murene fortæller historien om byens storhedstid. Fra de gamle mure har vi et fantastisk vue over byen og ikke mindst Taj Mahal, der ligger lidt længere nede ad floden.

    Traditionen for at lave udskæringer i marmor er holdt i live i Agra, siden Taj Mahal blev bygget, og vi besøger et af byens arbejdende værksteder, hvor vi kan se det flotte kunsthåndværk i marmor. Dagen slutter ved Yamuna-floden, hvor vi ser Taj Mahal fra den anden side. Et meget smukt syn i solnedgangens skær.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Agra

  • Dag 5

    Togtur og tempelbyen Orcha

    Efter en tidlig morgenmad bliver vi kørt til togstationen, hvorfra eksprestoget sydpå afgår ved 8-tiden. Togrejser er altid en spændende oplevelse i Indien, og over de næste timer kan vi slappe af og nyde hverdagslivet i toget og landskaberne, der glider forbi i en lind strøm udenfor vinduerne. Lidt om middag triller vi ind på stationen i Jhansi, hvor en bus står klar til at køre os mod Khajuraho.

    På vejen gør vi stop i den lille by Orcha. I dag er Orcha et lille og afsides sted. Men fra 1531 og 100 år frem, blev denne del af Indien regeret herfra, og smukke stentempler ligger spredt rundt i landskabet som minde om et riges svundne storhedstid.

    Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Khajuraho dybt inde i hjertet af det centrale Indien, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende to nætter.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Khajuraho

  • Dag 6

    Prægtige stentempler i Khajuraho

    Forbavsende få turister finder vej til dette afsidesliggende hjørne af landet, trods Khajuraho gemmer på en enestående arkitektonisk skat. Fra omkring år 950 e.Kr. og to århundreder frem opførte chandela-dynastiet her mægtige stentempler og udsmykkede dem med overdådige dekorationer. Nogle dekorationer viser geometriske mønstre, fabeldyr eller figurer i hverdagssituationer, som de udspillede sig på disse kanter for 1.000 år siden. Men det er først og fremmest de mange erotiske motiver, der tiltrækker sig opmærksomhed på Khajurahos templer. Man er ikke i tvivl om, hvad figurerne foretager sig, og man må tage hatten af for den fantasi, stenhuggerne er gået til opgaven med.

    Vi besøger en række af de smukkeste templer i løbet af formiddagen. Herefter er resten af eftermiddagen fri til at udforske Khajuraho og byens øvrige templer på egen hånd.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Khajuraho

  • Dag 7

    Gennem landområder til Allahabad

    Vi har en længere køretur for os, når vi sætter kurs mod Allahabad. Turen tager os gennem landlige distrikter og gennem mindre byer. Rigtig meget hverdagsliv foregår udenfor i Indien, så det er værd bare at læne sig tilbage og nyde de landlige scenerier fra bussen.

    Først på eftermiddagen ankommer vi til Allahabad, hvor vi indlogeres på vores hotel for natten. Dernæst er det tid at kigge nærmere på denne storby, hvor turister er en sjældenhed. Vi besøger blandt andet Akbar Fort, der blev bygget af stormogulen Akbar i 1583. Fortet ligger ned til Yamuna-floden, så Akbar kunne kontrollere trafikken på floden.

    Helt andre politiske kræfter hører vi om på vores næste stop, der er Anand Bhavan. Dette fine, historiske hus blev købt af Nehru-familien i 1930erne, og det har fungeret både som bolig og som politisk hovedkvarter.

    Vi slutter ved pilgrimsstedet Sangam, hvor det grønne vand fra Yamuna-floden løber sammen med det brune vand fra Ganges-floden. Nogle påstår, at der er en 3. flod her også; den mytiske flod Sarawati, som ingen har set, men som siges at løbe under jorden.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Allahabad

  • Dag 8

    Den hellige by Varanasi

    Efter en stille og rolig morgenmad kører vi de ca. 120 km til Varanasi, hvor vi ankommer til vores hotel over middag. Her er der mulighed for at slappe lidt af eller få de første indtryk af den hellige by på egen hånd.

    I årtusinder har Varanasi været et vigtigst pilgrimsmål for hinduer, og byens gader vrimler med pilgrimme, handlende, hellige mænd, tiggere, rickshawchauffører og andet godtfolk, der alle prøver at kæmpe sig vej gennem mylderet. Her og der tygger hellige kør drøv i vejkanten, mens sælgere højlydt prøver at få de forbipasserendes opmærksomhed gennem den voldsomme støj. Varanasi er en by, hvor alle sanser arbejder på højtryk. Det er voldsomt og kaotisk. Men Varanasi er en fantastisk by, der ikke ligner noget andet sted i verden.

    Sidst på dagen kører vi ned til floden for at overvære en religiøs ceremoni, der tiltrækker tusindvis af mennesker. Mange sætter olielamper ud i floden, og når mørket sænker sig, og lysene driver af sted, opstår en næsten magisk stemning langs floden. Det er på aftener som denne, at Varanasi viser sig fra sin smukkeste side.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Varanasi

  • Dag 9

    Morgen i Varanasi, buddhistiske Sarnath og fly til Amritsar

    Men også morgenerne i Varanasi er stemningsfulde. Så vi står tidligt op for at opleve livet langs Ganges-floden i det tidlige morgengry. Nogle vasker tøj. Andre beder. Men langt de fleste kommer for at vaske deres synder væk i det hellige vand i håbet om en god genfødsel i næste liv. Det bedste udsyn fås fra vandet, så vi sejler ud på floden i små både og nyder synet af de mange pilgrimme samt Varanasis gamle bygninger, der ligger badet i morgensolen. Måske får vi også øje på røgen fra nattens ligbål. Rigtig mange hinduer bliver brændt langs Ganges-floden i Varanasi, når de er døde. Det er en stor ære og den sikreste vej til nirvana. Efter sejlturen går vi en lille tur gennem Varanasis labyrintiske gamle bydel, inden en velfortjent morgenmad venter tilbage på hotellet.

    Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører til den lille by Sarnath lidt udenfor Varanasi, hvor vi møder en anden af Indiens store religioner; buddhismen. For mere end 2500 år siden holdt Buddha sin første prædiken på netop dette sted, hvilket anses som starten på buddhismen som religion. I dag er Sarnath en relativ lille by. Men rundt om i de støvede gader ligger buddhistiske templer og ruiner, der alle leder op til den lille park, hvor Buddha holdt sin berømte prædiken.

    Tilbage i Varanasi er der et par timer fri til shopping eller udforskning på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver til Delhi. Her skifter vi fly og fortsætter til Amritsar, hvor vi indlogeres på vores hotel.

    Måltider: Morgenmad og middag

    Overnatning: Amritsar

  • Dag 10

    Det Gyldne Tempel i Amritsar

    Vi har oplevet fantastisk muslimsk arkitektur i Agra, hinduernes hellige by Varanasi og den buddhistiske pilgrimsby Sarnath. Nu gælder det en anden af Indiens store religioner, sikhismen. Sikhismen er den femtestørste religion i verden. Den er udviklet så sent som i 1500-tallet, og er nært knyttet til regionen Punjab, hvor Amritsar ligger. Langt de fleste sikher bor i denne del af landet, og især mændene kendes let i gadebilledet på deres turbaner og lange skæg.

    Vores første besøg er den lille park Jalianwala, hvor man mindes en massakre i 1919. Der var folkestrejke i Amritsar i protest mod nye, britiske love. Den 13. april var der indkaldt til folkemøde. Den britiske general Dyer ankom med 150 mand og åbnede ild uden varsel. Mere end 1000 mennesker blev dræbt.

    Derpå fører en lokal guide os på lille en byvandring i Amritsars travle gader mod dagens absolutte højdepunkt; Det Gyldne Tempel. Beklædt med 750 kg forgyldte kobberplader ligger Det Gyldne Tempel midt i en lille sø med spejlblankt vand omgivet af hvidkalkede bygninger. Dette er den vigtigste helligdom i sikhismen, da det er her, sikhernes hellige bog opbevares. Vi tager os god tid til at nyde det smukke tempel, der næsten synes at flyde på vandet, og vi ser naturligvis også den hellige bog. Men den største oplevelse er næsten stemningen i det store tempelkompleks. Pilgrimme fra nær og fjern valfarter hertil, og hver dag bespises op mod 25.000 pilgrimme i det enorme folkekøkken ved siden af templet. Køkkenet drives udelukkende ved hjælp af donationer og frivillige køkkenhjælpere. Alle er velkomne. Også os, så vi spiser frokosten i folkekøkkenet side om side med pilgrimmene.

    Ud på eftermiddagen kører vi til grænsebyen Wagah. Her opføres dagligt et indisk-pakistansk skuespil, når flagene tages ned. Det er faktisk en begivenhed, som gennem årene er blevet mere og mere populær, og i dag er der bygget store tribuner, så tusindvis af tilskuere kan heppe deres egne vagtposter frem. Stemningen er som til landskamp i Parken, og soldaterne skridter linjerne af i bedste Monty Python stil. Man skulle tro, det kendte Ministerium for Gakkede Gangarter fra Monty Python-serien i TV blev udviklet efter studietur til Wagah. Ceremonien tager en times tid, hvorpå vi kører tilbage til Amritsar, hvor vi spiser middag på en lokal restaurant.

    Så er dagens kræfter måske ved at være brugte, men hvis vi holder ud lidt endnu, kan vi være med til at lægge en bog i seng. Fra restauranten er der ikke langt til Det Gyldne Tempel, der nu er flot oplyst. Vi lukkes ind, og venter på, at klokken bliver 22. Så er det nemlig sengetid for Den Hellige Bog. Den hentes i templet hver aften, pakkes ned i en palankin og bæres til sit leje for natten. Så er dagen slut, både for sikher og skandinaver, og vi kører tilbage til hotellet.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Amritsar

  • Dag 11

    Amritsar og Delhi

    Om formiddagen går vi på en guidet byvandring i den gamle bydel af Amritsar. Derpå er der tid på egen hånd, for eksempel til en tur gennem Amritsars bazarer.

    Ud på eftermiddagen flyver vi til Delhi, hvor dagen slutter med afskedsmiddag.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Delhi 

    OBS: På rejsen 01. november 2025 flyver vi hjem fra Amritsar via Doha til København. Vi behøver derfor ikke at flyve tilbage til Delhi, før hjemrejsen begynder. I stedet spiser vi middag i Amritsar, inden vi sent denne aften kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

  • Dag 12

    Hjemrejse

    Vi kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Afrejsetidspunktet svinger fra tur til tur, og det kan ske, at vi skal rejse så tidligt om morgenen, at det ikke er muligt at spise morgenmad på hotellet inden afrejse. Efter et flyskifte lander vi i København samme dag på grund af tidsforskellen.

    Måltider: Morgenmad hvis muligt og mad på flyet

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien

  • Pas og visum

    Der kræves visum til et besøg i Indien.

    Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

    Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om e-visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning til ansøgningen ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

    Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

    Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1250 kr. i administrationsgebyr plus de 25USD for selve visummet.

    Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  • Valuta

    Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 120 rupees.

    Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer.

    Men det til trods er det altid en god ide også at have kontanter, da mange små butikker og restauranter kun tager imod kontanter. Bemærk at det er forbudt at indføre og udføre indiske rupees i Indien. Så medbring amerikanske dollars eller euro, der kan veksles til rupees til en god kurs i Indien.

  • Specielt for Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya

    Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

    En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

    Læs mere om adventurerejser her.

    Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og vi skal ikke gå ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder, og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Der er desuden lange køreture ad hullede bjergveje. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Specielt for Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar - Højdesyge

    På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, så vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker især i Leh, som vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

    Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

  • Måltider

    Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk om end i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det. 
    Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer. 

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten afhænger af dit teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

    Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller og et stigende antal restauranter i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling. Det er også muligt at bruge mobildata på telefonen de fleste steder - men tjek lige priserne hos dit teleselskab i Danmark inden afrejse, da det ofte er en dyr fornøjelse. 

  • Elektricitet

    Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

  • Drikkevand

    Det frarådes på det kraftigste at drikke postevand fra hanen. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

  • Drikkepenge

    På grupperejser med Viktors Farmor er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

    Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 7 kr (1 amerikansk dollar), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer og måltider, man selv betaler. I forbindelse med de måltider, er er inkluderet i rejsens pris, er drikkepenge ikke inkluderet, så her er det også vigtigt at ligge lidt. Skopassere og andre, der yder en service, forventer også en skilling. Der er mange, der forventer drikkepenge i Indien, men beløbende er ikke store. Forvent at bruge ca. 100-150 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

    På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

     

  • Foto

    Indien er et paradis for fotogragfer. Motiverne står i kø, og alt virker eksotisk og farverigt. Men vis respekt! Især i forbindelse med fotografering af mennesker. Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej, hvis det er svaret. Især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes. Der findes også helligdomme, hvor det ikke er tilladt at fotografere indendørs. 

  • Påklædning

    Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

    På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til det tropiske Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere om vinteren. 

    Bemærk at det kan være koldt i Himalaya. Også om sommeren. Derfor er det vigtigt at have tøj med til køligt klima på rejserne til Spiti, Ladakh og Zanskar. Typisk vil det dog blive behageligt varmt midt på dagen, hvorfor lag-på-lag-princippet er ideelt til rejser i disse områder, hvor betydelige temperatursvinger kan forekomme. 

    Nogle rejsende foretrækker at medbringe et par sokker, de kan have på under besøg i de buddhistiske klostre i Himalaya. Nogle steder er det helt i orden at have strømper på, mens det andre steder er påkrævet at have bare tæer. 

  • Indkøb

    Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser.

    I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger. De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

  • Prisniveau

    Der er kæmpe forskel på prisniveauet i Indien alt efter, hvor man bruge pengene. Her er alt fra billige gadekøkkener til nogle af verdens fineste hoteller med tilhørende restauranter. De fleste vil nok befinde sig et sted mellem disse to ekstremer - og her er prisniveauet meget rimeligt. 

    En frokost koster typisk 50 kr, men man kan også klare den for 5 kroner, hvis man vil! En øl på en restaurant kan koste op til 40-50 kr, men den kan også findes billigere. Vin er dyrt. Kaffe og te: Alt mellem 20 øre og 20 kroner. 1 flaske vand (1,5 liter) 3-5 kroner.

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

    E-cigaretter er forbudte i Indien. De kan risikere at blive konfiskeret ved indrejse eller udrejse. 

    Vandrestave, hvis du ønsker at medbringe sådanne, skal i den indtjekkede bagage.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Klima

    November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. Bemærk dog, at det kan være køligt morgen og aften i disse måneder. Så det er en god idé at medbringe en trøje og en let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde nætter. Der er nemlig ikke altid varme på hotellerne i Indien. 

    I Himalaya helt mod nord, er det dog bedst i sommermånederne. I Spiti er maj og juni samt fra midt september til start oktober bedste periode. I juli og august regner det i Kinnaur. Det gør det sjældent i Ladakh og Zanskar, så her er juli og august ideelle måneder at udforske bjergene. 

    I Sydindien er det november til februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe.

    Specielt for Tigersafari i Indien

    Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader i april. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

  • Tidsforskel

    Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    • Solbriller
    • Håndklæde, badetøj
    • Kasket eller solhat
    • Myggespray
    • Solcreme
    • Vækkeur
    • Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
    • Salttabletter mod dehydrering
    • En rulle toiletpapir eller Kleenex
    • Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
    • Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil). Nogle templer tillader kun brug af lommelygter med LED-pærer. 
    • Tøj til køligt vejr, hvis rejsen går til Himalaya eller Nordindien i perioden fra november til februar. 

    Særligt for rejser med safari i Indien:

    • En jakke til safarikørsler i det kølige morgengry.
    • Drikkedunk, da engangsflasker er forbudte i nogle nationalparker
    • En klud til beskyttelse af kameraet mod støv. Plastikposer er ikke tilladte i alle nationalparker.
    • Iglesokker kan være en ide på Fugle-turene til Assam. Men man kan også fint klare sig uden.  

     

     

  • Flyrejsen

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

  • Transport

    Transport i Indien er anderledes end i Danmark. Trafikken kan være  kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves derfor en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. 

    Afstandene i Indien er store, og der vil være en del køretid på alle rejser til Indien. Vi bruger gode busser. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at busserne i Indien ofte er ældre og derfor mindre komfortable end de busser, vi typisk bruger i Europa. 

    Særligt for Tigersafari i Indien:
    Bemærk at der i løbet er rejsen er lange køredage. Det gælder både på turene mellem nationalparkerne, der går gennem meget afsidesliggende områder af Indien. Men det gælder også i nationalparkerne, hvor vi kører på udkig efter dyrene i åbne jeeps. Benpladsen i disse jeeps er mere begrænset end i en almindelig bil, så rejsende med dårlige knæ eller hofter, vil måske finde dem ukomfortable i længden.  

  • Ofte stillede spørgsmål

    Hvem flyver vi med til Indien?

    Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

    Er rejserne til Indien fysisk krævende?

    Der er ikke indlagt deciderede vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet - som det er tilfældet på rejserne til Spiti, Ladakh og Zanskar. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

    Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh, Spiti og Gujarat vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejserne til Ladakh og Spiti fører os over høje bjergpas med tynd luft.

    Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

    Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

    Hvornår er det godt at rejse til Indien?

    Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turene til Spiti samt Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

  • Værd at vide

    Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

    Bemærk at e-cigaretter er forbudte i Indien. De kan risikere at blive konfiskeret ved indrejse eller udrejse. 

    Bemærk at service på hoteller og restauranter i Indien til tider er betydeligt langsommere end i Danmark. Ligeledes kan man ikke nødvendigvis sammenligne stjerner på hoteller med tilsvarende i Danmark. Et 5-stjernet hotel i Indien ville måske ikke få 5-stjerner i Danmark. 

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

    Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

  • Rejser under ramadan

    En rejse under ramadanen er en spændende mulighed for at opleve en af islams vigtigste højtider. Men det er også en periode, hvor bylivet ikke er helt så aktivt i dagtimerne, da mange lokale faster fra daggry til solopgang. Det ses som en handling af hengivenhed, selvkontrol og åndelig fordybelse. Rygning er også forbudt under ramadanen. Fasten brydes ved solnedgang, hvor familier samles til et festligt måltid til langt ud på de lune aftener.

    Der er visse folk, der er undtaget fra at faste. Det gælder f.eks. børn, syge og rejsende – og det samme er vi som besøgende i landet. Det er høfligt at vise hensyn til dem, der faster ved f.eks. ikke at spise direkte foran dem. 

    Nogle gange oplever vi, at det er sværere at finde restauranter til frokost i muslimske områder af byerne, og åbningstiden ved nogle muslimske seværdigheder kan blive ændret. Ændringerne er dog ikke så store i Indien, hvor størstedelen af befolkningen ikke er muslimer. Men vores lokalguider gør alt, hvad de kan for at hjælpe og tilpasse programmet løbende, hvis der mod forventning alligevel skulle opstå ændringer. Omvendt giver rejser under ramadanen mulighed for at opleve den lokale kultur på nært hold. Kontrasten fra de stille gader om dagen til når fasten slutter om aftenen, og gaderne bliver fyldte, er fantastisk at opleve.

  • Særligt for rejsen til Spiti

    Både rejsen til Spiti samt rejsen til Ladakh og Zanskar er en Viktors Farmor adventurerejse.

    Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.