Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til New Zealand

Her er landet, der har det hele: Fantastisk natur med gletsjere og vulkaner, et rigt dyreliv, spændende kultur og venlige mennesker med en mentalitet, der minder om den danske. 

Værd at opleve i New Zealand

Det hektiske og stressede lægger man automatisk fra sig, når man ankommer til New Zealand. Den afslappede holdning til tilværelsen smitter af, og her handler det om at have tid til at nyde livet og øjeblikket. Perfekt til en skøn rejse.

Og der er meget at nyde. Lige fra tropisk natur til køligere strande med albatros-kolonier og blå pingviner.
New Zealand er et eventyrligt hobbit-land med spruttende gejsere og frodig regnskov, tordnende vandfald, himmelrækkende bjerge og store sletter.

En kulinarisk specialitet er en hangi. Der går et stort forarbejde forud for en hangi. Først graves et hul i jorden. Der lægges sten ud, og et bål gør dem brandvarme. Maden sættes over stenene, det hele dækkes til, jord kastes over, og så får maden lov at simre i timevis. Når den tages ud, er den mør og – ja, lige til at spise.

Nordøen med storbyen Auckland og hovedstaden Wellington har mange vulkaner, mens Sydøen med Queenstown har fantastiske bjerge og uendeligt mange steder, hvor man har lyst til at tage panoramabilleder.

I nærheden af Wellington findes den lille by Dannevirke. Her er mange stednavne, der minder om en danske indvandring til området i slutningen af 1800-tallet.

En rejse til New Zealand er næppe noget man glemmer.

Kom med på et eventyr af den helt store slags på en rejse til New Zealand! ”Kia Ora” - Velkommen til landet på den modsatte side af kloden.

New Zealand

Landefakta

Areal: 268.838 km2

Hovedstad: Wellington

Møntfod: Dollar (a 100 cent) - forkortes NZD

Sprog: Engelsk, maori

Tidsforskelfra DK: DK sommer: +10 timer, DK vinter: +12 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man New Zealand?

Vores rejser til New Zealand ligger typisk i de danske vintermåneder fra omkring november og indtil marts. Her er temperaturen er behagelig og på omkring de 20 grader. Derudover er det også den tid på året, hvor der næsten ingen nedbør er. 

Der er regionelle forskellige i temperaturen, da det er et langstrakt land fordelt på to øer. Men vi placerer vores rejser på det tidspunkt, hvor vi som udgangspunkt har det mest behagelige vejr.

Luftfugtigheden er meget høj i New Zealand, da gennemsnittet ligger på 79%. Det er en god ide at pakke både tøj til varmt vejr og til kølige morgen og aftener.

Hvem møder du i New Zealand?

Når du rejser med Viktors Farmor, er du stort altid sikker på at møde de lokale. 80% af befolkningen er af europæisk afstamning. Derudover er den næststørste etniske gruppe Maori med 14,7%. Det officielle sprog er engelsk, men der er også grupper, som taler Maori. På rejsen til New Zealand besøger vi bl.a. kiwierne, som de kalder sig selv.

  • Der er mange flere får end mennesker i New Zealand.

    Ståltråden nummer 8

    De kalder sig selv for kiwier – new zealænderne. Med typisk selvironi og humor. Man bliver i godt...
    Se mere
    Der er mange flere får end mennesker i New Zealand.

    Ståltråden nummer 8

    De kalder sig selv for kiwier – new zealænderne. Med typisk selvironi og humor. Man bliver i godt...
  • Fantastisk udsigt fra Bob´s Peak ovenover Queenstown. Foto Viktors Farmor

    Det lader vi være med

    En rejse gennem New Zealand bringer os i tæt kontakt med både mennesker og natur. Et enkelt sted...
    Se mere
    Fantastisk udsigt fra Bob´s Peak ovenover Queenstown. Foto Viktors Farmor

    Det lader vi være med

    En rejse gennem New Zealand bringer os i tæt kontakt med både mennesker og natur. Et enkelt sted...

Typiske spørgsmål før rejsen til New Zealand

  • Hvad spiser vi i New Zealand?

    Nationalretter er lammekølle med mintsauce og er bestemt værd at prøve. 

    Derudover er typiske newzealandske retter og mad fish ’n’ chips, lakseretter, ribeye, vildt, flere lækre vegetarretter og burgers med alt for oksekød, kylling, fisk og lam. 

    Skaldyr er også et hit på menukortet flere steder og bestemt også værd at prøve af, da det ofte er helt frisk. 

  • Hvad er prisniveauet i New Zealand?

    Priserne i New Zealand ligner på meget de danske.
    Vin koster 69 kr for en flaske. Et måltid koster ca. mellem 100 til 150kr. En flaske vand koster omkring 9 kr i et supermarked-

  • Hvad køber man i New Zealand?

    Det er specielt vin og øl, som newzealænderne slår på, og som kan være værd at finde plads til i kufferten. 

    Derudover er en anden smuk souvenir fra landet jadesmykker. Her findes der et stort udvalg af både halskæder, armbånd, øreringe og fingerringe med den helt specielle grønne farve. 

    Whittaker’s chokolade er også værd at sætte tænderne i og måske købe med hjem som gave. De findes i et væld af forskellige smage. 

    Det kan også være værd at undersøge markedet for merinould, da det produceres her og ofte fås i en rigtig god kvalitet. 

  • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i New Zealand?

    Sikkerhedssituationen er fuldt på højde med Danmark, hvis ikke bedre, i New Zealand. Så du kan føle dig sikker på en rejse rundt i landet. Naturligvis hvis vi bevæger os i en storby eller på et marked fyldt med mennesker, er det en god idé at holde øje med sine værdigenstande ligesom i Danmark.

  • Hvad skal jeg pakke i kufferten til New Zealand?

    New Zealand ligger lige så tæt på Ækvator som på Antarktis. Det betyder, at vejret varierer meget med kolde vintre og varme somre, men generelt regner det meget. Sydøen er både koldere og vådere end Nordøen. Det mest behagelige tidspunkt for en rejse til New Zealand er i deres sommerperiode, som ligger fra november til april.

    Temperaturerne i denne periode ligger i gennemsnit mellem 14-23 grader. New Zealand ligger som sagt tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, derfor kan solen være ret stærk, så medbring solcreme.

    Det er derfor en god ide at pakke både tøj til varmt vejr og til kølige morgen og aftener.

  • Kan jeg drikke vandet fra hanen i New Zealand?

    I New Zealand kan man godt drikke vandet fra hanen. 

  • Hvad skal jeg have med af valuta?

    Møntfoden hedder New Zealand Dollar (NZD). Der går 432 kr. på 100 NZD. Alle større kreditkort kan bruges i New Zealand.

Her skal du bo

Hotel og overnatning i New Zealand

Gode turistklassehoteller

I New Zealand har vi 20 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller. Det er gode turistklassehoteller. Mange hoteller har et vaskeri med tørretumbler, så man selv kan vaske og tørre for en billig penge. Oftest sælges vaskepulver fra receptionen.

Vidste du det om New Zealand?

En kiwi er både en frugt, en fugl og et tilnavn for folk fra New Zealand

Viktors Farmor i New Zealand

Når du rejser med Viktors Farmor på Den store New Zealand-rejse, er der god tid til at slappe af og stadig nå hele øen rundt. Vi starter i Auckland og rejser derefter syd på. På vejen oplever vi azurblå fjorde, frodige regnskove og hvide sandstrande.

Derudover sejler vi på Doubtful Sound, besøger et lokalt newzealandsk vinhus, ser et stort udvalg af dyr som pingviner, søløver, sæler og fugle. Fortrækker man øl frem for vin, skal man ikke være bekymret. Vi får en guidet tur til et bryggeri, der brygger den lokale stolthed Speight’s øl, hvortil vi spiser en 2-retters middag.

5 nedslag i New Zealands historie

1642
Den første europæer i området var den hollandske opdagelsesrejsende Abel Tasman, som opkaldte øerne efter den hollandske provins Zeeland.

1770
James Cook kortlagde Nord- og Sydøens kyster.

1830'erne
Europæiske kompagnier lokker fattige europæere til at udvandre til New Zealand for at få organiseret skov og landbrug i det frugtbare område.

1947
New Zealand vælger at blive en selvstændig nation inde for Commonwealth.

1997
New Zealand fik sin første kvindelige premierminister, Jennifer Shipley.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til New Zealand

  • Pas og visum

    Der er ikke visumpligt ved rejser, som er kortere end tre måneder.

    Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder udover opholdet.

    Inden indrejse skal et ankomst-kort udfyldes. Det udleveres på flyet.

    Der skal også laves og betales for et NZeTA min. 72 timer før, men gerne ca. en uges tid før afrejse. Det koster ca. 465 kr. Inkluderet i denne pris er også betaling for IVL, som er den turistskat, som alle turister skal betale. 

    Ansøgning om NZeTA samt betaling af IVL gøres via dette link:

    https://nzeta.immigration.govt.nz/

    Du vil inden afrejse modtage en vejledning. 

    Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Vaccinationskrav er der ingen af. Check evt. Seruminstituttets hjemmeside

  • Valuta

    Møntfoden hedder New Zealand Dollar (NZD). Der går 458 kr. på 100 NZD. Alle større kredit kort kan bruges i New Zealand.

  • Hoteller

    Mange hoteller har et vaskeri med tørretumbler, så man selv kan vaske og tørre for en billig penge. Oftest sælges vaskepulver fra receptionen.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Ved selvvalg fra New Zealand ringer man 0045 + det danske nr. Ved selvvalg fra Danmark til New Zealand trykkes 0064 + nr. Der er god mobil dækning i New Zealand. Men det kan være en dyr fornøjelse at ringe derfra til Danmark.

    Prisen varierer fra selskab til selskab, check den aktuelle pris hos dit telefonselskab inden rejsen. Sms koster typisk mellem 2,50 kr. og 4,00 kr. at sende fra New Zealand, og ofte er det gratis at modtage sms.

    Internet. De fleste hoteller har adgang til internet.

  • Elektricitet

    Der er 230 og 240 volt. Danmarks elstik er ikke brugbare så medbring adapter/ stikkonverter, eller køb den dernede.

  • Drikkevand

    Vandet kan drikkes fra hanen

  • Prisniveau

    En frokost (snack eller sandwich) koster 5-10 NZD. En frokost på café 10-25 NZD. En kop cappuccino: 3:50-4:50 NZD. Et frimærke til Danmark: 2 NZD.

  • Drikkepenge

    I New Zealand forventes ikke drikkepenge for normale tjenesteydelser. Man kan runde op, hvis man synes man har fået god service, men det er ikke forventet.

  • Import

    New Zealand værner om sit landbrug og sit miljø. Visse ting er det derfor forbudt at indføre. Det gælder kød, frugt og honning. Disse forbud håndhæves strengt. Viktors Farmor anbefaler, at man ikke medbringer madvarer overhovedet, heller ikke pulverkaffe og lignende. Det kan give lang ventetid i tolden, hvis der findes madvarer i kufferten. I øvrigt er New Zealand jo et veludviklet land, hvor man kan købe stort set de samme madvarer som i Danmark.

  • Bagage

    Al fodtøj tjekkes i lufthavnen for om det er rent og uden jord. Rens derfor omhyggeligt jeres fodtøj og læg det tilgængeligt i jeres kuffert.

    Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Klima

    New Zealand ligger lige så tæt på Ækvator som på Antarktis. Det betyder at vejret varierer meget med kolde vintre og varme somre, men generelt regner det meget. Sydøen er generelt både koldere og vådere end Nordøen. Det mest behagelige tidspunkt for en rejse til New Zealand er i deres sommerperiode, som ligger fra november til april.

    Temperaturerne i denne periode ligger i gennemsnit mellem 14-23oC. New Zealand ligger som sagt tæt på Antarktis, hvor hullet i ozonlaget er stort, derfor kan solen være ret stærk, så medbring solcreme.

  • Infrastruktur

    Der er generelt gode og brede veje, men de snor sig, så man skal regne med længere transporttid end ved tilsvarende strækninger i Danmark.

  • Tidsforskel

    New Zealand er normalt elleve timer forud for dansk tid. Når New Zealand har sommertid øges tidsforskellen til 12 timer, hvilket sker i tidsrummet fra kl. 02.00 den 1. søndag i oktober til kl. 02.00 på den 3. søndag i marts.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Myggestift og middel mod kløe

    - Sololie

    - Regntøj

    - Gode vandresko eller –støvler

    - Lille turrygsæk

    - Kikkert

    - Fotokopi af pas (opslaget med foto)

    - Evt. fotokopi af flybillet

    - Hat/kasket

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til New Zealand.
Ring til os 86 22 71 81