Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Bhutan

Det tidligere lukkede kongedømme Bhutan ligger beskyttet af de mægtige Himalayabjerge og byder på en unik kultur, storslåede buddhistiske klostre og masser af vild natur på kanten af verden. 

Værd at opleve i Bhutan

Bhutan ligner ingen andre steder. Det lille kongerige på Himalayas sydvendte skråninger var lukket for rejsende frem til 1974. Nu er døren åben – dog kun på klem. For landet gør en stor indsats for at bevare sin traditionelle, buddhistiske kultur, og man vil ikke bare åbne sluserne for den moderne verden. Eksempelvis var Bhutan det første land, der forbød salg af tobak.

Også plastikposer og vestlige reklameskilte er forbudte, og da man opstillede det første trafiklys i Thimpu, mødte det så meget modstand, at det blev pillet ned igen. Folk fandt det simpelthen for upersonligt, så nu dirigeres trafikken igen af politifolk med hvide handsker. TV og internet derimod ville man gerne have, da det blev introduceret i 1999.  

Bhutans forsigtige tilgang virker, og overalt ser vi blafrende bedeflag. Klostre og templer er ikke museer, men levende steder med brændende smørlys, spindende bedemøller og mumlen af mantras (bønner). De offentligt ansatte bærer nationaldragt, og den politiske retning defineres i højere grad af folkets bruttonationale lykke end bruttonationalproduktet.  

Mødet med kulturen og den gæstfrie befolkning er uden tvivl et højdepunkt på rejser til landet. Et andet er naturen, der rangerer fra subtropiske skove til 7.500 meter høje bjerge. Dyrelivet er lige så varieret som landskaberne. Fra tigre, næsehorn, elefanter og aber i de lavtliggende områder mod syd til sneleoparder, bjørne, røde pandaer og elegante traner i højlandet mod nord. Bhutan har endda sat et naturområde til side for at beskytte den legendariske yeti, som man mener lever i det østlige Bhutan. 

Naturbeskyttelse er vigtigt, og det står skrevet i grundloven, at mindst 60% af landets areal skal være dækket af vild natur. Det reelle tal er tættere på 65%, og det medfører, at Bhutan er det eneste land i verden, der opsamler mere Co2, end det udleder. Faktisk har landet så meget vild natur, at det opsamler 3 gange så meget Co2, som det udleder.  

Bhutan - Thimphu - Trongsa - Jakar - Punakha - Paro

Landefakta

Areal: 38.394 km2

Hovedstad: Thimphu

Møntfod: Ngultrum (a 100 chetrum) - forkortes BTN

Sprog: Dzongka, tilbetansk, nepali

Tidsforskelfra DK: Sommer: +4 timer, vinter: +5 timer

Klima og vejr

Hvornår besøger man Bhutan?

Bhutan har hele tre forskellige klimazoner, så vejret kan selvsagt svinge en del afhængig af, hvor du befinder dig i det lille kongerige. Forår og efterår er de mest populære tidspunkter at rejse til Bhutan. Om foråret (marts) blomstrer rododendronerne og maler bjergsiderne i stærke farver. April er også populær med sine lune forårsdage. Om efteråret (oktober og november) er himlen ofte dybblå, og luften så klar, at vi får forrygende udsigter mod de høje bjerge i det fjerne. Vintermånederne er kolde i Bhutan, mens sommeren er varm og våd. Så disse perioder undgår vi på vores rejser. På rejser i marts og november kan det blive ganske køligt, så medbring en varm jakke eller fleeze samt skiundertøj til nætterne.

Hvem møder du i Bhutan?

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Omkring 750.000 mennesker bor i Bhutan. De største befolkningsgrupper er ngalon og sharchop, der tilsammen udgør omkring 63% af befolkningen.

  • Klosterkulturen lever i bedste velgående i Bhutan. Foto Viktors Farmor

    De rige og de lykkelige

    Det ægte Shangri-La med unik kultur og betagende landskaber. Fra traditionelle fester til sneklæd...
    Se mere
    Klosterkulturen lever i bedste velgående i Bhutan. Foto Viktors Farmor

    De rige og de lykkelige

    Det ægte Shangri-La med unik kultur og betagende landskaber. Fra traditionelle fester til sneklæd...
  • Som det eneste land i verden har Bhutan formuleret et Brutto Lykke Indeks.

    Bhutan har en gave til verden

    Der er storslået natur og folk i nationaldragter i Bhutan. Men landets største gave til sine gæst...
    Se mere
    Som det eneste land i verden har Bhutan formuleret et Brutto Lykke Indeks.

    Bhutan har en gave til verden

    Der er storslået natur og folk i nationaldragter i Bhutan. Men landets største gave til sine gæst...

Typiske spørgsmål før rejsen til Bhutan

  • Hvad spiser vi i Bhutan?

    For Bhutans landbefolkning er det lokale køkken i høj grad baseret på de råvarer, der dyrkes på de omkringliggende marker på det pågældende tidspunkt af året. I landsbyerne starter dagen typisk med en simpel morgenmad bestående af ris. Frokosten og aftensmaden byder som regel på ris serveret med ost, chili, nudler og måske kød. Ost er meget populært i det lokale køkken og indgår blandt andet i de populære retter kewa datshi, kartofler og ost, samt shamu datshi, der har champignon og ost som hovedingredienser. I byer som Thimpu og Paro er udbuddet langt større, og man kan få retter fra store dele af verdenen.  

    Alle rejsende i Bhutan skal være på en organiseret rejse med helpension. Der er ingen undtagelser, så det gælder også for Viktors Farmors rejser. Det betyder, at alle måltider er inkluderet i rejsens pris. Disse måltider består som regel af enten buffet eller en fast menu med lokale retter samt indslag fra det kinesiske, indiske, nepalesiske eller vestlige køkken. De lokale bhutanere elsker stærk mad, og den kan være rigtig stærk! Men de har heldigvis indset, at der skal holdes lidt igen med chilien i maden til os vesterlændinge.  

  • Hvad er prisniveauet i Bhutan?

    Det er kun muligt at besøge Bhutan på en pakkerejse gennem et lokalt selskab, der inkluderer overnatninger, sightseeing, alle måltider og alt transport. Prisen for disse rejser fastsættes af regeringen, der på den måde kan regulere antallet af besøgende. Man ønsker ikke masseturisme i Bhutan, men i stedet færre turister, der så må betale lidt mere for at opleve landet.  

    Det betyder omvendt, at når rejsen er betalt, er der ikke så meget at bruge penge på lokalt. Det skulle da lige være drikkevarer og souvenirs. En flaske vand koster typisk omkring 6 kroner, mens man spiser godt på en lokal restaurant for under 100 kr. En øl på en restaurant koster typisk mellem 18 og 30 kr., mens importeret vin er noget dyrere.  

    Drikkepenge til guider og chauffører er inkluderet i prisen på Viktors Farmors rejser, så det er kun drikkepenge på hoteller og restauranter, der skal betales. En kuffertbærer forventer ca. 5 kroner, mens stuepigen vil blive glad for et lignende beløb. Der betales typisk ikke drikkepenge på restauranterne.  

  • Hvad køber man i Bhutan?

    Bhutan har rige kunsthåndværkstraditioner, så der er gode muligheder for at købe spændende, lokalproducerede souvenirs med hjem. Det kunne eksempelvis være masker, statuer eller skåle udskåret i træ. En overraskende og særlig populær souvenir er de mange træfallosser, der symboliserer den hellige mand Lama Drukpa Kunley. Statuer og andre religiøse effekter i metal er også populære. Det samme er flettede kurve, hatte og tasker.  

    Andre gode souvenirs kunne være tekstiler af yak- eller fåreuld, der ofte farves i stærke, klare nuancer. Mange lokale går i vævet tøj, så dette håndværk har dybe rødder i Bhutan. Det samme har økologi, og økologiske produkter såsom natursæbe kan købes rundt om i landet.  

    Har man fået smag for det lokale køkken, kunne yaksmør, tørrede urter eller de lokale oste være et bud. Eller måske de lokalt fremstillede marmelader og honning. Andre har kastet sig over vinbrygning baseret på ferskener, og sågar whisky produceres nu i Bhutan.  

    Det er ikke kutyme at handle om prisen, så den pris, man får af sælgeren, er som regel den rigtige.  

  • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Bhutan?

    Bhutan er et meget sikkert land at rejse i. Kriminalitet er sjælden, og man kan sagtens færdes på gaden på egen hånd uden at blive generet. Det gælder også kvinder. Hvis folk henvender sig til en, er det typisk blot af nysgerrighed.  

    Hygiejnen er ok de fleste steder, men bakteriefloraen er anderledes end i Danmark. Derfor er det vigtigt at tage sine forholdsregler. Drik ikke postevand fra hanen, men køb i stedet vand på flaske. Undgå isterninger, spis frugter, der kan skrælles, og undgå mad, der ikke er varmet igennem. Skulle uheldet alligevel været ude, er det en god ide at medbringe medicin mod mavepine.   

  • Er højdesyge et problem i Bhutan?

    Bhutans typografi rangerer fra lavtliggende subtropiske skove til 7.500 meter høje bjerge, så man skulle tro, at der var grundlæg for højdesyge på en rejse hertil. Men det er sjældent et problem, fordi rejserne er planlagt, så vi gradvist stiger i højden. På den store Bhutan-rejse starter vi eksempelvis helt nede på de indiske sletter, og så begiver vi os gradvist opad. På vejen passerer vi pas over 4.000 meter, men vi kører hurtigt ned igen på den anden side og sover lavere nede. På den måde er vi vel akklimatiseret, når vi når de mere bjergrige vestlige egne af landet. 

  • Hvor hårde er gåturen op til Tigerreden?

    Det kræver almindelig god form at få det fulde udbytte af Bhutan. Ingen af vores rejser til Bhutan er deciderede vandreture, men det bliver alligevel til en del skridt på ujævnt underlag i forbindelse med sightseeing. Mange klostre har desuden trapper. Den længste tur er gåturen op til Tigerreden. Det tager typisk ca. 2 timer at gå op til det klassiske udsigtspunkt i 3140 meters højde, hvor postkortbillederne er taget fra. Stien er god men ujævn. Fra udsigtspunktet fører adskillige hundrede trappetrin ned til klosteret. Det er helt frivilligt, om man har lyst til det. Ønsker man ikke at gå helt op til udsigtspunktet, er der et godt sted at stoppe ca. halvvejs, hvorfra man også kan se templet.  

  • Guidebøger, litteratur og film

    Bog: Ulrik Grubb, Bhutans historie i korte træk, 2021. Det er første gang, at Bhutans historie fortælles på dansk. Ulrik Grubb er også rejseleder hos Viktors Farmor.  

    Der findes flere rejseguides, men kun på engelsk. Tjek i din lokale boghandel, om de har en rejseguide.  

Her skal du bo

Hotel og overnatning i Bhutan
Vi besøger Trashigang Dzong - herfra blev det østlige Bhutan regeret indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Foto Poul Ølholm

Central beliggenhed - vigtigere end faciliteter

På rejsen bor vi på gode turistklassehoteller. Vi vægter en central beliggenhed højere end et bredt udvalg af faciliteter, og vi undgår om muligt vestlige kædehoteller. I Bhutan giver dette helt sig selv, da der er få store, vestlige hoteller. I stedet bor vi på små, lokalt ejede overnatningssteder.
Vi oplever dagligdagens gadeliv i det østlige Bhutan. Foto Elisabeth Sandell

Flest hoteller i Paro og Thimpu

Udvalget af hoteller er klart størst i byer som Paro og Thimpu i den mere besøgte vestlige del af Bhutan. Jo længere østpå, vi kommer, jo færre hoteller er der at vælge imellem. Her vil standarden også typisk være lidt lavere end i den vestlige del af landet.

Vidste du det om Bhutan?

Med sine 7.570 meter er Gangkhar Puensum det højeste bjerg i verden, der endnu ikke er besteget af mennesker. Dette skyldes, at Bhutan har forbudt alle bjergbestigningsekspeditioner over 6.000 meter af religiøse grunde. Mennesker skal ikke op og blande sig i åndernes verden.  

Viktors Farmor i Bhutan

På Viktors Farmor rejse til Bhutan og Sikkim starter vi i den indiske delstat Sikkim, der indtil 1975 også var et selvstændigt kongerige i Himalaya. Her besøger vi templer, studerer kunsthåndværk og udforsker de storslåede landskaber med temarker og høje bjerge, inden vi sætter kursen mod Bhutans største højdepunkter i Paro, Punahka og hovedstaden Thimpu. Vi vandrer naturligvis også til det berømte tempel Tigerreden.

Bhutan rundrejse udforsker vi det lille kongedømme i dybden. Det er en Adventurerejse, hvor vi drager på ekspedition i Bhutan, der først blev åbnet for turister i 1978. Vi oplever den kulturrige Bumthang-region i hjertet af Bhutan og vandrer selvfølgelig til det ikoniske tempel Tigerreden. 

5 nedslag i Bhutans historie

659
Buddhismen får fodfæste i Bhutan, og de første buddhistiske klostre etableres. Deriblandt Kyichu Lhakhang nær Paro og Jampey Lhakhang i Bumthang i det centrale Bhutan

746
Den indiske buddhist Guru Rinpoche inviteres på besøg af kongen af Bumthang for at prædike. Han imponerer så meget, at kongen og mange andre konverterer til buddhisme. Dette markerer gennembruddet for buddhisme i Bhutan, og Guru Rinpoche anses som en af de vigtigste religiøse personer i landets historie. Statuer af ham kan ses i mange klostre. 

1455-1529
Den hellige mand Lama Drukpa Kunley, bedre kendt som Den Guddommelige Tosse, rejser rundt i Bhutan og prædiker sit syn på buddhisme gennem en dybt usædvanlig brug af sange, humor og ofte direkte uanstændig opførsel. Han er både berømt og berygtet for sine utallige seksuelle erobringer, og i dag symboliseres hans lære med fallosser malet på husmure og udskåret i træ mange steder i landet.

1974
De første turister ankommer til Bhutan. Indtil da var besøg i landet kun mulig med en invitation fra kongefamilien. 

1999
TV og internet introduceres i Bhutan. Det første TV-program, der sendes, er VM-finalen i fodbold fra 1998. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Bhutan

  • Pas og visum

    Viktors Farmor sørger for visum til Bhutan. Hertil skal vi bruge en kopi af pas, der skal være gyldigt mindst 6 måneder udover udrejsetidspunktet fra landet. Kopien skal være tydelig og i farver, helst i JPEG-format.

    Rejsen går via Indien, og man skal selv sørge for visum til Indien. Det gøres lettest ved at søge e-visum over nettet. Viktors Farmor sender i god tid inden rejsen en visumvejledning til Indien til rejsedeltagerne. Det anbefales, at man ikke søger visum, før denne vejledning er sendt ud.

    Prisen for et e-visum er p.t. 25 amerikanske dollars (USD), som betales med kreditkort over nettet ved ansøgning.

    Viktors Farmor kan også sørge for visum til Indien. Det koster 1.250 kr per person samt visumprisen på 25 USD.

    Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vacciner et mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  • Valuta

    Møntfolden i Bhutan hedder ngultrum. En ngultrum (BTN) er lig med 100 chetrum (Ch). Ngultrum er bundet til den indiske rupee (som også er acccepteret som lovligt betalingsmiddel). Der findes hæveautomater i alle de større byer, vi besøger. Visa og Mastercard er de mest udbredte kreditkort. Man kan bruge kreditkort i de større forretninger i Thimphu og enkelte andre byer, men langt de fleste steder tager ikke kreditkort, så det er vigtigt at have kontanter også. Både ngultrum og indiske rupees kan bruges overalt i Bhutan. Det skal dog bemærkes, at de største rupee-sedler, 2.000 rupee, ikke veksles i Bhutan. Så undgå at medbringe 2.000 rupee sedler.

    Vi anbefaler, at du medbringer USD i kontanter, der kan veksles i bankerne. Store USD sedler giver den bedste vekselkurs. Bemærk at amerikanske 100 dollar-sedler fra før 1996 ikke accepteres i Bhutan.  

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Landekoden for Bhutan er +975

    Mobiltelefon. Man kan godt bruge dansk mobil i Bhutan. Men check prisen pr minut hos dit teleselskab, inden du rejser hjemmefra for at undgå ubehagelige overraskelser. 

    Internet. Adgang er stigende. Der er adgang til internet på større hoteller over hele landet i form af gratis wi-fi (nogle steder kun i lobbyen). For tiden er der internet på de fleste af de hoteller, vi bruger.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

    Vi passerer flere høje bjergpas på rejsen, men vi bevæger os gradvist op i højderne, og vi sover i dalene, hvorfor højdesyge sjældent er et problem på rejserne til Bhutan. 

  • Elektricitet

    220 - 240 volt. Der er fire typer stik:

    - Stik til to og tre runde ben.

    - Stik til tre flade ben (som de engelske)

    - De stik som vi kender i Danmark – både til tykke og tynde ben

    Det er en god ide at medbringe en adapter.

  • Rygning

    I 2004 blev Bhutan det første land i verden til at indføre et totalforbud mod tobaksrygning. Forbuddet gælder overalt: indendøre, udendøre, i folks private hjem, ja, selv på bjergtoppe. Salg af enhver form for tobak er nu kriminaliseret i Bhutan.

    Pågribes personer i færd med at ryge en smøg, bliver de idømt en bødestraf på 210 dollar. Dette gælder dog ikke udlændinge, så langt tid det ikke foregår på offentlige steder. Man kan ikke købe tobak i Bhutan, men det er lovligt at indføre 200 cigaretter til Bhutan, dog med risiko for at få tillagt 100-200 % i toldafgifter.

  • Drikkevand

    Det bedste er at undgå at drikke vandet fra hanen. Primært fordi det indeholder en bakterieflora, der er anderledes end i Danmark, og som derfor kan give mavepine. I de fleste byer kan vand på flasker købes.

  • Drikkepenge

    Bhutan har ikke nogen udbredt tradition for at give drikkepenge. Dog forventes drikkepenge til bagagebærer (som ofte er kvinder) på alle hoteller. Beløbet er cirka 50 Ngultrum pr. person (5 kr). Læg også et lille beløb til stuepigen. På grupperejser med Viktors Farmor er drikkepenge til lokal guider og chauffører inkluderet i rejsens pris. 

  • Foto

    Bhutan er et ualmindelig fotogent land. Det gælder både naturen og befolkningen. Men spørg før du tager billeder af folk. Det er ikke alle, der ønsker at blive foreviget. Vær ydmyg over for dem, du ønsker at fotografere. Selvom de er fattige og oplagte motiver, er de stadigvæk mennesker med værdighed.

    Det er ikke tilladt at fotografere indenfor i templer og andre helligdomme.

  • Påklædning

    Generelt er reglerne omkring påklædning i Bhutan ganske afslappede. Undtagelsen er ved besøg i dzongs, klostre og til religiøs festivaler, hvor man skal være lidt mere konservativt klædt. Skjorte/bluse med krave og ærmer til albue samt lange bukser/nederdel/kjoler forventes under sådanne besøg.

    Ved besøg i Fredagsmoskéen i Delhi kræves lange påklædning helt ned til fødder for kvinder. Men kjortler kan typisk lånes i moskéen, hvis der er behov for det. 

    Der kan blive koldt i højderne i Bhutan i vinterhalvåret. Vi anbefaler at medbringe varmt tøj, for eksempel letvægts ski-undertøj. I særdeleshed på rejserne i marts og november. Men også i april og oktober, kan det blive køligt om natten, selvom dagene er dejligt lune. 

  • Indkøb

    Bhutan har rige traditioner for kunsthåndværk, så der er gode muligheder for at få en unik souvenir med hjem. Men bemærk, at man ikke handler om prisen i Bhutan. Så undgå at forsøge på dette, da det virker fornærmende.

  • Prisniveau

    På en rejse til Bhutan er alt sightseeing, transport og alle måltider inkluderet i prisen. Men drikkevarer skal man selv betale. En øl på restaurant koster ca. 18-30 kr. En flaske vin kan koste alt fra 60 til 250 kr. En flaske vand (1.5 liter) fås typisk til ca. 6 kroner.

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Tidsforskel

    Bhutan er 5 timer foran Danmark. Ved sommertid er forskellen kun 4 timer.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Vaccinationskort

    - God kikkert

    - Insektspray

    - Vådservietter eller hånd-desinfektion

    - Solcreme med høj faktor

    - Kasket eller solhat

    - Lille rygsæk

    - Gode vandresko eller –støvler. Eventuelt vandrestave.

    - Langærmet skjorte med krave og lange bukser/nederdel

    - Varmt tøj til højderne (brug princippet "lag på lag")

    - Skiundertøj til nætterne i de kolde måneder

    - Regnjakke/paraply (sidstnævnte må ikke bruges i dzongs)

    - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

    - Lommelygte + batterier. Strømafbrydelser kan forekomme.

  • Flyrejsen

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

  • Sprog

    Det officielle sprog er Dzongkha, dernæst engelsk, nepalesisk, indisk og forskellige dialekter.

  • Ofte stillede spørgsmål

    Får man ikke højdesyge?

    På turen er der tænkt nøje over akklimatisering. Vi starter i lavlandet og bevæger os gradvist højere og højere op. På vejen passerer vi nogle ganske høje pas – hvoraf de højeste er over 3.000 meter over havet – men vi bevæger os ned igen på den anden side og sover i lavere højde. Det betyder, at højdesyge meget sjældent er et problem.

    Hvornår er det bedst at rejse til Bhutan?

    Februar til april samt fra september til og med november. I disse perioder er temperaturene typisk mellem 10 og 20 grader om dagen, og det er ikke regntid. Nætterne kan dog være kølige. Især i februar, marts og november, så sørg for at tage varmt tøj med også. I marts og april blomstrer rododendronerne i bjergene, og Bhutan viser sig fra sin mest frodige side. I oktober og november er luften ofte særlig klar, hvilket giver et flot udsyn mod Himalayas høje bjerge i det fjerne.

    Hvor fysisk krævende er rejserne?

    Vores rundrejser i Bhutan er ikke deciderede vandreferier. Men det sagt, sikrer gode knæ og almindelig god fysisk form et bedre udbytte af rejsen. Der kan være en del trapper i templerne, og terrænet er kuperet. Gåturen op til Tigerreden tager et par timer ad en stenet sti. Det er dog muligt at stoppe halvvejs og nyde udsigten derfra, hvis du ønsker det. På rejser til Bhutan vil der også være lange køredage ad snoede bjergveje. Hovedvejen tværs gennem landet er blevet væsentligt forbedret over de seneste år, men der er stadig en del hårnålesving, der skal forceres.

    Hvordan bor man?

    Vi overnatter rejsen igennem på gode turistklassehoteller. Udbuddet og kvaliteten er bedst i Paro og Thimpu, mens standarden bliver lavere, jo længere østpå, man er.

    Hvad får vi at spise?

    Rejser til Bhutan er altid med helpension, der foruden lokale retter og specialiteter typisk byder på indslag fra Indien, Kina eller internationale favoritter.

    Kan jeg hæve penge på kreditkort i Bhutan?

    Det er muligt at hæve penge på kreditkort i Paro og Thimpu, men andre steder i landet kan det være meget svært, hvis ikke umuligt. Her er det bedre at medbringe amerikanske dollars i kontanter og veksle dem til den lokale valuta ngultrum.

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Bhutan.
Ring til os 86 22 71 81