Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om rejser til Vietnam.
Værd at opleve i Vietnam
Vietnam lokker med verdenskendte naturfænomenter som Halong-bugten og Mekong-floden med deres store netværk af vandveje. Men Vietnam rummer mange flere flotte og kuperede naturlandskaber, som vi bliver betaget af på en rejse gennem landet.
En rejse til Vietnam er indbydende og lægger op til eventyr med de flydende markeder på den mægtige Mekong-flod, paladser, mausoleer, tunneller fra Vietnam-krigens tid, storbyer vrimlende med scootere, og farverige måltider man husker længe efter, man er kommet hjem.
Netop maden, markederne, stemningen og mødet med den glade udadvendte befolkning og deres stærke nationale kultur er spændende at opleve. Viktors Farmor sørger for, at du får set det bedste af landet i et tætpakket program med alsidige oplevelser.
Vores rejser i Vietnam er populære, og det skyldes ikke mindst vores vietnamesiske rejseleder Tuyen Ngoc Nguyen. Han er født i landet, men kom til Danmark som flygtning i forbindelse med Vietnam-krigen. Han fik mulighed for at vende tilbage som rejseleder, og nu har han købt en kaffeplantage i den sydlige del af landet. Han inviterer os inden for i sit land, så vi oplever det autentiske Vietnam.
Hør om vores rejser til Vietnam
Hvad siger vores gæster
Klima og vejr i Vietnam
Hvornår besøger man Vietnam?
Med sit tropiske klima er Vietnam et fantastisk rejseland hele året. Men der er klimatiske forskelle både fra område til område og fra årstid til årstid. Vietnam har tre meget forskellige klimazoner.
Det nordlige Vietnam
I den nordlige del af landet, hvor Hanoi og Halong-bugten ligger, løber tørtiden fra oktober til og med april. Vintermånederne er lune med gennemsnitstemperaturer i 20'erne, mens termomeret fra maj til september typisk ryger over 30 grader.
Det gør vinterhalvåret til det perfekte tidspunkt at opleve det nordlige Vietnam. I bjergene længst mod nord kan det være køligt fra november til februar, mens sommermånederne er behageligt varme. Dog regner det en del i bjergene i sommermånederne, hvilket gør april og sidste halvdel af september til rigtig gode måneder at udforske Ha Giang og bjergene nord for Hanoi.
Det centrale Vietnam
Det centrale Vietnam med Hue og Hoi An har typisk temperaturer mellem 25 og 30 grader fra oktober til april. Fra maj til september bliver det varmere. Mest regn falder fra september til december.
Det sydlige Vietnam
I syd er der tørtid fra november til april. Det er varmt (30-35 grader) året rundt, men den varmeste periode er typisk april og maj. Luftfugtigheden i den sydlige del af Vietnam er typisk højere end i nord.
Man skal dog ikke være så nervøs for at rejse udenfor de tørreste perioder. Det meste nedbør i Vietnam falder som kraftige, korte regnskyl. Ofte regner det om natten eller som forfriskende regnbyger sidst på eftermiddagen. Efter et regnskyl føles luften friskere og en smule køligere, hvilket er en god ting i Vietnams varme klima.
Typiske spørgsmål før rejsen til Vietnam
-
Hvad spiser vi i Vietnam?
Det vietnamesiske køkken er mangfoldigt, og det er næppe tilfældigt, at det vietnamesiske køkken er blevet populært overalt på kloden. Og hvis ikke man er til koriander, skal man huske at kigge menukortet godt igennem, inden man bestiller.
Men ellers er der et bredt udvalg af lokale retter. Blandt de mest kendte kan nævnes de tynde pho-nudler eller forårsruller med forskelligt indhold i helt tynde rispapirruller. Når det kommer til søde sager, har landet også sine helt egne delikatesser at byde på, såsom vietnamesisk kaffe med kondenseret mælk eller små sesamkugler med sødt indhold.
Vietnam har op mod 500 traditionelle retter, der består af alt fra cobra-slange og skaldyr til lækre vegetarretter. Fisk er også en vigtig ingrediens i køkkenet, og stort set alle retter suppleres med ris og nudler.
Du støder på grøn te og vietnamesisk kaffe de fleste steder. Og kaffen er fortræffelig. Derudover er det ikke usædvanligt at finde både Tuborg og Carlsberg på rejsen i Vietnam, da begge brygges i landet.
-
Hvordan er prisniveauet i Vietnam?
Prisniveauet i Vietnam er meget lavere end i Danmark, på nær i meget turistede områder. Man kan som udgangspunkt få en halv liter vand til et par kroner eller en vietnamesisk kop kaffe til under 10 kroner.
I områder hvor lokalbefolkningen er vant til turister, kan det betale sig at forhandle en lille smule om priserne. Men man vil sjældent opleve, at de priser, man først bliver tilbudt, er unfair, eller mere end hvad man som dansker kan forvente at betale, når man rejser i Vietnam.
-
Hvad køber man i Vietnam?
En typisk og meget populær souvenir fra Vietnam er et skræddersyet jakkesæt, som man kan få til en brøkdel af, hvad det koster herhjemme.
Der er dog også mange andre tekstil og beklædningsgenstande, som er velegnede som souvenirs. Blandt andet silketørklæder, traditionelle vietnamesiske hatte og vifter samt tøj med forskellige dekorative broderier.
Hvis man har mod på det, kan man også bringe vietnamesiske madvarer med hjem og selv prøve kræfter med det lokale køkken. Både nudler, saucer og selv kondenseret mælk er langtidsholdbart og egner sig derfor godt til at tage med hjem og blive fusioneret med det danske køkken.
-
Hvem møder du i Vietnam?
Når du rejser til Vietnam med Viktors Farmor, er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Vietnam er et land med stor etnisk diversitet og måden, man lever på, varierer meget mellem de syd- og nordlige regioner.
I de nordliger regioner bor vi hos Tay-folket, som har boet på disse kanter i mere end 2000 år, og stadig lever en traditionel livsstil.
Derudover støder vi på folket Sort Dao, der har fået deres navn fra deres traditionelle mørke påklædning, og H’mong- og Dao-folk i deres traditionelle farvestrålende dragter.
Vi bor bl.a. i gæstehuse hos Tay- og Lo Lo-folket på vores rejser i Vietnam.
Der er primært én religion i Vietnam, som er en blanding af daoismen, konfucianismen og buddhismen.
-
Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Vietnam?
Vietnam er et ganske sikkert rejseland, hvor overfald og anden voldelig kriminalitet er en sjældenhed.
Men som altid, når man rejser, bør man tænke sig om, når man er i større byer eller steder med mange mennesker. Her er det en god idé at lade værdigenstande blive tilbage på sit hotel.
Det frarådes at drikke vand fra vandhanen. Flaskevand kan købes overalt.
-
Er der særlige krav til påklædning i Vietnam?
I turistområderne kan man sagtens gå i shorts og en T-shirt. Men besøger man pagoder, templer og museer og lignende, bør man som minimum iføre sig lange bukser og en bluse/overdel, der dækker skulderen.
Ved besøg i Ho Chi Minh-mausoleet i Hanoi er korte bukser eller skørter/korte kjoler ikke tilladt (skal dække knæene).
Det kan være køligt i den nordlige del af landet, så man bør medbringe en trøje, vindjakke, regntøj og gode vandresko.
-
Hvordan er det at rejse med tog i Vietnam?
Når vi rejser i tog på en rejse i Vietnam, indkvarteres vi i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer. Kupeerne er enkelt indrettet. Men de er pæne og rene, og der er rent sengetøj på sengene.
Snakken går lystigt i kupeerne, og som regel er det en rigtig hyggelig aften på toget.
-
Guidebøger, litteratur og film
Film: Særligt krigen i Vietnam har været en stor inspirationskilde for store Hollywood-produktioner og blandt de største klassikere kan nævnes; The Deer Hunter (1978), Dommedag nu (1979), Platoon (1986) og Full Metal Jacket (1987).
Guidebog: Blandt bøger kan Politikens nyeste version af Turen går til Vietnam anbefales.
Bog: Hvis man derimod er interesseret i at lære mere om Vietnams historie og ikke blot Vietnam-krigen, anbefaler vi også Hans Hägerdals ”Vietnams historie” (2006). Det er en lang gennemgang af, hvordan det moderne Vietnam er blevet formet af sin historie.
Guidefilm: Vores rejseleder Tuyen har lavet en lille video om ”Fantastiske Vietnam”. Så hold fast, læn dig tilbage, og tag med på turen - fra Saigon til Hue, Mekong-floddeltaet og Hoi Ans gamle bydel.
Vidste du det om Vietnam?
Vietnams madfilosofi lyder, at de fem elementer styrke (metal), surhed (træ), bitterhed (ild), salt (vand) og sødme (jorden) alle skal indgå i en ret, samt være i perfekt balance når man laver vietnamesisk mad.
Viktors Farmor i Vietnam
Viktors Farmor kan bryste sig af at være lidt af en Vietnamekspert, da vores rejser er lavet i samarbejde med guide Tuyen Ngoc Nguyen, der voksede op i landet, men siden har boet her i Danmark. Tuyen har derfor en personlig indfaldsvinkel til landet, og som det er beskrevet nedenfor, giver det på begge vores rejser til Vietnam en speciel mulighed for at komme tæt på det vietnamesiske folk og deres kultur. Derudover taler han flydende dansk. Viktors Farmor besøger selvfølgelig de store højdepunkter som Ha Long-bugten, men rejser også ud til de mindre kendte egne af landet.
Vi har rejsen Fantastiske Vietnam, som byder på mange af de utrolige højdepunkter i landet, men også giver et unikt indblik i landets historie, kultur og lokalbefolkning sammen med Tuyen. Vi besøger f.eks. Tuyens familie i hans barndomsby og smager det skønne vietnamesiske køkken. Derudover oplever vi alt fra Ha Long-bugten i nord til de historiske Cu Chi-tunneller tæt på Ho Chi Minh City i syd. På 16 dage får vi et bredt indtryk af landet, hvor vi stiller skarpt på regionale forskelle og ligheder på tværs af landet.
Man kan også rejse på en ekspedition i Vietnams nordlige bjerge, hvor vi udforsker den bjergrige region Ha Giang. Det er et smukt område med dramatiske kalkstensbjerge med risterrasser og små landsbyer beboet af etniske minoriteter. Vi tager på gåture i den flotte natur og besøger en række små landsbyer beboet af blandt andet tay, dao, hmong og nung-folket. Vi udforsker lokale markeder og får indblik i hverdagen helt ude på kanten af verden. For vi sover 4 nætter i gæstehuse i de små landsbyer. Forholdene er en smule spartanske, men oplevelsen af at bo i afsidesliggende landsbyer dybt inde i bjergene opvejer til fulde den manglende komfort. Vi fuldender rejsen med spændende dage i Hanoi og en overnatning mellem forunderlige klippeskær på Ha Long-bugten.
5 nedslag i Vietnams historie
110 f.Kr. til 938
På nær nogle korte perioder er Vietnam underlagt kinesiske dynastier. Man havde dog eget sprog og kultur. Men det lykkedes at få den kinesiske overmagt ud af landet.
1858
Franske tropper invaderer Vietnam og gør landet til en koloni.
1946-1954
1. Indokinesiske krig: Viet Minh starter et oprør mod den franske kolonimagt i Indokina og har succes med at få franskmændene til at trække sig ud af landet.
1954-1975
Vietnam-krigen: USA invaderer Vietnam for at holde det kommunistiske styre i nord fra at tage magten i landet. Amerikanerne møder dog mere modstand end forventet og bliver til sidst tvunget til at trække sig ud af landet og se Viet Cong og kommunisterne samle Vietnam som en kommunistisk stat.
1979
Efter Vietnam-krigen flygter mange. 1979 bliver det største flygtningeår med 400.000 flygtninge, heraf ca. 200.000 bådflygtninge.
Praktiske oplysninger
Her finder du relevante oplysninger om rejser til Vietnam.
-
Pas og visum
Viktors Farmor udsender visumvejledning før afrejse, hvis det er relevant for rejsen. Vietnam kræver pt. ikke visum for danske statsborger på turistrejser, hvor man tilbringer 45 dage eller mindre i landet.
Passet være gyldigt mindst 6 mdr. efter indrejse datoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.
-
Vaccination
Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.
Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.
Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.
I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.
-
Valuta
Vietnams valuta er dong (VND). Der går ca. 3 danske kroner på 10.000 dong. På hoteller, restauranter og butikker henvendt til udenlandske gæster står priserne ofte angivet i både VND og amerikanske dollars (USD). Selv om priserne ikke er angivet i udenlandsk valuta, er de fleste steder parate til at modtage betaling i amerikanske dollars. Euro er ikke nær så udbredt som dollars, og typisk er kursen dårligere end amerikanske dollars. Så det er bedre at medbringe dollars end euro.
De fleste banker, hoteller og guldsmede-forretninger tilbyder at veksle amerikanske dollars og Euro til dong. Nogle steder betales et mindre gebyr for omvekslingen. Oftest giver guldsmede-forretningerne en bedre kurs end bankerne og hotellerne.
Kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel i restaurationer og butikker henvendt til turister. Vær opmærksom på at nogle forretninger tager et mindre gebyr for at modtage betaling via kreditkort. Det er muligt at hæve kontante beløb med Visa og Mastercard i flere banker. Bankerne tager som regel et gebyr på 1-5 % af det beløb, der hæves.
I de større byer er der automater, hvor det er muligt at hæve penge døgnet rundt – dog ofte maksimalt 2.000.000 VND pr. dag.
-
Mad og drikke
Vietnamesisk mad er meget lækkert og varieret. Landet har op mod 500 traditionelle retter, der består af alt fra slanger og skaldyr til lækre vegetarretter. Fisk er en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken, og stort set alle retter suppleres med ris, nudler eller vietnamesiske salater. Grøn the serveres alle steder. Vietnamesisk kaffe er fortræffelig, og gode, kolde øl kan købes næsten overalt. Vi spiser rigtig godt på vores rejser til Vietnam, og vi kommer godt rundt om det lokale køkken.
-
Fysisk form på rejsen
For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Vores rejser til Vietnam egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.
På rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam er der indlagt flere vandretur på ca. 5-8 km. Disse gåture forgår ad mindre vandrestier i bjergene. Så ujævnt terræn og lidt højdemeter må forventes.
-
Telefoni og internet
Telefoni. Landekoden ved opringning per telefon fra Danmark til Vietnam er 0084. Herefter indtastes telefonnummeret inklusive forvalgskoden for den provins, der ringes til.
Vær opmærksom på at taksten er meget høj, hvis man ringer fra Vietnam til udlandet.
Internet. Langt de fleste hoteller i Vietnam tilbyder gratis internet til deres gæster. Undtagelsen kan være de små gæstehuse i bjergene, som vi bor på under Ekspeditionsrejsen i det nordlige Vietnam. Desuden tilbyder mange restauranter og caféer i byerne gratis internet.
-
Elektricitet
110-220 volt A.C. De fleste stikkontakter har to eller tre huller og passer til de stik, vi har i elektriske apparater i Danmark.
-
Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i hanen. Mineralvand kan købes overalt.
-
Drikkepenge
Drikkepenge til lokalguiden og chaufføren er som altid inkluderet i rejsens pris.
Men drikkepenge til stuepiger, tjenere, båd-personale mv. er ikke inkluderet. Det forventes ikke, at man giver drikkepenge, men det bliver værdsat.
-
Foto
Vietnam er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Langt de fleste vietnamesere vil gerne fotograferes, men det er altid pænt at spørge om lov først. Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej. Nogle ældre vietnamesere bryder sig ikke om at blive foreviget.
Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.
-
Påklædning
Vietnamesere har generelt et afslappet forhold på påklædning. I turistområderne og de mere besøgte byer kan man sagtens gå i shorts og en T-shirt. Men besøger man pagoder, templer og museer og lignende, bør man som minimum iføre sig shorts, der går ned over knæene, samt en bluse/overdel, der dækker skulderen. Ved besøg i Ho Chi Minh mausoleet i Hanoi er korte bukser eller skørter/korte kjoler ikke tilladt (skal dække knæene).
Bemærk at der er mulighed for at få vasket tøj på hotellerne i Hoi An, Ho Chi Minh City samt Vung Tau til fornuftige priser.
Særligt for rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam:
Det kan være køligt i den nordlige del af landet, så man bør medbringe en trøje, vindjakke, regntøj og gode vandresko.
-
Indkøb
Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk design. Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere.
Vil man have syet jakkesæt eller kjoler er det også muligt. Især Hoi An har mange dygtige skræddere, der kan fremtrylle flotte og velsiddende kreationer på forbavsende få dage.
At forhandle om prisen er nærmest en kulturel norm i Vietnam, og som turist kan det være en oplevelse i sig selv, hvis man giver sig tid til det. Selv om der i mange butikker findes prisskilte på varerne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan forhandles. Der kan dog være souvenirshops på museer og store hoteller, boghandlere, statsligt ejede forretninger og enkelte andre butikker, hvor man kører med faste priser.
-
Prisniveau
Vietnam er generelt et billigt land at rejse i, og man får rigtig meget for pengene. Med forbehold for ændringer:
Øl 10 - 15 kr.
Sodavand 5 - 10 kr.
Et glas vin: 25 - 35 kr.
En frokost på restaurant fra ca. 50 kr.
En middag på restaurant fra ca.70 kr.
-
Bagage
Medbring højst 20 kg. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. Der er mulighed for at få vasket tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end én nat.
Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.
-
Håndbagage
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.
Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på pilleglas/pakke svare til navnet i dit pas.
Husk også at powerbanks, el-cigaretter mv. altid skal pakkes i håndbagagen.
-
Klima
Med sit tropiske klima er Vietnam et fantastisk rejseland hele året. Men der er klimatiske forskellige både fra område til område og fra årstid til årstid. Vietnam har tre meget forskellige klimazoner.
I den nordlige del af landet, hvor Hanoi og Halong-bugten ligger, løber tørtiden fra oktober til og med april. Vintermånederne er lune med gennemsnitstemperaturer i 20'erne, mens termomeret fra maj til september typisk ryger over 30 grader.
Det gør vinterhalvåret til det perfekte tidspunkt at opleve det nordlige Vietnam. I bjergene længst mod nord kan det være køligt fra november til februar, mens sommermånederne er behageligt varme. Dog regner det en del i bjergene i sommermånederne, hvilket gør april og sidste halvdel af september til rigtig gode måneder at udforske Ha Giang og bjergene nord for Hanoi.
Det centrale Vietnam med Hue og Hoi An har typisk temperaturer mellem 25 og 30 grader fra oktober til april. Fra maj til september bliver det varmere. Mest regn falder fra september til december.
I syd er der tørtid fra november til april. Det er varmt (30-35 grader) året rundt, men den varmeste periode er typisk april og maj. Luftfugtigheden i den sydlige del af Vietnam er typisk højere end i nord.
Man skal dog ikke være så nervøs for at rejse udenfor de tørreste perioder. Det meste nedbør i Vietnam falder som kraftige, korte regnskyl. Ofte regner det om natten eller som forfriskende regnbyger sidst på eftermiddagen. Efter et regnskyl føles luften friskere og en smule køligere, hvilket er en god ting i Vietnams varme klima.
-
Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam om vinteren, 5 om sommeren.
-
Pakkeliste
Husk at supplere pakkelisten med:
- Solbriller
- Solcreme
- Badetøj
- Kasket eller solhat
- Lange, hurtigttørrende bukser
- Et par gode sko til udforskning af drypstenshulen i Ha long-bugten
- Regnfrakke eller paraply
- Myggespray
- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
- Ørepropper hvis du sover let.
- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)
- Lille taske til brug på båden i Halong-bugten, hvor vi ikke tager de store kufferter med.
På rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam bør man desuden pakke:
- Gode vandresko
- Trøje eller jakke til bjergene
- Regntøj
-
Åbningstider
Banker: 07.00-17.00. Middagspause mellem 11.30-14.00. (Mandag til fredag). Lørdag har bankerne åbent om formiddagen.
Forretninger: Det er svært at bestemme forretningernes åbningstider præcist. De har som regel åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.
-
Transport
På vores rejser til Vietnam rejser vi med en bred vifte af transportmidler. Bus, fly, nattog, rickshaw, cykel og et forskellige både. Det er en stor del af oplevelsen.
Men som alle andre steder, kan der naturligvis ske forsinkelser eller ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger mm. Der kan også opstå kø i de større byer. Normalt kører trafikken udmærket. Men det er altid godt at pakke en god portion overbærenhed, skulle uheldet være ude. Livsstilen i Vietnam er meget langt fra den europæiske perfektionisme. og de fleste vietnamesere lader sig ikke gå på af lidt afvigelser fra rejseplanen.
-
Flyrejsen
På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk
-
Togrejse
Glæder på rejsen Fantastiske Vietnam:
På togrejsen indkvarteres vi i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer. Toget er komfortabelt, rent og pænt, men togstandarden er generelt lidt lavere i Vietnam end i Europa. Der er rene lagner og hovedpudebetræk i sovekupéerne, så det er ikke nødvendigt at medbringe en lagenpose, med mindre man specifikt ønsker at sove i egen lagenpose. Pak evt. en taske med toiletsager, læsestof mv., så det ikke er nødvendigt at skulle i kufferten på togrejsen.
-
Værd at vide
For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.
Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android.
-
Adventurerejse
Bemærk
Rejsen "Ekspedition i det nordlige Vietnam" er en Viktors Farmor adventurerejse. Vær forberedt på kørsel på dårlige veje. For at kunne komme rundt til landsbyerne, bevæger vi os til fods, og strækningerne kan blive længere end beskrevet pga. regn eller jordskred mv.