Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Rejser til Japan

En rejse til Japan er en helt speciel oplevelse med landets unikke blanding af det traditionelle og moderne. Bliv klogere på landet her. 

Værd at opleve i Japan

Udover at være moderne er japanerne samtidig dybt traditionelle, og de gør en dyd i at bevare deres gamle kultur og skikke, der har mange generationer på bagen.

Japan byder på oplevelser, man ikke kan få andre steder. Landet bliver ofte omtalt som et ultramoderne land, hvor robotter, neonlys og teknologi indtager en central rolle i hverdagen, men samtidig stikker traditionerne dybt. Det er det sammenspil mellem det moderne og traditionelle i Japan, der gør det så dragende. Fra storbyliv i Tokyo og Osaka til velbevarede templer og historien i Kyoto, Nara, Takayama og Hiroshima.

Her kan vi også nævne sumobrydning. I dag er det en moderne sportsgren, som flere unge mænd begynder til, men traditionerne går over 1500 år tilbage. Det moderne går hånd i hånd med det traditionsrige i Japan. Der er blandt unge en fascination af den traditionelle kultur. Flere tager f.eks. ud i forstæderne i traditionelt tøj, som kimonoen, og får taget billeder ved de blomstrende kirsebærtræer.  

Japan har også store naturoplevelser at byde på: Det lyserøde hav af kirsebærtræer om foråret, de strålende efterårsfarver, de smukke bjerge, heriblandt Mount Fuji og ikke mindst de mange klassiske japanske haver. Dertil kommer maden, som er langt mere end bare sushi og ramen (nudler). På vores rejser smager vi en stor variation af japanske specialiteter.

Fakta om Japan

Bliv klogere på Japan, der er kendt for sin blanding af gamle traditioner og moderne teknologi. Her står traditionelle templer side om side med højhuse i metropoler som Tokyo og Osaka. Med en befolkning på cirka 126 millioner indbyggere er Japan et af verdens mest tætbefolkede lande. Desuden byder landet på verdens største by Tokyo, som har 37 millioner indbyggere. Og vidste du f.eks., at landet var fuldstændig lukket for udlændinge fra 1603 til 1868?

Læs mere

Hvad siger vores gæster

Rejseinspiration om Japan

Læs med i vores artikelunivers med forskellige artikler om Japan lige fra Tokyo til Mount Fuji og kejserbyen Kyoto.

  • Det er ikke ualmindeligt at se folk i traditionelle dragter i Kyoto. Foto Anders Stoustrup

    Tradition og innovation mødes i Japan

    Japan er et land, hvor traditioner møder det moderne og ofte går hånd i hånd. Det ser vi f.eks. i...
    Se mere
    Det er ikke ualmindeligt at se folk i traditionelle dragter i Kyoto. Foto Anders Stoustrup

    Tradition og innovation mødes i Japan

    Japan er et land, hvor traditioner møder det moderne og ofte går hånd i hånd. Det ser vi f.eks. i...
  • Den gyldne pavillion i templet Kinkaku Ji. Foto Anders Stoustrup

    Kejserbyen Kyoto i Japan

    Kyoto er en traditionel storby, som forhen havde stor betydning i det japanske kejserrige. I dag...
    Se mere
    Den gyldne pavillion i templet Kinkaku Ji. Foto Anders Stoustrup

    Kejserbyen Kyoto i Japan

    Kyoto er en traditionel storby, som forhen havde stor betydning i det japanske kejserrige. I dag...
  • Tokyos skyskrabere med Fuji i baggrunden. Foto Viktors Farmor

    Tre tips til Tokyo

    Japans hovedstad Tokyo er verdens største by. Så hvor skal man starte? Vi har lavet en guide med...
    Se mere
    Tokyos skyskrabere med Fuji i baggrunden. Foto Viktors Farmor

    Tre tips til Tokyo

    Japans hovedstad Tokyo er verdens største by. Så hvor skal man starte? Vi har lavet en guide med...
  • Fuji-bjerget er Japans højeste punkt og et meget smukt syn. Foto Viktors Farmor

    Oplev det formidable Mount Fuji

    Fuji-bjerget er Japans højeste punkt og er blevet et symbol på Japan. Et gammelt japansk ordsprog...
    Se mere
    Fuji-bjerget er Japans højeste punkt og et meget smukt syn. Foto Viktors Farmor

    Oplev det formidable Mount Fuji

    Fuji-bjerget er Japans højeste punkt og er blevet et symbol på Japan. Et gammelt japansk ordsprog...
  • Geisha-lærlinge mellem traditionelle træhuse i Kyotos gamle bydel. Foto Anders Stoustrup

    De traditionelle geishaer i Japan

    Kyoto er en af Japans mest kendte byer. Blandt andet for deres geishaer med hvidmalede ansigter....
    Se mere
    Geisha-lærlinge mellem traditionelle træhuse i Kyotos gamle bydel. Foto Anders Stoustrup

    De traditionelle geishaer i Japan

    Kyoto er en af Japans mest kendte byer. Blandt andet for deres geishaer med hvidmalede ansigter....

Klima og vejr i Japan

Hvornår besøger man Japan?

De bedste perioder at besøge Japan er forår og efterår. Kirsebærtræerne blomstrer typisk i Tokyo og Kyoto fra slutningen af marts til starten af april. Efterårsfarverne når deres højdepunkt i Kyotos haver i november.

Japan er et langt og relativt smalt land, der er ca. 9 gange større end Danmark. Uanset hvor i landet du befinder dig, er der maksimalt 150 kilometer til kysten.

Langt størstedelen af landet består af vilde bjerg- og skovområder, mens den største del af befolkningen bor tæt sammen på den flade kystslette langs østkysten.

Japan har flere klimazoner, der varierer meget afhængigt af, hvilket område man befinder sig i. Nord for Tokyo er klimaet tempereret med lune somre og kolde vintre. Syd for Tokyo er der subtropisk klima med høje sommertemperaturer og mildt vintervejr. De allersydligste øer har tropisk klima.

Både i foråret og efteråret er luftfugtigheden ikke for høj, og temperaturerne er behagelige. I den sydlige del af landet kan der være et par grader varmere, og luften føles mere tør, end i Tokyo. Befinder du dig i bjergområderne, bør du medbringe varmt tøj, da der kan være køligere end i byerne og ved kysterne på en rejse til Japan.

Typiske spørgsmål før rejsen til Japan

  • Hvad spiser vi i Japan?

    Det japanske køkken er meget alsidigt og rækker langt udover sushi og de andre mest kendte retter i Danmark. På rejsen med Viktors Farmor vil der være mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige nudelretter med blandt andet soba, udon og ramen nudler eller risretter med rå sashimi fisk, friteret kylling, tempura-rejer eller lign.  

    Japan byder også på specielle deserter. I Kyoto kan man prøve alverdens søde sager lige fra te til is med smag af grøn matcha-te eller andre former for konfekt også kaldet wagashi, der betyder ’japanske søde sager’. 

  • Hvad er prisniveauet i Japan?

    Japan er ikke noget billigt land. Priserne på de fleste ting er en lille smule billigere end i Danmark. Dog er mad og drikke som regel en del billigere end herhjemme.

    På simple restauranter kan man få et måltid fra 500-1000 yen (30-60 kr). I den anden ende af skalaen kan man betale adskillige tusinde kroner pr. person for en gourmetmiddag på de bedste restauranter. De ofte travle japanere har stor kultur for at spise ude, og derfor er der masser af restauranter i alle prisklasser.  

    Man kan sagtens drikke vandet i hanen på en rejse i Japan. Men hvis man ikke bryder sig om smagen, der er mere klorholdig end i Danmark, kan man købe en ½ liter vand til ca. 6 danske kroner.

    På restaurant kan en øl typisk fås til 25-40 kr. Det samme gælder for et glas vin eller en kop sake alt efter kvaliteten. 

  • Hvad køber man i Japan?

    Japanerne har en stor souvenir-kultur, og det er kutyme, at de køber souvenirs med hjem til både familie, venner og kollegaer, når man har besøgt udlandet eller en af de 47 præfekturer, som Japan er inddelt i. De mest populære souvenirs er næsten altid forskellige madvarer eller søde sager, som en speciel region er kendt for. 

    Hvis man er mere interesseret i en ting, der kan holde længe, er der masser af komme efter. Til køkkenet kunne man måske fristes af et par spisepinde i fint snittet træ, eller en køkkenkniv fra Tokyos Kappabashi-område, hvor man konkurrerer om at kunne fremstille de skarpeste klinger. Træskåle fra Takayama er også rigtig fine souvenirs.  

    Er man mere til det dekorative, kan man købe både vifter, kimonoer eller traditionelle lanterner. Sidst men ikke mindst er landet kendt for sin elektronik. Der er et stort udbud af alt fra kameraer til små underlige gadgets. Mulighederne er uendelige, når man først begynder at shoppe i det japanske.   

  • Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Japan?

    Japan er et at verdens sikreste samfund, og kriminaliteten er enormt lav. I storbyerne begiver både kvinder og børn sig hjem efter mørkets frembrud, og det er befriende, at man ikke behøver at bekymre sig om at få stjålet sine ting eller lignende.  

    Hygiejnen i Japan er også meget høj, og allerede inden corona-pandemien var det kutyme blandt japanerne at iføre sig maske ved almindelige sygdomstegn, så man ikke giver sin sygdom videre til folk omkring én.

    Det store fokus på hygiejne er helt sikkert også udslagsgivende for, at japanerne er blandt de folkefærd i verden med den højeste gennemsnitlige levealder. 

    Landet oplever mange jordskælv hvert eneste år. Men kun meget få af disse er kraftige nok til at kunne mærkes. Veje, bygninger og elnettet er tilpasset en hverdag med små jordskælv. 

  • Hvem møder du i Japan?

    Når du rejser til Japan med Viktors Farmor, er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Vi møder mange forskellige japanere. Lige fra de handlende i Tokyos neonoplyste gader til munke i templerne, geishaer i farvestrålende kimonoer til travle forretningsfolk. 

    Japan har en befolkning på 126 millioner indbyggere og er usædvanlig homogen, hvor ca. 98% regnes for japanere. Det officielle sprog i Japan er japansk. Kun få taler engelsk eller andre europæiske fremmedsprog. 

  • Kan det være et problem, hvis jeg ikke kan bruge spisepinde?

    På restaurant i Japan kan man næsten altid få bestik eller i hvert fald en ske, hvis det kniber med spisepindene. En anden mulighed er at medbringe engangsbestik fra Danmark.

  • Er det svært at finde rundt i Japan på egen hånd?

    Skiltning på engelsk bliver mere og mere udbredt i byer som Kyoto og Tokyo, så det bliver hele tiden nemmere at finde rundt i eksempelvis metroen. Derudover er japanerne meget hjælpsomme, hvis man farer vild.

  • Guidebøger, litteratur og film

    Film, der kan anbefales at se, er for eksempel vinderen af de gyldne palmer i Cannes i 2018, Hirokazu Koreeda’s Shoplifters (2018). Den handler om en familie, der har svært ved at passe ind i det gængse japanske samfund.  

    Hvis man har lyst til at dykke ned i japansk skønlitteratur, er et af Haruki Murakami’s mange populære værker en oplagt start. Sayaka Murata’s nye bog Døgnkioskmennesket (2019) giver et indblik i de samfundsmæssige forventninger, der er til japanske borgere. 

    Vi anbefaler også Politikens Turen går til Japan. Bogen giver en rigtig god introduktion til Japan som rejseland. 

Her skal du bo på en rejse til Japan

Når vi rejser i Japan bor vi generelt på gode og rene turistklassehoteller i bl.a. Kyoto, Hiroshima og hovedstaden Tokyo. 

Osaka er en moderne storby med alt, hvad der hører sig til af skyskrabere og neonoplyste shoppinggader. Foto Viktors Farmor

Renligheden er i top

Japanerne går meget op i renlighed. Hotellerne i Japan er derfor pinligt rene, og serviceniveauet er højt. Til gengæld skal man være opmærksom på, at kvadratmeterprisen i en storby som Tokyo er tårnhøj, og derfor vil hotelværelser her være mindre, end hvad man er vant til fra Europa.

Vidste du det om Japan?

Kvinder i Japan har en gennemsnitlig levealder på 88 år, og japanerne er de længstlevende mennesker i verden i gennemsnit. Den hidtil længstlevende mand er japanske Jiroemon Kimura (1897-2013), der døde i en alder af 116 år og 54 dage. 

Viktors Farmor i Japan

Kom med på vores store Japanrejse, som er en omfattende rejse for dem, der virkelig vil dykke ned i landets mangfoldighed og kultur. Vi har god tid til at komme rundt i landet og oplever alt lige fra storbyliv i Tokyo til det traditionelle og religiøse Japan i den gamle kejserby Kyoto. Nyd synet af Japans højeste punkt Mount Fuji fra Hakone, som vi udforsker både med svævebane og på en sejltur. Vi oplever landlig idyl i og omkring den velbevarede bjergby Takayamas, udforsker nogle af Japans smukkeste haver i Kanazawa og kommer tæt på historien i Hiroshima. Det hele krydres med en række specielle oplevelser. F.eks. besøger vi Japans største originale samuraiborg i Himeji. Rejs med 15 dage til Japan. 

Derudover har vi en rejse til Kyoto med fokus på Japans kulturelle hjerte. Her udforsker vi nye sider af landet. Den gamle kejserby Kyoto og omegn er på mange måder den japanske kulturs vugge. Derudover besøger vi såvel kendte som ukendte templer, går ad pilgrimsruter i bjergene og overnatter i et tempel på det buddhistiske bjerg Koya-san, der i mere end 1.100 år har været knudepunkt på pilgrimsturen Kumano Kodo. Vi besøger Japans første hovedstad Nara, hvor vi dykker ned i landets oldgamle historie og udforsker storslåede templer. På rejsen oplever vi også storbyen Osaka. Til sidst besøger vi pilgrimstemplet Nachi Taisha, der ligger flot med et vandfald i baggrunden. 

Rejs med på en 14-dages rejse, hvor vi kombinerer Japan med Sydkorea. Vi lader os blænde af neonlyset i Seouls oplyste gader og rejser tilbage i tiden til smukke kejsepaladser i Kyoto. Sydkorea og Japan ligger tæt på hinanden, men er vidt forskellige. Det oplever vi bl.a., når vi dykker ned i deres historier. I Sydkorea bliver vi klogere på Korea-krigen, og vi kigger ind over en af verdens stærkest bevogtede grænser mod Nordkorea. I Japan overnatter vi i et tempel omgivet af fyrtræer og følger livet i templet med dagens ceremonier. Vi oplever også Hiroshima, som i dag er en moderne storby og besøger bl.a. Peace Memorial Park, der er bygget til minde om atombomben og dens ofre. Oplevelserne og indtrykkene er mange i de to asiatiske lande.

Viktors Farmor kan bryste sig af fortrinsvist at gøre brug af rejseledere, der forstår og snakker japansk. Det åbner mange døre, når man skal udforske samfundet og kulturen.  

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Japan.

  • Visum og pas

    Danske statsborgere kan besøge Japan visumfri i op til 90 dage på turistrejser. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Man skal være forberedt på at afgive biometriske data i form af fingeraftryk og foto i immigrationen ved ankomst.

  • Vaccinationer

    Unødvendige ud over den almindelige stivkrampevaccination, da man kan komme ud for et uheld overalt. Se evt. på Statens seruminstituts hjemmeside.

  • Tidsforskel

    Japan er 8 timer foran Danmark (v. sommertid 7 timer).

  • Trafik

    Som alt andet i Japan er trafikken velordnet og reguleret, og netværket af veje er meget udbygget. Men da japanerne er ligeså glade som danskerne for at køre i bil og de har forholdsvis meget mindre plads til at gøre det på, kan der på trafikerede ruter og tæt på de store byer forekomme trafikpropper.

    Japans netværk af tog er fantastisk. Rigtig mange japanere er afhængig af offentlig transport, og togene kører hyppigt og med en præcision, ingen andre lande kan måle sig med. På vores Store Japanrejse oplever vi dette selvsyn, når vi kører med både lokaltog og hurtigtoget Shinkansen. 

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage. Flere dage kommer vi til at gå mere end 5 kilometer. Det gælder eksempelvis de dage, hvor vi udforsker Tokyo og Kyoto. Disse dage er det ikke ualmindeligt at gå 10 km eller mere i forbindelse med sightseeing.

  • Valuta

    Den japanske valuta er yen. 1 yen er 0,06 kroner – eller lidt mere konkret: 1000 yen er 50 kroner. Yen findes i sedler som 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000, og i mønter som 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen.

    Den foretrukne betalingsform er stadig kontant. Der er dog flere og flere steder, der accepterer kreditkort, især i de store byer, hvor store forretninger og restauranter normalt tager imod kreditkort-betaling. Der er som oftest muligt at hæve penge i pengeautomater i 7-Eleven og andre kiosker. Pengeautomater i banker og på gaderne tager sjældent imod udenlandske kreditkort. 

    Dollars accepteres i banker og store hoteller. Men de kan ikke bruges som betalingsmiddel andre steder. Medbringer du USD eller EUR i kontanter, skal de derfor veksles til yen. 

  • Prisniveau

    Japan har ry for at være et meget dyrt land. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Nogle ting er meget dyre, men rigtig mange andre ting er billigere end i Danmark. Et par eksempler på priser:

    • En flaske vand i butik(1,5 liter): 8-9 kroner.
    • En flaske vand på restaurant (0,3 l): 10 kr.
    • En øl i butik: 18-20 kroner
    • En øl på restaurant: 30 kr.
    • Et måltid på alm. restaurant: fra 60kr og op
    • En menu på god restaurant: fra 250 kr. og op
  • Elektricitet

    100 V. Stik har to flade og tæt-siddende ben (som i Nord- og Sydamerika). Adapter kan købes i stormagasiner eller hos isenkræmmere.

  • Internet og telefoni

    Internet

    Der er Wi-Fi på mange af hotellerne. De fleste vestlige caféer i storbyerne tilbyder også internet. 

    Telefon

    Danske smartphones virker som regel, men ækdre mobiltelefoner virker oftest ikke i Japan. Ved opkald til Japan fra Danmark trykkes 0081+områdenummer uden det første 0 + abn. nr.
    Man kan også købe KDDI telefonkort til 1000, 3000 eller 5000 ¥ (Kan købes i de fleste døgnkiosker samt i visse stormagasiner). Man skraber et felt og følger anvisningerne på kortet. Danmarks landekode er 0045.

    Nogle danske teleselskaber er begyndt at inkludere data og telefoni i Japan i deres abonnementer. Så tjek eventuelt med dit teleselskab inden rejsen, om det også gælder dit abonnement. 

  • Åbningstider

    Bankerne er åbne mandag-fredag 9:00-15:00, og hæve-automater på post-kontorer alle dage 9:00-17:00.

    Almindelige forretninger er åbne 10:00-20:00, stormagasiner 10:00-20:00 og døgnkiosker i princippet altid.

  • Drikkevand

    Vandet i hanerne kan drikkes. Men det smager ikke fantastisk. Mineralvand kan købes overalt.

  • Hotellerne

    De fleste steder er hotellerne af vestlig standard. Værelserne er dog ofte forholdsvis små sammenlignet med hoteller af samme standard i Europa. Nogle steder bor vi på hoteller indrettet i japansk stil med sivmåtter på gulvet og futon-madrasser. 

  • Flyrejsen

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

  • Drikkepenge

    Bruges ikke i Japan. Hvis man har lyst, kan man fra Danmark medbringe nipsting, postkort eller lignende til at forære til folk. Undtagelsen er chauffører og lokalguider i Japan, der forventer drikkepenge. Men drikkepenge til disse er inkluderet i rejsen pris.. 

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Det er ikke tilladt at medbringe kufferter og store tasker på Shinkansen-togene. Når vi kører med disse lyntog, bliver taskerne derfor fragtet fra hotel til hotel med kurer-service. Dette tage typisk et døgn, men det kan i nogle tilfælde tage 2 døgn, før kufferten bliver leveret. Så det er en god idé at medbringe en lille taske til fornødenheder i det døgns tid, du skal undvære din store bagage. Det kunne være en rygsæk, sportstaske eller en lille kuffert i den størrelse, man må medbringe som håndbagage på fly. 

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Påklædning

    Her er ingen særlige påbud eller forbud, så man kan gå i det tøj, man går i derhjemme. Der er heller ingen særlige forholdsregler i forbindelse med at besøge templer. Dog, i så vidt omfang det overhovedet er muligt, så medbring fodtøj, der ikke skal snøres, da man altid efterlader sine sko ved indgangen til huse, templer og mange andre steder, heriblandt visse hoteller og restauranter. Nogle af dagene skal vi have skoene af og på mange gange!

    I tilfælde af våde paraplyer, så efterlades disse også, med mindre, der er poser til formålet ved indgangsdøren. Det er rart at have både et par vandresko og et par sandaler med blød sål at skifte imellem.

    Kan man lide det, kan man medbringe lidt ”pænt” tøj til middagene. Japanerne er generelt lidt mere konservativt klædt end os danskere, og de kan godt lide at klæde sig pænt på, hvis de skal ud at spise. 

    Det kan være køligt om aftenen og natten i Takayama, så det er værd at overveje at medbringe en let jakke eller fleece. 

  • Fotografering

    Japanerne elsker at tage billeder, og fotografering er tilladt næsten overalt på de store turistattraktioner. Og hvis billetmanden eller kvinden, der serverer teen smiler stort til os, kan vi nok også få lov at tage billeder af dem. Men spørg altid før, du tager billeder af mennesker. Så siger de sjældent 'nej'. 

    Der kan dog være restriktioner på nogle museer, hvor lysfølsomme genstande er udstillet, eller hvor folk nødigt vil gå glip af indtægten ved at sælge postkort og kataloger. Visse steder må man gerne tage billeder uden blitz. Kig altid efter skilte med kamera-symbol.

  • Attitude

    Japan er et service-land og folk, vi møder, vil som regel stå på pinde for, at vi skal have det godt. Derfor er de, der skal hjælpe os også yderst følsomme overfor kritik, og de vil føle sig personlige skyldige, hvis de har indtrykket af, at en middag eller en udflugt ikke falder i god jord. Det betyder, at vi ikke skal diskutere en sag støjende eller vise utilfredshed i situationer, hvor vi f.eks. er ved at blive betjent på en restaurant, eller hvor nogen er ved at forklare os noget. Heller ikke selvom sagen ikke har noget med dem at gøre, vil de tro det. Til gengæld kan man med smil og et glimt i øjet opnå en næsten uudtømmelig velvilje og hjælpsomhed fra de flestes side.

  • Tyveri

    Japan er et af verdens sikreste lande, og simpelt tyveri forekommer så godt som aldrig. Men pas alligevel på med åbne tasker i de større byer, hvor der er mange mennesker. 

  • Klima

    Det bedste tidspunkt at besøger Japan er slut marts til maj samt oktober og november. Kirsebærblomsterne blomstrer typisk i slutningen af marts og starten af april, men tidspunktet kan varierer fra år til år. Efterårsfarverne er flottest i første halvdel af november. 

  • Ofte stillede spørgsmål

    Hvordan er vejret typisk?

    De bedste tidspunkter at rejse til Japan er i perioderne fra marts til maj samt oktober til november. I disse perioder er klimaet mildt med temperaturer i Tokyo og Kyoto mellem 10 og 23 grader. Sne kan dog forekomme i bjergene omkring Takayama samt ved Fuji. Så medbring en god fleecetrøje eller let jakke for en sikkerheds skyld.

    Hvornår springer kirsebærblomsterne ud?

    Det præcise tidspunkt varierer lidt år for år alt efter klimaet. Men typisk er sidste uge af marts og de f'ørste dage af april det bedste tidspunkt at se dem i Tokyo og Kyoto. De springer typisk ud en uge eller to senere i Takayama samt ved Fuji og lidt tidligere i Hiroshima.

    Hvornår kan man se efterårsfarver?

    Efterårsfarverne er på sit højeste i Kyoto i november. I bjergene begynder bladene at skifte farve lidt tidligere.

    Kan jeg hæve penge i Japan?

    Ja. Det er sjældent et problem at hæve penge på kreditkort i Japan. Det til trods for, at langt de fleste hæveautomater i Japan ikke tager udenlandske kort. Det er heller ikke muligt at betale med udenlandske kort ret mange steder steder. Så det er vigtigt at have kontakter på dig. Heldigvis tager hæveautomaterne i de allestedsnærværende 7-Eleven udenlandske kort. Så her kan du hæve kontanter, som du kan bruge til at betale med. Der er også hæveautomater i lufthavnene, der tager udenlandske kort.

    Hvor mange penge, skal jeg tage med?

    Det er meget rart at have lidt yen med hjemmefra, så du ikke behøver at skulle hæve som det første ved ankomsten til Japan. Hvis du medbringer 15.000 til 20.000 yen, har du i hvert fald til et stykke tid. Derefter kan du hæve flere penge i 7-Eleven i løbet af rejsen.

    Hvordan kommer jer rundt i Japan

    Især på Den Store Japanrejse bruger vi en række forskellige transportmidler. Vi kører i bus, metro, tog, og vi sejler med både. Nogle steder har vi vores egen private bus. Andre gange foregår transporten med offentlige transportmidler. 

    På rejsen til Kyoto og Japans kulturelle hjerte bruger vi offentlige transportmidler i Kyoto. I Nara kan vi gå rundt, og vi tager toget ind til Osaka. På turen fra Kyoto til Nara samt fra Nara og resten af turen har vi vores egen bus. 

  • Værd at vide

    I Japan er det skik, at man tager skoene af, inden man går ind i templer, huse og sågar nogle restauranter. Derfor er det en god ide at have sko med, der er lette at få af og på. 

    Vi spiser jævnligt på små, lokale restauranter. Her skal vi som regel tage skoene af ved indgangen. På nogle restauranter i Japan sidder man stadig på gulvet. Men disse steder vil typisk have et hul i gulvet under bordene, hvor vi kan have benene. Så vi behøver ikke at sidde på knæ under hele måltidet.

    Langt de fleste måltider i Japan spises med pinde, og nogle lokale restauranter har slet ikke knive og gafler. Vil du være sikker på at kunne spise med kniv og gaffel, kan det anbefales at medbringe bestik fra Danmark. 

    Morgenmaden på hotellerne vil ofte indeholde japansk mad. Det vil sige, at fisk til morgenmad ikke er ualmindeligt.

    Har du nogle særlige diætkrav, er det vigtigt at lade os dem vide så tidligt som muligt. Vær gerne meget præcis. En vegetar i Japan er eksempelvis en person, der hverken spiser kød eller fisk. Kun grønsager. Så hvis du kan spise fisk og skaldyr, må du gerne nævne det. 

    På Den Store Japanrejse kører vi med de hurtige Shinkansen-tog. Det er en stor oplevelse. Men det er desværre ikke tilladt at medbringe kufferter ombord. Derfor bliver kufferterne fragtet fra hotel til hotel med kurer-service i disse situationer. Der kan gå en dag eller to, før du bliver genforenet med din kuffert. Derfor er det en god ide at medbringe en mindre taske eller dagtursrygsæk, hvor du kan pakke fornødenheder til en overnatning uden adgang til kufferten.  

    Hotelværelser i Japan er ofte mindre end tilsvarende værelser i Europa. Dette skyldes, at plads er en mangelvare i japanske storbyer.

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

    Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Japan.
Ring til os 86 22 71 81