Værd at opleve i Trinidad og Tobago
Trinidad og Tobago er ét land, men to meget forskellige øer. Det er et paradis, ikke kun for beboere og turister, men også for de mange fugle og dyr. Den røde ibis er en af de mest kendte af de mere end 200 fuglearter, og når en knaldrød sky af fugle letter over lagunen, er det et fantastisk syn. Der er også mere en 17 forskellige kolibrier, der svirrende i luften suger nektar fra de farverige tropiske blomster. Den store leatherback skildpadde kommer op på stranden ved Grande Riviere for at lægge hundredvis af æg.
Vi oplever frodige og grønne regnskove, utrolige bjerge, svalende floder, bløde sandstrande og betagende vandfald. Det er det bedste af Caribien!
Øerne har været under forskellige koloniherrer – Storbritannien, Holland, Frankrig og selvfølgelig Spanien, og først i 1962 blev Trinidad og Tobago samlet til et land. De mange forskellige nationaliteter har sat deres spor, og fælles er den venlige atmosfære og den afslappede livsstil, som hurtigt smitter af på os besøgende.
Klima og vejr
Hvornår besøger man Trinidad og Tobago?
Typiske spørgsmål før rejsen til Trinidad og Tobago
-
Hvad spiser vi i Trinidad og Tobago?
Vi bliver budt på en lækker blanding af krydrede, farverige og velsmagende retter på en rejse til Trinidad og Tobago. Øerne er en kulturel smeltedigel, og det afspejles også i maden.
En typisk ret er "roti", som er indisk-inspireret fladbrød fyldt med krydret kylling, lam eller grøntsager.
En anden populær ret er "doubles", der består af to krydrede kikærtepandekager serveret med en chutney. Du støder også på retten "callaloo", som er en traditionel grøn suppe på taro-blade, okra og kokosmælk.
En af øernes berømte retter er "bake and shark", som man typisk kan købe som street food mange steder. Det er friteret og krydret hajkød i et lækkert brød med forskellige toppings. Det er en ret, man ikke skal snyde sig selv for.
En sidste madoplevelser, der er værd at sætte tænderne i, er deres kokosbrød. Det består af mel, kokosmælk, kokossmør og brunt sukker og giver en utrolig rig smag. Brødet serveres typisk med forskellige side dishes.
-
Hvad er prisniveauet i Trinidad og Tobago?
En hovedret koster fra ca. 125 kroner og op efter. En øl ca. fra 25 kr., et glas vin 80 kr. En flaske mineralvand i en kiosk koster ca. 8 kr.
På restaurant er både service & tax ofte pålagt regningen. Alligevel forventes det ofte, at man lægger ca. 10% ekstra.
-
Hvad køber man i Trinidad og Tobago?
Mulighederne er mange for shopping i Trinidad og Tobago. Det er alt fra fine håndlavede palmehatte til dyre smykker i storcentre i Port of Spain.
Generelt finder du en masse flot lokalt håndværk, som fine udskæringer i træ, håndværk med muslinger og skaller og fine perlesmykker samt malerier.
Derudover er øerne hjemsted for en masse skønt musik, som er værd at holde øje med.
-
Hvordan er tryghed, sikkerhed og hygiejne i Trinidad og Tobago?
Generelt er det en god idé at lade smykker eller kostbare ure blive hjemme. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.
Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er ingen malaria i Trinidad & Tobago. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin for spørgsmål vedrørende malaria og gul feber i Guyana.
Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes. Spørg egen læge eller Statens Serum Institut (tlf. 3268 3268).
-
Hvem møder du i Trinidad & Tobago?
Når du rejser med Viktors Farmor, er du stort set altid sikker på at møde de lokale. På de to caribiske øer møder du en mangfoldig befolkning med forskellige etniske baggrunde, herunder afrikansk, indisk, europæisk og asiatisk. Det har skabt en unik og utrolig imødekommende befolkning. Den kulturelle mangfoldighed afspejles både i maden, musikken og traditionerne.
-
Hvad er vigtigt at pakke på en rejse til Trinidad og Tobago?
Klimaet er tropisk med varme dagstemperaturer på omkring 27-32 grader og en høj fugtighed. Derfor anbefaler vi at medbringe let sommertøj. Generelt er en uformel påklædning fint på det meste af rejsen, men også lidt pænere tøj til middag om aftenen.
Du kan supplere pakkelisten med: Evt. kikkert, insektspray, sollotion med høj faktor, kasket eller solhat, langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser, let regntøj, badetøj + lille badehåndklæde, fotokopi af pas (opslaget med foto).
Vidste du det om Trinidad og Tobago?
Trinidad blev navngivet af Christopher Colombus på hans tredje rejse til den nye verden I 1498.
Viktors Farmor i Trinidad og Tobago
Du kan indsnuse den caribiske stemning med det bedste af både Trinidad, Tobago og Little Tobago på vores rejse Trinidad og Tobago rundrejse. Rejsen står i naturens tegn, når du bl.a. observerer en læderhavskildpadde, der møjsommeligt udgraver en rede til sine æg på stranden. Nyd også synet af røde ibiser, der i store flokke vender hjem til deres sovepladser i solnedgangen - for slet ikke at nævne et utal af fugle og sommerfugle. Skal du med?
5 nedslag i Trinidad og Tobagos historie
1498
Christopher Columbus opdagede øerne og erklærede dem for spanske. Senere blev de til britisk koloni i 1797.
Under kolonistyret-1834
Slaveri og plantagedrift. Mange afrikanske slaver blev bragt til øerne for at arbejde i sukkerplantagerne. Slaveriet blev afskaffet i 1834.
31. august 1962
Trinidad og Tobago opnår uafhængighed fra Storbritannien og bliver en republik i 1976.
1970'erne
Olieboom: Øerne oplevede et enormt olieboom, der forvandlede økonomien og gav store indtægter.
I dag
Trinidad og Tobago nyder i dag en enorm kulturel mangfoldighed med afrikanske, indiske, europæiske og asiatiske traditioner.
Praktiske oplysninger
Her finder du relevante oplysninger om rejser til Trinidad og Tobago
-
Pas og visum
Der kræves ikke visum for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet.
-
Vaccination
Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er ingen malaria i Trinidad og Tobago.
Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes. Spørg egen læge eller Statens Serum Institut (tlf. 3268 3268). Check evt. www.sikkerrejse.dk.
-
Valuta
Møntfoden i Trinidad og Tobago hedder Trinidad og Tobago dollars eller TTD og svarer ca. til den danske krone. US$ kan medbringes og veksles, men kreditkort er udbredt, og i pengeautomater kan der hæves op til 2000 TTD pr. dag.
Man kan ikke veksle til TTD i Danmark. US$ kan medbringes og accepteres næsten overalt.
-
Telefoni og internet
Det er nemt at ringe til udlandet fra Trinidad og Tobago. Landekoden til Trinidad og Tobago er +868.
Der er Wi-Fi på de fleste af vores overnatningssteder.
-
Fysisk form på rejsen
For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.
-
Elektricitet
Man benytter det såkaldte type A stik i Trinidad og Tobago med to parallelle flade ben. Det er det samme stik, som man benytter i blandt andet USA. Det anbefales at medbringe en stikadapter hjemmefra.
Man skal desuden være opmærksom på, at Trinidad og Tobago bruger 100-120V, mod de normale 220-240V i Danmark, så det er værd at tjekke om ens apparater (telefon, computer, hårtørrer, el-tandbørste mm) kan håndtere 100-120V, før man medbringer dem.
Tip: Benyt telefonens kamera til at tage et billede af apparatets label. Man kan derefter zoome ind på teksten, som altid står med meget lille skrift. Hvis der står 100-240V, så vil apparatet kunne fungere i Trinidad og Tobago. Dette gør sig gældende for langt de fleste telefonladere.
-
Drikkevand
Man kan drikke vandet fra hanen. Desuden kan mineralvand købes på flasker overalt.
-
Drikkepenge
På restaurant er både service og tax ofte pålagt regningen. Alligevel forventes, at man lægger ca. 10% ekstra. På grupperejser betales drikkepenge til lokalguider og chauffører af Viktors Farmor.
-
Mad
I Caribien er der rige muligheder for at få afprøvet alle ens madlyster. Foruden den lokale, krydrede mad, som der bliver god lejlighed til at prøve, findes der et utal af etniske restauranter.
-
Foto
Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker, bør man spørge om lov først.
-
Klima og påklædning
Klimaet er tropisk med dagtemperatur på ca. 27-32 grader om dagen og ned til 20 grader om natten. Medbring let sommertøj (bomuld). Uformel påklædning på det meste af turen, men også lidt pænere tøj til omklædning til middag.
-
Prisniveau
En hovedret koster fra ca. 145 kroner og op efter. En øl ca. fra 30 kr., et glas vin 80 kr. En flaske mineralvand i en kiosk koster ca. 10 kr.
-
Sprog
Engelsk med et anstrøg af caribisk kreol.
-
Tyveri
Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.
-
Transport
Der findes et nogenlunde veludbygget og billigt busnet. Desuden faste taxi-ruter, såkaldte ”route-taxis”, markeret med H på nummerpladen. De er en billig transport - mulighed og prajes ved vejkanten. Der er venstrekørsel.
-
Bagage
Bagagen bør aldrig være tungere end, at man til enhver tid kan bære det selv.
Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.
-
Håndbagage
Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.
Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.
-
Tidsforskel
Der er 5 timers tidsforskel mellem Danmark og Trinidad og Tobago. Når klokken er 12 middag i Caribien, er den 17 i Danmark.
-
Pakkeliste
Husk at supplere pakkelisten med:
- Pandelampe (kun rødt lys tilladt ved læderhavskildpadderne)
- Lommelygte
- Evt. kikkert
- Insektspray
- Sol lotion med høj faktor
- Kasket eller solhat
- Rummelig rygsæk
- Gode vandresko (eller –støvler)
- Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser
- Let regntøj
- Badetøj + lille badehåndklæde
- Fotokopi af pas (opslaget med foto)
- Evt. fotokopi af flybillet
-
Rejsetype
Dette er en Viktors Farmor Adventurerejse. Man skal være forberedt på kørsel på til tider dårlig vej samt på en lavere hotelstandard end herhjemme. Saltvand tærer hårdt på bygninger tæt ved vandet, hvorfor de kan se lidt slidte ud. På hotellet i Port-of-Spain er der ikke altid mulighed for at have eget toilet og bad på værelserne.
-
Værd at vide
For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.