Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Athen og Delfi

Græske templer, guder, bjerglandsbyer og gastronomi

I over 1.000 år var Delfi hjemsted for det mest betydningsfulde orakel i det gamle Grækenland. Her blev de store beslutninger truffet – ikke ud fra almindelig visdom, men fra guden Apollons svar. Vil I høre, hvad de gamle guder havde at sige? Opdag det bedste af Athen og Delfi.

Priser fra

14.990 kr.

Max. 20 deltagere

8 dages rejse

Start din rejse her

Den syvende dag i hver måned gik præstinden Pythia i trance for at modtage guddommelige svar fra Apollon, som blev tolket af gæster fra hele verden – fra bønder til statsmænd. Den dag i dag skaber Delfis spektakulære beliggenhed mellem klippevægge og Parnassosbjerget en atmosfære af mystik.

Fra Delfi fortsætter vi til Athen, hvor vi mødes af storslåede ruiner og historiske vidnesbyrd fra antikkens gyldne dage. I Agora, det gamle marked, kan vi næsten høre ekkoet af filosoffer og statsmænd, der diskuterede idéer om demokrati og politik, som stadig former vores verden.

Ved Parthenon på Akropolis står vi foran et af de mest imponerende bygningsværker i verden – et symbol på Athen som centrum for den græske civilisation og stræben efter visdom. 

Landskabet omkring både Delfi og Athen giver en stærk kontrast til byens liv og dens ruiner. En vandretur gennem bølgende bakker leder os til den maleriske landsby Agoriani på Parnassosbjerget, og i historiske Chriso får vi et glimt af en landsby, der virker som frosset i tid.

I Galaxidi slentrer vi gennem brostensbelagte gader, farverige bygninger og velbevarede monumenter, som vidner om byens historiske rolle som skibsby. Byens naturlige havne og velbevarede arkitektur giver et unikt indblik i det traditionelle græske liv.

Vi rejser tilbage i tiden på rejsen og oplever samtidigt Athens moderne byliv på bl.a. en gastronomisk byrundtur, hvor vi dykker ned i alle smagene og duftene.

5 gode grunde til at rejse til Athen og Delfi med Viktors Farmor:

  • Nyd god tid i Delfi med de mange enestående bygningsværker
  • Smag på de græske specialiteter på en kulinarisk vandretur i Athen
  • Tilbring nogle afslappende timer i kystbyen Galaxidi med de fine brostensbelagte gader
  • Oplev flere maleriske bjerglandsbyer på en vandretur til Agoriani
  • Få indtryk af Athens storhedstid på besøg i Akropolis med de mange historiske bygninger

Dagsprogram

  • Dag 1

    Ankomst til Athen – kørsel til Delfi

    Vi er med direkte fly til Athen, og da vi lander om formiddagen, kører vi straks til Delfi, hvor vi skal bo de første 4 nætter.

    Måltider: Aftensmad

    Overnatning: Delfi

  • Dag 2

    Templerne i Delfi

    Det arkæologiske område ligger 400 m fra den nuværende landsby Delfi.

    Vi er i et meget naturskønt område på Parnassosbjerget. Vejen deler og afgrænser de to gamle helligdomme, nemlig Athena Pronaia-helligdommen mod syd og Apollons helligdom mod nord. Helligdommen Athena Pronaia består af den cirkulære bygning Tholos, Athenas templer og to skatkamre, mens den imponerende gymnastikhal ligger ved siden af.

    Op igennem Apollons helligdom snor sig Den Hellige Vej, hvor de to byers skatkamre med votivgaver til Apollon gradvist blev opført.

    Den Hellige Vej ender ved Apollontemplet. Her sad Pythia, der formidlede orakelsvarene fra den guddommelige verden til dem, der havde søgt foretræde. Apollontemplet bestod i antikken af oraklet i Delfi, mens teatret hævede sig over det hellige område.

    Uden for det hellige område blev der opført offentlige bygninger, såsom den vestlige portico og stadion, sidstnævnte placeret på det højeste punkt på det arkæologiske område. På det arkæologiske museum i Delfi ser vi nogle af de vigtigste værker af antik græsk kunst. De dækker perioden fra det 2. årtusinde f.Kr., før grundlæggelsen af helligdommen, til senantikken, hvor et lille kristent samfund blev etableret i Delfi. 

    Sidst på eftermiddagen tager vi på en kort vandretur, der starter fra Livadi Arachova og fører til Korykeio-hulen. Hulen var i oldtiden helliget Pan, og kvinder fra de omkringliggende områder samledes hvert femte år, iført forklædninger, for at danse ved fakkellys gennem natten.

    Vi går på en grusvej gennem en tæt nåleskov med smukke udsigter over Gerontovrachos bjergtinde på 2.389 m. og Parnassosbjergene. Sidst på ruten er Korinthbugten også synlig.

    Vi spiser middag om aftenen på en lokal restaurant.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Delfi

  • Dag 3

    Store naturoplevelser med besøg i små bjerglandsbyer

    Vi kører til landsbyen Zambios, hvorfra vi tager på en let vandretur. Det meste af turen er på asfalteret vej. Vi kommer igennem landsbyen Alataries til vores endemål, som er den maleriske landsby Agoriani.

    I en højde af ca. 900 meter, på syv bakker i armene på Parnassosbjerget, er der et område og en landsby, der ser ud som om, det er taget ud af et eventyr. Det er landsbyen Agoriani eller Eptalofos, som er dets nye navn. Og det eventyrlige er fastholdt i mytologien, da det var her feerne dansede for guden Apollon. 

    På den smukke, brolagte plads kan vi nyde velsmagende mad i skyggen af kastanjetræerne og til lyden af rindende vand. Byens vartegn, et vandfald, ligger cirka 50 meter over hovedtorvet i Agoriani. En brolagt sti starter fra torvet og fører til vandfaldet. Det krystalklare vand flyder hele vejen til landsbyens torv.

    Et besøg værd er også folkloremuseet, som ligger i nærheden af torvet. Her får man indtryk af fortidens hverdagsliv samt skikke og traditioner i området.

    Her i den charmerende landsby holder vi frokostpause, inden bussen afhenter os og kører os tilbage til hotellet.

    Måltider: Morgenmad

    Overnatning: Delfi

  • Dag 4

    Ad gamle stier til Chriso og besøg i kystbyen Galaxidi

    Vores bus kører os ned til en gammel sti, der fører til landsbyen Chriso. Chriso ligger midt i de bølgende bakker og er typisk græsk landsby, hvis arkitektur er et vidnesbyrd om regionens rige kulturarv. Landsbyen synes at være frosset i tid med dens smalle gader og stenhuse. Byen nævnes første gang i Homers skibskatalog som fønikisk bosættelse, der deltog i den trojanske krig (ca. 1200 år f.Kr.).

    Efter vandreturen kører vi til kystbyen Galaxidi, som er en af de mest maleriske byer langs sydkysten. Galaxidis to naturlige havne, Agora og Chirolakas, har været et fristed for modige søfolk og i 1800-tallet var byen center for skibsbygning.

    Vi slentrer en tur langs de brostensbelagte smalle gader med kaptajnernes huse. Her er farverige facader, marmorbuer omkring portene, gårde med blomster og brosten og fine balkoner dekoreret med galionsfigurer. Det hele viser skønheden i den lokale, traditionelle arkitektur. Vi ser rådhuset i Tsalaggyras-bygningen og Folkekunstmuseet, der har til huse i Aggelis-bygningen. Pigeskolen og Bourzeiko-huset er også nogle af de bedst bevarede gamle bygninger. I byparken finder vi flere gamle monumenter, nemlig kong Locros' grav og resterne af murene i den antikke by Oianthi. 

    Forbi de fem traditionelle pladser kommer vi til byens højeste punkt og besøger Agios Nikolaos-kirken med den smukke ikonskærm af udskåret træ. Kirken har to klokketårne og en imponerende kuppel og er blandt de mest storslåede religiøse monumenter i byen. Vi slår et smut forbi Agia Paraskevi-kirken, der er betagende at se og meget interessant med det smukke solur i haven og stjernekredsen tegnet på gulvet fra 1911.

    Måltider: Morgenmad

    Overnatning: Delfi

  • Dag 5

    Mod Athen i antikkens tegn

    Efter tidlig morgenmad kører vi til Athen. Her skal vi på en spændende byvandring, hvor vi besøger Akropolis, Akropolis-museet og den antikke Agora.

    Athen er fødestedet for vores vestlige civilisation. Især det 5. århundrede f.Kr. står centralt. Her opstod demokratiet, og her færdedes de centrale filosoffer bl.a. Sokrates og Platon. Den græske tempelarkitektur blomstrede også på det tidspunkt og blev inspiration for senere perioder helt op til i dag. 

    Parthenon, der er dedikeret til gudinden Athene og et af de største arkitektoniske vidundere i verden, demonstrerer hvor avanceret den antikke, græske kultur har været. Her er mangfoldige vidnesbyrd om den historiske betydning, som stedet har haft: Den monumentale indgang til Akropolis - Propylæerne, Nike-templet og Erechtheion-templet, hvor flere af de græske guder blev dyrket. Og endelig er der det arkitektoniske vidunder, som også kaldes "harmonien mellem materiale og ånd" og "sætter orden i sindet": Parthenon.

    Nedenfor Akropolis-bakken ligger museet, hvor vi ser antikviteter fra Athens guldalder.

    Den antikke Agora var et centralt sted i de gamle, græske bystater. Den bogstavelige betydning af ordet er "samlingssted" eller "forsamling". Agoraen, der fandtes i de fleste gamle græske byer, var centrum for byens atletiske, kunstneriske, åndelige og politiske liv. 

    Den antikke Agora i Athen ligger nordvest for Akropolis og er afgrænset mod syd af Areopagos-bakken og mod vest af bakken kendt som Kolonus Agoraios, også kaldet Market Hill. Det var på Agora, at filosofferne underviste eller diskuterede med athenerne eller andre grækere, der opholdt sig i byen.

    Hvis der er tid, afslutter vi dagen med en gåtur i den gamle del af Plaka og den romerske Agora.

    Vi spiser fælles middag på en lokal restaurant om aftenen. 

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Athen

  • Dag 6

    Et byzantinsk kloster på Hymettus-bjerget

    Vi kører til Kesarani-kloster, som er et byzantinsk kloster fra det 11. århundrede. Kesarani-klosteret ligger i et frodigt område blandt duftende fyrretræer på Hymettus-bjerget, og det opleves som en rolig kontrast til bylivet året rundt.

    Vi starter vandreturen med at lave en sløjfe rundt om klosteret, hvor man under den asfalterede sti kan se en lille olivenlund, en lille cisterne, Taxiarchis-bakken, tidlige kristne og middelalderlige konstruktioner samt en fantastisk udsigt over byen og Kalopoula-kilden. Herfra vender vi tilbage til udgangspunktet.

    Vi spiser frokost på en lokal restaurant. Senere på dagen er der lidt tid på egen hånd. 

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Athen

  • Dag 7

    Friformiddag og kulinarisk vandretur om eftermiddagen

    Formiddagen er fri til at udforske Athen på egen hånd. Sidst på eftermiddagen samles vi til en kulinarisk vandretur.

    Vi starter med at besøge nogle vidunderlige konditorier, der serverer forskellige græske specialiteter. Den mest berømte er en "koulouri". Desuden vil den uimodståelige duft af friskbagte delikatesser føre os ind i et af de ældste traditionelle bagerier i byen, hvor vi smager en oste- eller spinattærte.

    Vi indsnuser duftene af lokale krydderier, hemmeligheden bag mange af de mest berømte retter fra det græske køkken, og vi smager en aromatisk græsk kaffe. I forskellige specialbutikker har vi mulighed for at prøve lokale råvarer, herunder vin og økologisk olivenolie.

    Vi afslutter Athens kulinariske vandretur med middag på det berømte Bairaktaris Grill House for at smage autentisk, græsk souvlaki eller gyros sammen med græsk salat.

    På vej tilbage til hotellet kan vi holde et sidste "dessert-stop" for at smage de lækre græske "loukoumades" med honning.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Athen

  • Dag 8

    Kørsel til lufthavnen

    Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

    Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Grækenland

  • Pas og visum

    Der kræves ikke visum til Grækenland for danske statsborgere. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Vaccination

    Der er pt ingen krav til vaccinationer for Grækenland. Du kan altid orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside.

  • Valuta

    Grækenland har Euro som valuta. Der er hæveautomater, og betalingskort kan bruges mange steder, men ikke overalt.

  • Telefoni og internet

    Landekoden til Grækenland er +30


    Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

    Der er desuden wi-fi på de fleste hoteller.

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km om dagen, samt håndtere din egen bagage.

    På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivne antal km og højdemeter på rejsen.

  • Elektricitet

    Strømstik i Grækenland ligner stort set de danske, men er ikke helt de samme. Dog kan 90 % af alt dansk elektronik godt sættes i græske strømstik.

  • Drikkevand

    Vandet kan drikkes fra hanen de fleste steder, men smagen er ikke altid den bedste. På nogle af de store græske ferieøer er bakteriefloraen en anden i drikkevandet, og man bør derfor købe vand på flaske.

  • Drikkepenge

    I Grækenland forventes drikkepenge for normale tjenesteydelser. 10% er en uskreven regel, men man kan også runde op, hvis man synes man har fået god service.

  • Prisniveau

    Et måltid mad på en restaurant koster 10-15 euro (75-110kr), en øl koster 1-2 euro (7-15kr) og en flaske vand koster 0,5-1 euro (5-8kr).

  • Foto

    Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

    Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

  • Tidsforskel

    Der er en tidsforskel på +1 time mellem Danmark og Grækenland. Grækenland skifter hvert år til sommertid – ligesom Danmark.

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  • Specielt for Vandreferie

    Rejsen kultur og vandring i Nordgrækenland er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler.

    Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Grækenland.