Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Sydkorea og Japan

Fra neonoplyste Seoul til Japans kejserby Kyoto

Forskellene er store mellem to de asiatiske lande, selvom afstanden er kort. Vi rejser tilbage i tiden til religiøse templer, bliver badet i neonlys, finder ro i bambusskove og dykker ned i landenes dybe historier og unikke køkkener.

Priser fra

39.990 kr.

Max. 22 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Vi starter i den moderne storby Seoul, hvor neonoplyste gader og traditionsrige kejserpaladser ligger side om side. Vi kigger også ind over grænsen til Nordkorea og dykker dybt ned i Sydkoreas rige historie i den gamle kejserby Gyeongju, der bugner af templer, kejsergraver og fantastiske museer. 

Vi har endda en enkelt overnatning i et tempel i Sydkorea og oplever den buddhistiske kultur helt tæt på, inden vi fortsætter til storbyen Busan. Her besøger vi det lokale fiskemarked og mindes de faldne i Korea-krigen.

Fra Busan sejler vi med hurtigfærge til den japanske ø Kyushu, hvorfra vi kører til Hiroshima. Vi hører naturligvis om atombomben, der sprang over byen i 1945. Men vi oplever også helt andre sider af Hiroshima på den hellige ø Mirajima, hvor hjorte går frit omkring mellem smukke templer.

Hurtigtoget Shinkansen fører os til Himeji, hvor vi oplever Japans største originale samuraiborg. Meget mere kultur og historie venter os i den gamle kejserby Kyoto, der byder på hundredvis af templer, paladser og små hyggelige gader flankeret af traditionelle træhuse.

Vi oplever også den særprægede bambusskov og besøger Kyotos farverige madmarked. Så der er lagt op til en spændende og meget varieret rejse fyldt med store oplevelser. 

5 gode grunde til at rejse til Sydkorea og Japan med Viktors Farmor:

  • Oplev kejserpaladser, neonlys og storbyliv i topmoderne Seoul
  • Kig ind over grænsen til Nordkorea - en af de stærkest bevogtede grænser
  • Overnat i et aktivt tempel midt i naturen
  • Udforsk kejserbyerne Gyeongju i Sydkorea og Kyoto i Japan
  • Dyk ned i de unikke lokale køkkener på markedet i Seoul og i Kyoto

Dagsprogram

  • Dag 1

    Afrejse fra København

    Fra Danmark flyver vi mod Sydkorea.

    Måltider: På flyet

  • Dag 2

    De første indtryk af Seoul

    Efter et flyskifte fortsætter vi til Sydkoreas hovedstad Seoul, hvor vi bydes velkommen af vores sydkoreanske lokalguide. At Seoul er en topmoderne storby, der har rundet de 10 mio. indbyggere, fornemmes allerede på turen fra lufthavnen.

    Men Sydkoreas sprudlende hovedstad har også en anden side. Seoul har været beboet i over 2.000 år, og mange steder i byen ser vi beviser på dens imponerende historie. Blandt de funklende neonlys og moderne skyskrabere gemmer der sig hyggelige smågader med traditionelle huse og små butikker. Her og der ses smukke templer og paladser, og på byens museer fremvises fantastiske levn fra Sydkoreas oldgamle kultur.

    Vi indlogeres for de kommende 4 nætter på et godt hotel i hjertet af byen. Alt efter ankomsttidspunktet kan det være, at vi går en tur eller tager hul på sightseeing allerede i dag. Ankommer vi sidst på dagen, gemmer vi det til morgen.  

    Vi afrunder dagen med middag på en lokal restaurant, hvor vi får de første indtryk af det unikke sydkoreanske køkken.

    Måltider: På flyet og aftensmad

    Overnatning: Seoul

  • Dag 3

    Kejserpalads og hyggelige bydele i Seoul

    Vi bruger hele dagen til at udforske Seoul med dens moderne offentlige transportsystem. Det er den hurtigste måde at komme rundt, og så får vi samtidig et indtryk af hverdagslivet i storbyen.

    Vi starter ved det 600 år gamle palads Gyeongbokgung, hvorfra kejseren og hans administration regerede landet, indtil japanske styrker angreb paladset i 1592. Vi går en tur i paladset og de omkringliggende parker og får et indblik i de overdådige omgivelser, kejserens familie i sin tid omgav sig med. Vi besøger også det nærliggende Museum for Folkehistorie, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.

    Efter frokost fortsætter vi til bydelen Bukchon, hvor omkring 900 af de traditionelle hanok-huse er bevaret. Det er et hyggeligt område, der giver et godt indtryk af, hvordan byen må have set ud for 100 år siden.

    Vi fortsætter til et andet hyggeligt område, Insadong, der er kendt for sine caféer, gallerier og små butikker. Her er der mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd og nyde folkelivet, inden dagen slutter med middag på en lokal restaurant i universitetskvarteret Hongdae.

    Efter middagen går vi en tur i Hongdae for at opleve den moderne, sydkoreanske ungdomskultur. Det er ikke ualmindeligt at se håbefulde unge bands spille K-pop på gaden med drømmen om at blive morgendagens stjerner.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Seoul

  • Dag 4

    Madmarked, neonlys og nationalmuseet

    Vi har endnu en hel dag til at udforske Seouls mange seværdigheder, og igen i dag gør vi det med metro, så vi nemt kan komme rundt i storbyen. Vores første stop er det smukke palads Changdeok fra 1300-tallet, der i dag er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Paladset er blevet ødelagt og genopbygget flere gange op gennem historien, hvor det fungerede som det officielle kejserlige hof frem til 1868. Koreas sidste kejser, Sunjong, boede i paladset frem til sin død i 1926.

    Vi hører mere om Koreas rige historie på Nationalmuseet, der bugner af uvurderlige skatte. Fra buddhistiske malerier og keramik til guldsmykker og stenstatuer.

    Efter frokost på en lokal restaurant forsætter vi til det hektiske madmarked Gwangjang, hvor vi får en introduktion til de mange eksotiske ingredienser, der indgår i Sydkoreas unikke køkken.

    Fra markedet fortsætter vi til et af de bedste byfornyelsesprojekter i Seoul i mange år: Langs kanalen Cheonggyecheon har man skabt et hyggeligt miljø, der hurtigt er blevet et populært mødested for byens lokale. Når mørket sænker sig over Seoul, slutter vi dagen i Myeong-dong eller et andet lignende område, hvor de travle handelsgader ligger badet i neonlysets skær.

    Middagen er i aften på egen hånd, men du er naturligvis velkommen til at følges med rejselederen ud at spise, hvis du ønsker det.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Seoul

  • Dag 5

    Kig ind i Nordkorea

    Når man er i glitrende, moderne Seoul, er det svært at forestille sig, at der blot en kort køretur mod nord findes en helt anden verden. Vi får et smugkig ind i det lukkede Nordkorea på dagens tur til den såkaldte DMZ (demarkationsgrænsen), der er ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea.

    Krigen mellem Nord- og Sydkorea er officielt stadig i gang. Der hersker blot våbenhvile. Det fornemmer man tydeligt ved grænsen, der er en af de stærkest bevogtede grænser i hele verden. Vi ser også en af de tunneller, som nordkoreanerne har gravet under grænsen for at kunne udføre et overraskelsesangreb på de sydkoreanske soldater bagfra.

    Tilbage i Seoul er resten af dagen og aftenen fri til egne eventyr.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Seoul

  • Dag 6

    Lyntog, Haeinsa-templet og kejserbyen Gyeongju

    Vi forlader Seoul fra morgenstunden og kører med lyntoget KTX til byen Daegu. Her holder en bus klar til at køre os til det buddhistiske tempel Hainsa, der ligger smukt mellem skovklædte bakker i Gaya National Park. Templet er en af de vigtigste helligdomme i Sydkorea. Ikke mindst fordi de gamle tempelbygninger huser en enestående litterær skat bestående af mere end 80.000 træblokke med buddhistiske skrifter.

    Efter frokost og besøget i Hainsa-templet fortsætter vi til endnu et af rejsens kulturelle højdepunkter: Koreas gamle kejserby Gyeongju. I næsten 1.000 år fra år 57 f.Kr. til 935 e.Kr. regerede Stilla-dynasiet herfra, og hele området er så fyldt med historie, at Gyeongju ofte kaldes ”museet uden vægge”. Rundt om hvert hjørne gemmer der sig templer, Buddha-statuer, pagoder eller gravmæler. Det har naturligvis sikret byen en plads på UNESCO's kulturarvsliste.

    Vi starter ved Silla-dynastiets gamle gravhøje i Tumuli Park. Det var Silla-dynastiet der som det første forenede den koreanske halvø i ét rige, og mange koreanere anser Stilla-perioden som den koreanske kulturs guldalder. Hele 23 kongegrave er fundet ved Tumuli Park, og mange af dem har vist sig at indeholde fantastiske skatte. Nogle af genstandene oplever vi på Geyongju National Museum, inden turen går til hotellet i Gyeongju. Aftenen er fri til at nyde Gyeongju på egen hånd.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Gyeongju

  • Dag 7

    Buddhistiske helligdomme og overnatning i et tempel

    Om formiddagen oplever vi det mægtige Bulguksa-tempel, der er en af de vigtigste helligdomme i den koreanske buddhisme. Templet ligger smukt omgivet af fyrtræer lidt udenfor byen og huser adskillige af Sydkoreas nationalskatte. Heriblandt stenpagoderne Dabotap og Seokgatap, broerne op til templet samt to forgyldte bronzestatuer af Buddha.

    Fra Bulguksa fortsætter vi højere op i bjergene til det næsten 1.300 år gamle buddhistiske huletempel Seokguram, der gemmer på flotte og meget gamle skulpturer.

    Efter en velfortjent frokost på en lokal restaurant kører vi til nationalparken af samme navn. Her mellem klipper og træklædte skråninger ligger templet Golgulsa, hvor vi indlogeres for natten.

    Resten af dagen følger vi livet i templet og nyder de skønne omgivelser. Vi deltager i dagens ceremonier og spiser i templet. Natten tilbringes i fællesværelser, der er kønsopdelte. Forholdene er spartanske, men oplevelsen af at bo i et aktivt tempel midt i naturen opvejer til fulde den manglende komfort.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Golgulsa-templet

  • Dag 8

    Morgen i templet og mod Busan ud til havet

    Dagene starter tidligt i et buddhistisk tempel, så vi har god tid til at nyde morgenstemningen og livet i templet, inden vi tager afsked med munkene og fortsætter mod Sydkoreas næststørste by Busan.

    På vejen gør vi holdt ved templet Haedong Yonggungsa, der ligger dramatisk på de yderste klipper ud til havet. Vel fremme i Busan besøger vi FN-kirkegården, hvor 2300 faldne fra Korea-krigen ligger begravet.

    Helt andre oplevelser venter os på Busans hektiske fiskemarked, Jagalchi. Markedet er en særdeles farverig affære, hvor fisk, skaldyr og alle mulige andre skabninger fra havets dyb er lagt til skue for potentielle købere.

    Busan ligger flot ud til havet, så vi kigger forbi den smukke halvmåneformede strand Haeundae Beach for at nyde udsigten over vandet og byen. Her ligger også det moderne byggeri APEC House, der blev opført til at huse et topmøde i 2005. Vel fremme på hotellet er resten af dagen og aftenen til fri disposition. Busan er storby, så der er masser af restauranter at vælge imellem.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Busan

  • Dag 9

    Med båd til Japan og videre til Hiroshima

    Vi står tidligt op for at tage hurtigfærgen fra Busan til Fukuoka på den japanske ø Kyushu. Turen tager omkring tre timer, så allerede ved frokosttid kan vi gå i land i Japan.

    Her bliver vi budt velkommen af vores japanske chauffør og lokalguide, og inden længe kan vi sætte os til rette i bussen med kurs mod Hiroshima. Fra bussen får vi de første indtryk af Japan, der på mange måder er meget anderledes fra Sydkorea.

    Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Hiroshima, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende to nætter. Verdens første atombombe faldt over Hiroshima den 6. august 1945. Bomben ødelagde stort set alt i en radius af to kilometer. Men fra ruinerne er genopstået en travl, moderne storby, der i dag står som synonym med fred. Vi får de første indtryk af byen om aftenen, når vi spiser middag sammen på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

    Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

    Overnatning: Hiroshima

  • Dag 10

    Tempeløen Miyajima og mindepark for atombomben

    Vi har hele dagen til at udforske Hiroshima. Først tager vi på en kort sejltur til den lille ø Miyajima i bugten ud for byen, som har været et helligt sted i Shinto-religionen siden tidernes morgen. Faktisk var øen tidligere så hellig, at almindelige mennesker ikke måtte betræde den. Derfor byggede man et tempel, der stod halvvejs på pæle ude i vandet, så pilgrimme kunne sejle til templet, uden at gå i land på selve øen.

    For at markerer indgangen til templet, lod man en mægtig orange torii-port opføre ude i vandet, som pilgrimmene kunne sejle igennem på vejen til templet. Porte som denne står ved indgangen til shintotempler overalt i Japan, men at den står i vandet er usædvanligt – og meget fotogent. Faktisk mener japanerne selv, at Miyajima er blandt de 3 smukkeste steder i Japan.

    I dag må vi heldigvis gerne gå i land på øen, hvor vi tilbringer en god del af dagen. Vi ser naturligvis både porten og hovedtemplet, og der bliver tid til frokost på egen hånd i øens hyggelige lille by. Her er det ikke ualmindeligt at se tamme hjorte gå frit omkring i gaderne. Japanerne anser hjorte for at være budbringer fra guderne, og de hellige dyr udnytter den ophøjede status til fulde.  

    Vi tager også svævebanen op til toppen af øens bjerg ved navn Misen (535 meter over havet), hvorfra vi har en meget flot udsigt over kysten, Hiroshima og bugten. Fra toppen fører en vandresti forbi adskillige helligdommen tilbage til byen. Eller man kan tage svævebanen ned igen og bruge tiden på at udforske byens butikker, templer og caféer.

    Tilbage i Hiroshima på fastlandet besøger vi Peace Memorial Park, der er bygget til minde om atombomben og dens ofre. Det er en følelsesladet oplevelse at gå blandt mindesmærkerne lige der, hvor bomben sprang – og følelserne bliver ikke mindre, når vi besøget museet, der fortæller historien om den skæbnesvangre dag, der ændrede historiens gang.

    Vi afslutter dagen med middag på en lokal restaurant.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Hiroshima

  • Dag 11

    Samuraiborgen i Himeji og lyntog til Kyoto

    I dag skal vi køre med det berømte japanske lyntog Shinkansen, og her må vi ikke medbringe kufferter. Vores bagage bliver derfor afhentet på hotellet om morgenen og sendt med kurér-service til Kyoto, hvor vi får den i morgen. Så det er en god ide at medbringe en lille taske til fornødenheder det kommende døgns tid.

    Snart suser vi afsted med knap 300 kilometer i timen gennem de frodige japanske landskaber. Blot en time senere triller toget ind på stationen i Himeji, der er hjem for den største og flotteste af Japans originale borge. Himeji-borgen er ikonisk for Japan, og den har været brugt som kulisse i utallige film og TV-serier. De elegante linjer og svungne tagrykke får borgen til at ligne et palads. Men det skal man ikke lade sig snyde af. Borgen er et nøje udtænkt militært forsvarsværk fyldt med finurlige detaljer, der skulle gøre det svært for fjenden at trænge ind.

    Ved siden af borgen besøger vi den fine japanske have Kokoen, der er anlagt efter principper fra Edo-perioden. Der er også tid til frokost på egen hånd i Himeji, inden vi igen sætter os til rette i Shinkansen-toget og suser mod Japans gamle kejserby Kyoto. Her indlogeres vi på vores hotel for de kommende 3 nætter, inden vi afslutter dagen med middag på en lokal restaurant.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Kyoto

  • Dag 12

    Byvandring i kejserbyen Kyoto

    Kyoto er en af verdens helt store kulturbyer. Den var Japans tidligere hovedstad og kejserens by fra år 794 frem til 1868, og den er et højdepunkt på enhver rejse til Japan. Mere end 2000 religiøse bygninger foruden flere paladser samt utallige haver og prægtige bygninger vidner om Kyotos historiske betydning. Men Kyoto er også en rigtig hyggelig by med masser af små gader flankeret af traditionelle byhuse. Alt sammen har det været med til at sikre byen en plads på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

    Vi får en god introduktion til den gamle kejserby på dagens byvandring. Først ser vi Kiyomizu-templet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Kyoto fra den store veranda. Templet er et af Kyotos mest populære, og der er altid mange mennesker mellem de smukke, gamle bygninger.

    Fra templet fortsætter vi til fods gennem Higashiyama-kvarterets små gyder. Her oplever vi det ”gamle” Kyoto med hyggelige gader og flotte helligdomme. Mange kunsthåndværkere holder til i de historiske huse, men der er også gader med hyggelige restauranter og private hjem med beundringsværdige haver.

    Vi kigger indenfor i templet Kodai-ji, der ligger i en meget smuk have. Templet er tilegnet zenbuddhismen, der er kendt for sine sirligt revne grushaver. Kodai-ji er ingen undtagelse. Men også andre stilarter ses i den store tempelhave. Vi fortsætter forbi Chion-in-templets enorme træport og gennem den populære park Maruyama til shinto-templet Yasaka. Her hører vi om Japans anden store religion, shintoismen.

    Fra parken går vi ind i Kyotos legendariske forlystelses-distrikt Gion, der især er kendt for sine geishaer. Geishaer er kvinder uddannet i de traditionelle japanske kunstarter såsom dans og musik, som de underholder velhavne gæster med på traditionelle restauranter og private fester.

    Vi fortsætter gennem gader med smukke, gamle træhuse over Kamo-floden til Kyotos farverige madmarked, hvor alt fra tørrede fisk til syltede bambusskud er lagt til skue. Herfra går turen tilbage mod hotellet. Men de, der har lyst, kan blive i området, der bugner af butikker og restauranter af enhver art.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Kyoto

  • Dag 13

    Bambusskov, Det Gyldne Tempel og fritid i Kyoto

    Det måske mest ikoniske billede fra Kyoto er Det Gyldne Tempel, der spejler sig i en lille sø med skovklædte bjerge i baggrunden. Vi får mulighed for selv at tage det perfekte billede denne morgen, når vi besøger Det Gyldne Tempel. Området omkring templet byder også på en fin lille te-have samt flere andre hellige bygninger.

    Vi fortsætter til et andet af Kyotos mest ikoniske steder: Den forunderlige bambusskov i Kyotos vestlige udkant. Vi går en tur i skoven og nyder den særlige stemning og lyden af de høje bambus, der svejer i vinden.

    Ved indgangen til bambusskoven ligger det prægtige tempel Tenryu-ji. Det er et stort tempel med en flot japansk have omkring en lille sø. Haven er flot hele året, men når efterårsfarverne er på sit højeste i november, er templet et af de flotteste steder i Kyoto. 

    Efter besøget i Tenryu-ji er resten af dagen fri til at nyde Kyoto på egen hånd. Kyoto er en god by at udforske til fods, og den er let at finde rundt i. Der er masser at se, og næsten uanset hvilken vej man tager, falder man over noget spændende.

    Vi mødes igen om aftenen for at spise afskedsmiddag sammen. Det kan anbefales at gå en tur i Gion efter middagen. Det er på aftener som disse, når papirslanternerne tændes, og geishaerne går fra aftale til aftale i de små gader, at Gion viser sig fra sin mest magiske side.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Kyoto

  • Dag 14

    Hjemrejse

    Det er tid at tage afsked med Asien og påbegynde hjemrejsen. Vi skal tjekke ud fra hotellet ved middagstid, men vi kan efterlade bagagen på hotellet. Alt efter flytiderne har vi måske tid til de sidste oplevelser på egen hånd i Kyoto, inden turen går mod lufthavnen ved Osaka, hvor hjemrejsen begynder.

    Måltider: Morgenmad

    OBS. På rejsen 08. april 2025 flyver vi hjem først på aftenen denne dag med ankomst til Danmark næste morgen den 22. april. Derfor er denne rejse 15 dage. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Sydkorea og Japan

  • Visum og pas

    Praktiske oplysninger Japan

    Danske statsborgere kan besøge Japan visumfri i op til 90 dage på turistrejser. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Man skal være forberedt på at afgive biometriske data i form af fingeraftryk og foto i immigrationen ved ankomst.

  • Vaccinationer

    Praktiske oplysninger Japan

    Unødvendige ud over den almindelige stivkrampevaccination, da man kan komme ud for et uheld overalt. Se evt. på Statens seruminstituts hjemmeside.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Der er ikke krav om vaccinationer udover de almindelige vaccinationer mod stivkrampe og difteri samt hepatitis A. Andre vaccinationer kan være en god ide, hvorfor man altid bør kontakte sin egen læge eller en tropemedicinsk klinik for at få de mest opdaterede informationer baseret på ens egen sygdomshistorie.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  • Tidsforskel

    Praktiske oplysninger Japan

    Japan er 8 timer foran Danmark (v. sommertid 7 timer).

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Sommer: 7 timer forud for DK

    Vinter: 8 timer forud for DK

  • Trafik

    Praktiske oplysninger Japan

    Som alt andet i Japan er trafikken velordnet og reguleret, og netværket af veje er meget udbygget. Men da japanerne er ligeså glade som danskerne for at køre i bil og de har forholdsvis meget mindre plads til at gøre det på, kan der på trafikerede ruter og tæt på de store byer forekomme trafikpropper.

    Japans netværk af tog er fantastisk. Rigtig mange japanere er afhængig af offentlig transport, og togene kører hyppigt og med en præcision, ingen andre lande kan måle sig med. På vores Store Japanrejse oplever vi dette selvsyn, når vi kører med både lokaltog og hurtigtoget Shinkansen. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    I Sydkorea kører man i den højre side af vejen. Vejene er fine, og koreanerne er generelt hensynsfulde i trafikken. Dog bør man som forgænger altid orientere sig grundigt i trafikken, da det hænder, at knallerter kører op på fortovet og over for rødt. Mangle lokale benytter sig af de offentlige transportmidler i Sydkorea, der er moderne og effektive.

  • Fysisk form på rejsen

    Praktiske oplysninger Japan

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage. Flere dage kommer vi til at gå mere end 5 kilometer. Det gælder eksempelvis de dage, hvor vi udforsker Tokyo og Kyoto. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  • Valuta

    Praktiske oplysninger Japan

    Den japanske valuta er yen. 1 yen er 0,06 kroner – eller lidt mere konkret: 1000 yen er 50 kroner. Yen findes i sedler som 1.000, 2.000, 5.000 og 10.000, og i mønter som 1, 5, 10, 50, 100 og 500 yen.

    Den foretrukne betalingsform er stadig kontant. Der er dog flere og flere steder, der accepterer kreditkort, især i de store byer, hvor store forretninger og restauranter normalt tager imod kreditkort-betaling. Der er som oftest muligt at hæve penge i pengeautomater i 7-11 og andre kiosker. Pengeautomater i banker og på gaderne tager sjældent imod udenlandske kreditkort. 

    Dollars accepteres i banker og store hoteller. Men de kan ikke bruges som betalingsmiddel andre steder. Medbringer du USD eller EUR i kontanter, skal de derfor veksles til yen. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Sydkorea bruger Valutaen WON, som forkortes til KRW.  Det er let at veksle euro eller amerikanske dollars i lufthavnen, og der kan hæves penge i automater på internationale kreditkort som Visa og MasterCards. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort, men det er altid en god ide at have lidt penge i den lokale valuta også til mindre indkøb i små butikker. 

     

  • Prisniveau

    Praktiske oplysninger Japan

    Japan har ry for at være et meget dyrt land. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Nogle ting er meget dyre, men rigtig mange andre ting er billigere end i Danmark. Et par eksempler på priser:

    • En flaske vand i butik(1,5 liter): 8-9 kroner.
    • En flaske vand på restaurant (0,3 l): 10 kr.
    • En øl i butik: 18-20 kroner
    • En øl på restaurant: 30 kr.
    • Et måltid på alm. restaurant: fra 60kr og op
    • En menu på god restaurant: fra 250 kr. og op

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Prisniveauet i Sydkorea er generelt lavere end i Danmark men højere end i dele af Sydøstasien. Traditionelle koreanske ting og mad er væsentligt billigere end i Danmark, mens vestlige varer som tøj kun er lidt billigere. Der er 10% moms på alle varer. Nogle gange er momsen medregnet i den viste pris, mens den i andre tilfælde lægges til prisen. Som regel er det tydeligt markeret, om momsen er indregnet i prisen.

  • Elektricitet

    Praktiske oplysninger Japan

    100 V. Stik har to flade og tæt-siddende ben (som i Nord- og Sydamerika). Adapter kan købes i stormagasiner eller hos isenkræmmere.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Der benyttes samme to-benede 220 V stik som i Danmark. Dog er der steder, der stadig benytter de gamle 100 V stik, der ligner de amerikanske. Også andre stik kan forekomme, så det er en god idé at medbringe en universaladapter for en sikkerheds skyld.

  • Internet og telefoni

    Praktiske oplysninger Japan

    Internet

    Der er Wi-Fi på mange af hotellerne. De fleste vestlige caféer i storbyerne tilbyder også internet. 

    Telefon

    Danske smartphones virker som regel, men almindelige mobiltelefoner virker oftest ikke i Japan. Ved opkald til Japan fra Danmark trykkes 0081+områdenummer uden det første 0 + abn. nr.
    Man kan også købe KDDI telefonkort til 1000, 3000 eller 5000 ¥ (Kan købes i de fleste døgnkiosker samt i visse stormagasiner). Man skraber et felt og følger anvisningerne på kortet. Danmarks landekode er 0045.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Trådløst internet er et hit i Sydkorea, og det bliver mere og mere udbredt på caféer og offentlige steder. Nogle steder er wifi gratis, mens det andre steder er mod betaling. Så det er en god idé at spørge på caféen eller hotellet omkring dette.

    Det kan være dyrt at benytte mobildata på smartphones i Sydkorea. En mulighed kunne være at anskaffe sig et midlertidigt sim-kort, så man både kan ringe lokalt og benytte sig af internettet til lokale priser. Dette kan især være at fortrække på landet, hvor gratis wifi kan være svær at finde. Flere leverandører udbyder dette. Deriblandt EG sim (link http://www.egsimcard.co.kr/), som er både billigt og nemt, da det er optanket med et vist beløb på forhånd. Det kan med fordel bestilles inden rejsen, og man kan vælge at få det leveret til sit hotel. Ældre mobiler kan til tider have svært ved at fungere optimalt på det lokale netværk.

  • Åbningstider

    Praktiske oplysninger Japan

    Bankerne er åbne mandag-fredag 9:00-15:00, og hæve-automater på post-kontorer alle dage 9:00-17:00.

    Almindelige forretninger er åbne 10:00-20:00, stormagasiner 10:00-20:00 og døgnkiosker i princippet altid.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Mange restauranter og butikker har åbent til langt ud på aftenen. Nogle har sågar åbent døgnet rundt.

    Posthuse har normalvis åbnet fra 9.00 til 18.00

    Banker har almindeligvis åbent fra 9.30 til 16.00

  • Drikkevand

    Praktiske oplysninger Japan

    Vandet i hanerne kan drikkes. Men det smager ikke fantastisk. Mineralvand kan købes overalt.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Man bør ikke drikke vandet i hanerne i Sydkorea. Kildevand på flaske er billigt og let tilgængeligt. På nogle restauranter får man en flaske filtreret vand, når man bestiller mad. Disse er normalt sikre at drikke.

  • Hotellerne

    Praktiske oplysninger Japan

    De fleste steder er hotellerne af vestlig standard. Værelserne er dog ofte forholdsvis små sammenlignet med hoteller af samme standard i Europa. Nogle steder bor vi på hoteller indrettet i japansk stil med sivmåtter på gulvet og futon-madrasser. 

  • Flyrejsen

    Praktiske oplysninger Japan

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

  • Drikkepenge

    Praktiske oplysninger Japan

    Bruges ikke i Japan. Hvis man har lyst, kan man fra Danmark medbringe nipsting, postkort eller lignende til at forære til folk. Undtagelsen er chauffører og lokalguider i Japan, der forventer drikkepenge. Men drikkepenge til disse er inkluderet i rejsen pris.. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    At give drikkepenge er ikke så udbredt i Sydkorea, som det er tilfældet i mange andre lande. Det sagt, så er det blevet kutyme at give drikkepenge på bedre restauranter, og hvis servicen har været god. Man kan også komme ud for, at nogle hoteller og restauranter tilføjer 10% servicegebyr på regningen. Desuden forventer chauffører og lokalguider drikkepenge, men drikkepenge til guider og chauffører er som altid inkluderet i rejsens pris. 

  • Bagage

    Praktiske oplysninger Japan

    Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Det er ikke tilladt at medbringe kufferter og store tasker på Shinkansen-togene. Når vi kører med disse lyntog, bliver taskerne derfor fragtet fra hotel til hotel med kurrer-service. Dette tage et døgn, så det er en god idé at medbringe en lille taske til fornødenheder i det døgns tid, du skal undvære din store bagage. 

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Bagagen bør aldrig være tungere, end at man til enhver tid kan bære det selv.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Påklædning

    Praktiske oplysninger Japan

    Her er ingen særlige påbud eller forbud, så man kan gå i det tøj, man går i derhjemme. Der er heller ingen særlige forholdsregler i forbindelse med at besøge templer. Dog, i så vidt omfang det overhovedet er muligt, så medbring fodtøj, der ikke skal snøres, da man altid efterlader sine sko ved indgangen til huse, templer og mange andre steder, heriblandt visse hoteller og restauranter. Nogle af dagene skal vi have skoene af og på mange gange!

    I tilfælde af våde paraplyer, så efterlades disse også, med mindre, der er poser til formålet ved indgangsdøren. Det er rart at have både et par vandresko og et par sandaler med blød sål at skifte imellem.

    Kan man lide det, kan man medbringe lidt ”pænt” tøj til middagene. Japanerne er generelt lidt mere konservativt klædt end os danskere, og de kan godt lide at klæde sig pænt på, hvis de skal ud at spise. 

    Det kan være køligt om aftenen og natten i Takayama, så det er værd at overveje at medbringe en let jakke eller fleece. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Afslappet påklædning er accepteret i Korea, om end de fleste koreanere går meget op i at være pænt klædt på. Dog bør kvinder undgå at vise for meget barm og mave, da dette kan tiltrække uønsket opmærksomhed.

    Vær også opmærksomt på, at det er meget uhøfligt at træde ind i traditionelle hoteller og lokales hjem med fodtøj på eller bare tæer. Strømpesokker er i orden – helst uden huller.

  • Fotografering

    Praktiske oplysninger Japan

    Japanerne elsker at tage billeder, og fotografering er tilladt næsten overalt på de store turistattraktioner. Og hvis billetmanden eller kvinden, der serverer teen smiler stort til os, kan vi nok også få lov at tage billeder af dem. Men spørg altid før, du tager billeder af mennesker. Så siger de sjældent 'nej'. 

    Der kan dog være restriktioner på nogle museer, hvor lysfølsomme genstande er udstillet, eller hvor folk nødigt vil gå glip af indtægten ved at sælge postkort og kataloger. Visse steder må man gerne tage billeder uden blitz. Kig altid efter skilte med kamera-symbol.

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Det er generelt helt i orden at tage billeder i offentligheden, med mindre skilte dikterer noget andet. Dog er det altid god skik at spørge om tilladelse, hvis man ønsker at fotografere personer.

  • Attitude

    Praktiske oplysninger Japan

    Japan er et service-land og folk, vi møder, vil som regel stå på pinde for, at vi skal have det godt. Derfor er de, der skal hjælpe os også yderst følsomme overfor kritik, og de vil føle sig personlige skyldige, hvis de har indtrykket af, at en middag eller en udflugt ikke falder i god jord. Det betyder, at vi ikke skal diskutere en sag støjende eller vise utilfredshed i situationer, hvor vi f.eks. er ved at blive betjent på en restaurant, eller hvor nogen er ved at forklare os noget. Heller ikke selvom sagen ikke har noget med dem at gøre, vil de tro det. Til gengæld kan man med smil og et glimt i øjet opnå en næsten uudtømmelig velvilje og hjælpsomhed fra de flestes side.

  • Tyveri

    Praktiske oplysninger Japan

    Japan er et af verdens sikreste lande, og simpelt tyveri forekommer så godt som aldrig. Men pas alligevel på med åbne tasker i de større byer, hvor der er mange mennesker. 

  • Klima

    Praktiske oplysninger Japan

    Det bedste tidspunkt at besøger Japan er slut marts til maj samt oktober og november. Kirsebærblomsterne blomstrer typisk i slutningen af marts og starten af april, men tidspunktet kan varierer fra år til år. Efterårsfarverne er flottest i første halvdel af november. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Sydkorea har et tempereret klima med fire distinkte årstider. Vintrene fra december til februar er normalvis lange og kolde, mens somrene fra juli til august er varme og fugtige. Sydkoreas monsunsæson rammer typisk i juli og august. I denne periode oplever Sydkorea en markant forøgelse i nedbør. Rundt regnet falder to tredjedele af Sydkoreas årlige nedbør i sommerperioden. Gennemsnitstemperaturen i Sydkorea er 23°C om sommeren og -2°C om vinteren.

    Forår fra marts til juni og efteråret fra september til november er generelt de mest komfortable perioder at rejse til Sydkorea i. Her er dagene generelt tørre og behageligt varme. Men aftener og nætter kan være kølige, så det er en god ide at medbringe en god fleece eller jakke.  Det sagt, kan der være stor forskel fra område til område samt fra måned til måned.

  • Ofte stillede spørgsmål

    Praktiske oplysninger Japan

    Hvordan er vejret typisk?

    De bedste tidspunkter at rejse til Japan er i perioderne fra marts til maj samt oktober til november. I disse perioder er klimaet mildt med temperaturer i Tokyo og Kyoto mellem 10 og 23 grader. Sne kan dog forekomme i bjergene omkring Takayama samt ved Fuji. Så medbring en god fleecetrøje eller let jakke for en sikkerheds skyld.

    Hvornår springer kirsebærblomsterne ud?

    Det præcise tidspunkt varierer lidt år for år alt efter klimaet. Men typisk er sidste uge af marts og de f'ørste dage af april det bedste tidspunkt at se dem i Tokyo og Kyoto. De springer typisk ud en uge eller to senere i Takayama samt ved Fuji og lidt tidligere i Hiroshima.

    Hvornår kan man se efterårsfarver?

    Efterårsfarverne er på sit højeste i Kyoto i november. I bjergene begynder bladene at skifte farve lidt tidligere.

    Kan jeg hæve penge i Japan?

    Ja. Det er sjældent et problem at hæve penge på kreditkort i Japan. Det til trods for, at langt de fleste hæveautomater i Japan ikke tager udenlandske kort. Det er heller ikke muligt at betale med udenlandske kort ret mange steder steder. Så det er vigtigt at have kontakter på dig. Heldigvis tager hæveautomaterne i de allestedsnærværende 7-11 udenlandske kort. Så her kan du hæve kontanter, som du kan bruge til at betale med. Der er også hæveautomater i lufthavnene, der tager udenlandske kort.

    Hvor mange penge, skal jeg tage med?

    Det er meget rart at have lidt yen med hjemmefra, så du ikke behøver at skulle hæve som det første ved ankomsten til Japan. Hvis du medbringer 15.000 til 20.000 yen, har du i hvert fald til et stykke tid. Derefter kan du hæve flere penge i 7-11 i løbet af rejsen.

    Hvordan kommer jer rundt i Japan

    Især på Den Store Japanrejse bruger vi en række forskellige transportmidler. Vi kører i bus, metro, tog, og vi sejler med både. Nogle steder har vi vores egen private bus. Andre gange foregår transporten med offentlige transportmidler. 

    På rejsen til Kyoto og Japans kulturelle hjerte bruger vi offentlige transportmidler i Kyoto. I Nara kan vi gå rundt, og vi tager toget ind til Osaka. På turen fra Kyoto til Nara samt fra Nara og resten af turen har vi vores egen bus. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Hvordan er maden i Korea?

    Det koreanske køkken er helt unikt og uden tvivl et af de mest eksotiske aspekter ved at rejse i Korea. Det kan nogle måder minde om det japanske og kinesiske køkken, men det er helt sit eget og fyldt med smagsnuancer og ingredienser, man ikke finder andre steder. På vores rejser smager vi en række forskellige retter. Men trænger man en dag til noget lidt mere velkendt, bugner Korea af restauranter med mad fra hele verdenen.

    Hvor lang er flyveturen til Korea?

    Vi bruger en række forskellige flyselskaber på rejserne til Korea. Typisk flyver vi med enten et europæisk selskab eller et selskab fra Mellemøsten. Er rejsen med et europæisk selskab, vil rejsen starte med en kort flyvning til en europæisk storlufthavn, hvor vi skifter fly og fortsætter de sidste cirka 10 timer til Korea. Flyver vi via Doha, Dubai eller Istanbul, bliver rejsen brudt op mere halvvejs. 

    Mærker man konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea?

    Når vi besøger den stærkt bevogtede grænse mellem de to lande, er man ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem de to lande. Det samme gælder, hvis man læser lokale aviser eller snakker med lokale om forholdet mellem de to lande. Men ellers mærker man ikke noget til de politiske spændinger på en rejse i Sydkorea. Tværtimod føler man sig utrolig sikker.

    Hvor mange penge bør jeg have med hjemmefra?

    Der er rig mulighed for at hæve penge på kreditkort i Sydkorea, så der er ingen grund til at bære rundt på en masse kontanter. Hvor mange won, du får brug for, er meget individuelt. Men start for eksempel med at veksle eller hæve et beløb svarende til ca. 1000 kr., og så hæve flere undervejs, hvis der bliver brug for det.

  • Værd at vide

    Praktiske oplysninger Japan

    I Japan er det skik, at man tager skoene af, inden man går ind i templer, huse og sågar nogle restauranter. Derfor er det en god ide at have sko med, der er lette at få af og på. 

    Vi spiser jævnligt på små, lokale restauranter. Her skal vi som regel tage skoene af ved indgangen. På nogle restauranter i Japan sidder man stadig på gulvet. Men disse steder vil typisk have et hul i gulvet under bordene, hvor vi kan have benene. Så vi behøver ikke at sidde på knæ under hele måltidet.

    Langt de fleste måltider i Japan spises med pinde, og nogle lokale restauranter har slet ikke knive og gafler. Vil du være sikker på at kunne spise med kniv og gaffel, kan det anbefales at medbringe bestik fra Danmark. 

    Morgenmaden på hotellerne vil ofte indeholde japansk mad. Det vil sige, at fisk til morgenmad ikke er ualmindeligt.

    Har du nogle særlige diætkrav, er det vigtigt at lade os dem vide så tidligt som muligt. Vær gerne meget præcis. En vegetar i Japan er eksempelvis en person, der hverken spiser kød eller fisk. Kun grønsager. Så hvis du kan spise fisk og skaldyr, må du gerne nævne det. 

    På Den Store Japanrejse kører vi med de hurtige Shinkansen-tog. Det er en stor oplevelse. Men det er desværre ikke tilladt at medbringe kufferter ombord. Derfor bliver kufferterne fragtet fra hotel til hotel med kurer-service i disse situationer. Der kan gå en dag eller to, før du bliver genforenet med din kuffert. Derfor er det en god ide at medbringe en mindre taske eller dagtursrygsæk, hvor du kan pakke fornødenheder til en overnatning uden adgang til kufferten.  

    Hotelværelser i Japan er ofte mindre end tilsvarende værelser i Europa. Dette skyldes, at plads er en mangelvare i japanske storbyer.

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

    Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse. Se alle fordele og rabatter her.

    Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

  • Pas og visum

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Danske statsborgere kan opholde sig 90 dage visumfrit i Sydkorea på turistrejser. Passet skal være gyldigt i hele rejsens varighed. Man kan blive bedt om at fremvise returbillet ved ankomst til landet.

    Man bør altid have en kopi af sit pas på sig og opbevare sit pas i hotellets sikkerhedsboks eller et andet sikkert sted.

  • Attitude/Etikette

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Koreanere er et venligt og imødekommende folkefærd, og man føler sig meget velkommen i Sydkorea. Man skal dog ikke forvente, at de lokale kan tale særlig godt engelsk på trods af mange års undervisning i skolen. Det skal man dog ikke lade sig skræmme væk af, og man kan komme langt med fagter og meget enkelt tale.

    Den koreanske kultur er fyldt med uskrevne sociale regler for den korrekte etikette. Men de lokale er meget forstående overfor turister, og hvis man blot er høflig og smilende, så er de meget overbærende overfor småfejl.

  • Corona og hygiejne

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Hygiejne-standarden er generelt høj i Sydkorea. Også må små, lokale spisesteder. 

    I Sydkorea havde man allerede inden corona-pandemiens udbrud kultur for at bære maske, for at beskytte sig selv og andre i fald af eventuelle sygdomssymptomer. 

  • Kriminalitet

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Kriminaliteten er generelt lav i Sydkorea, og ting som lommetyverier forekommer sjældent. Dog bør man altid udvise almindelig sund fornuft.

  • Bemærk

    Praktiske oplysninger Sydkorea

    Der er indlagt flere vandreture. Sydkorea er et bjergrigt land, og ved flere af templerne og nationalparkerne skal man gå en del op og ned for at få det fulde udbytte.

    Enkelte aftener spises på hotellerne, hvis det skønnes smartest efter f.eks. en lang køredag.

    Udbuddet af vegetarretter på koreanske restauranter er langt mere begrænset end i Europa eller Nordamerika. Mange steder har de slet ikke vegetarretter på kortet. Fisk og skaldyr er dog ganske udbredt i Korea. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Japan og Sydkorea