Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Peru med mere forkælelse

Oplev Nazca, Machu Picchu og Titicaca på denne opgraderede rejse

Dette er vores bedst sælgende Peru-rundrejse i en opgraderet version, hvor du bor og spiser endnu bedre end på den i forvejen roste og populære "Den store rundrejse i Peru" . 

Start din rejse her

Udover at byde på en perlerække af seværdigheder smager Peru vidunderligt. Landet har en stolt tradition for gastronomi, og de er ikke bange for at fusionere i køkkenet, så ofte er din tallerken præget af det italienske, franske, kinesiske og japanske køkken.

Viktors Farmor har rejst i Peru siden 00'erne, og rejsen her har vi haft siden 2014. Vi har valgt at opgradere hotellerne de steder, hvor det giver bedst mening. Ligeledes er der skruet endnu en tak op for kvaliteten til fire nøje udvalgte måltider undervejs. Så det er en Perurejse med mere forkælelse. 

5 gode grunde til at rejse til Peru med Viktors Farmor:

  • Bo otte nætter på lækre 4-stjernede hoteller
  • Fire måltider er opgraderet ift. den klassiske rejse
  • Rejsen inkluderer flyveturen over de mytiske Nazcalinjer
  • Overnat mindst to nætter de fleste steder 
  • Vi har haft grupperejser i Peru i over 15 år og er din garanti for en velplanlagt rejse 

Dagsprogram

  • Dag 1

    Ankomst Lima

    På de fleste rejser flyver vi med KLM først halvanden time til Amsterdam og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Lima.

    Efter ankomst til Limas lufthavn kører vi til bydelen Miraflores, hvor vi indkvarteres på et hotel i centrum. Det er muligt at bestille en let aftensmad og måske en af Perus berømte pisco-cocktails, inden vi går til køjs efter en lang rejsedag.

    Måltider: Måltider i flyet.

    Overnatning: Lima

  • Dag 2

    Byrundtur i Lima med Larco-museet

    Lima, kendt som "Kongernes By", er rig på en imponerende historie, som navnet antyder. Da spanierne erobrede Sydamerika, blev Peru kaldt "Vicekongedømmet", og Lima blev dens magtcentrum. Derfor er den gamle bydel gennemsyret af kolonial historie.

    Vi besøger først det imponerende præcolombianske tempel Huaca Pucllana fra den tidlige Lima-kultur. Vi fortsætter til det historiske centrum og starter ved Plaza San Martín med statuen af frihedshelten af samme navn. Her lærer vi om uafhængighedskrigen mellem spanierne og inkaerne, mens vi spadserer gennem de historiske gader og beundrer de smukke balkoner og kirker. Vi når Plaza Mayor med regeringspaladset, ærkebiskoppens palads, katedralen og byrådspaladset. Efter en fortælling om stedets historie besøger vi enten San Francisco eller Santo Domingo klostret, der giver os et indblik i den katolske indflydelse i Peru. 

    Derefter besøger vi det berømte Museo Larco, hvor vi først nyder frokost i den elegante restaurant. Museet giver os en forståelse for de civilisationer, vi kommer til at lære at kende de kommende uger. Museet huser enestående keramik og er også kendt for sin samling af erotisk kunst.

    Efter en spændende dag vender vi tilbage til hotellet, og om aftenen giver rejselederen anbefalinger til, hvor vi kan nyde vores aftensmad.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Lima

  • Dag 3

    Picnic i Den Hellige Dal

    Vi kører til lufthavnen og flyver til Cuzco i Andesbjergene. Ved ankomst kører vi direkte ud i Den Hellige Dal for at akklimatisere mest optimalt.

    Den Hellige Dal ligger lavere end Cuzco by, og vi får dermed en gradvis højdetilvænning. Vi nyder en privat picnic midt i Andesbjergene med egne kokke og personale, inden vi kan strække benene på en spadseretur i området.

    Herefter kører vi til vores opgraderede hotel i Den Hellige Dal med ankomst om eftermiddagen.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Den Hellige Dal

    Midt ude i ingenting er der dækket bord til picnic. foto Morten Bruun Jensen
  • Dag 4

    Udflugt i Den Hellige Dal: Moray, Salineras og Ollantaytambo

    Efter morgenmaden drager vi mod Moray, hvor vi ser de cirkulære landbrugsterasser - et muligt vidnesbyrd om inkaernes avancerede landbrugsteknikker. Ordet "muligt" er nøgleordet her, da der er mange teorier om stedet fra inkatiden.

    Traditionel historiefortælling har længe antaget, at det var et sted for sofistikerede eksperimenter med forskellige afgrøder under varierende temperaturer og lysforhold, så man på den måde udnyttede de mikroklimatiske forhold, der tillod inkariget at brødføde så stor en befolkning - op til 10 millioner mennesker. I dag spekulerer historikere dog i, om stedet snarere havde rituelle og ceremonielle formål, herunder muligvis astronomiske observationer.

    Vi fortsætter til Salineras i Maras, hvor utallige naturlige saltbassiner strækker sig for øjnene af os - over 3.000 bassiner, der skaber et panorama af hvide og gullige saltkar. Det er et naturligt fænomen, hvor saltvandet siver ud fra bjergets indre og efterlader salt på skråningerne. Her kan vi købe en række spændende saltvarianter, som chili-salt, røget salt og badesalt.

    Efter en spadseretur i området når vi vores restaurant og nyder en velfortjent frokostbuffet - sikkert med en god appetit efter gåturen. Frokosten i dag består af en buffet af højeste kvalitet på Wayra. Her smager vi egns-specialiteter, mens vi overværer et hesteshow med peruvianske raceheste.

    Om eftermiddagen besøger vi de majestætiske inkaruiner i Ollantaytambo, som er en af inkarigets sidste bastioner, hvor inkaerne, anført af oprørslederen Manco Inca, gav de spanske erobrere et smertefuldt nederlag. Ollantaytambo markerer skillevejen mod junglen og Machu Picchu, og fordi spanierne aldrig erobrede området fuldstændigt, nåede de aldrig den hellige by, som med tiden blev glemt.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Den Hellige Dal

  • Dag 5

    Storslåede Machu Picchu

    I dag starter vi lidt senere, da vi vælger at besøge Machu Picchu om eftermiddagen, når der normalt er færre besøgende, og lyset er bedre til fotografering.

    Vi tager toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes ved foden af Machu Picchu. Den maleriske togrejse tager omkring halvanden time og fører os gennem smukke bjerglandskaber ned mod junglen og igennem tågeskoven.

    Ved ankomsten til Aguas Calientes er der tid til en tidlig frokost, inden vi med bus kører op ad de snoede veje til Machu Picchu. Her står vi foran inkaernes berømte hellige by, som er erklæret som et af verdens syv moderne vidundere.

    Machu Picchu er et imponerende og velbevaret kompleks, som vores guider fører os rundt i. Det er fyldt med historier, spekulationer og myter, og udforskningen af de labyrintiske passager og boliger ved ruinerne får inkaernes historie til at føles meget nærværende.
    Stedet blev "genopdaget" i 1911 af den amerikanske opdagelsesrejsende Hiram Bingham, efter at have været glemt i flere hundrede år. De spanske erobrere havde aldrig kendskab til stedet under deres besættelse af landet.

    Der er stadig diskussion omkring Machu Picchus formål, men eksperter er enige om, at det ikke var en almindelig by, men forbeholdt vigtige personer og kun beboet i visse perioder af året. Nogle teorier antyder, at det var et landbrugslaboratorium, mens andre mener, det var et fængsel eller et militært fæstningsanlæg. Bingham selv mente, at det var et forsvarsanlæg, mens andre støtter teorien om, at det var et center for indoktrinering af erobrede stammemedlemmer. I dag mener man med ret stor sikkerhed, at Machu Picchu primært var et religiøst og ceremonielt sted, hvor solen blev dyrket som det højeste.

    Efter en rundvisning på ca. to-tre timer tager vi bussen ned til Aguas Calientes, hvor vi nyder en fælles aftensmad, før vi tager toget og siden bussen tilbage til vores hotel.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Den Hellige Dal

  • Dag 6

    Pisac, Sachsayhuaman og tekstiler

    Vi begiver os til Pisac, hvor vi ser det imponerende Pisac-ruinkompleks. En let spadseretur fører os op til ruinerne, der formentlig havde en betydningsfuld rolle inden for militære, religiøse og landbrugsmæssige aktiviteter under Inkariget.

    Efterfølgende går turen ned til Pisac by, hvor vi har tid til frokost og til at se det lokale marked. Her er mulighed for at gøre gode indkøb af bl.a. alpaka-tekstiler, smykker og kunsthåndværk.

    Derefter besøger vi Awana Cancha, en gård med bl.a. lamaer, alpakaer, vicuñaer og guanacoer. Vi lærer om forskellige uldkvaliteter og om betydningen af kartoffel- og majsproduktion i Andesbjergene.

    Vi fortsætter til det imponerende Sacsayhuaman-kompleks, som formentlig har fungeret som både fæstning og religiøst tempel under Inkariget. Her finder vi enorme sten, der danner uindtagelige mure, hvor nogle sten når op til otte meter i højden, og murene strækker sig op til 360 meter i længden. Komplekset, forbundet af døre, trapper og tunneler, var afgørende for inkafolkets forsvar mod spanierne, takket være dets strategiske placering og fantastiske udsigt over Cuzcos indfaldsveje.

    Opførelsen af Sacsayhuaman tog 50 år og involverede 20.000 arbejdere, og det forbliver et mysterium, hvordan de formåede at transportere og passe de kolossale sten sammen.

    Vi slutter dagen af på vores hotel i Cuzco, hvor vi skal tilbringe de næste tre nætter.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Cuzco

  • Dag 7

    Cuzcos til fods og halv fridag

    Vi begynder vores byrundtur med at besøge den koloniale katedral, opført af spanierne over en periode på omkring 100 år fra 1560 til 1660. Katedralen huser en imponerende samling af malerier fra de berømte Cuzco-malere, der betragtes som en af Amerikas mest betydningsfulde malerskoler fra den koloniale æra. 

    Herefter går turen til soltemplet Koricancha, der engang var Amerikas mest storslåede tempel. Det var engang udsmykket med vægge og loft af massivt guld, men skattene blev brugt som en del af den kongelige løsesum for inkaen Atahualpa, der blev holdt fanget af spanierne i Cajamarca og senere henrettet. Santo Domingo-kirken blev senere opført på fundamentet af soltemplet af spanierne, men gentagne jordskælv har afsløret de skjulte inka-mure, der har vist sig at være mere robuste end de spanske konstruktioner.

    Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Du kan vælge at besøge chokolademuseet eller koka-museet eller tage en tur op til det bohemeinspirerede kvarter San Blas. Der er mange spændende oplevelser i Cuzco

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Cuzco

  • Dag 8

    Fridag i Cuzco og Nikkei-gastronomi

    Dagen er til fri disposition. Efter en oplevelsesrig uge er det dejligt at komme en smule ned i gear og have tid til at udforske byen på egen hånd og nyde vores dejlige hotel. Din rejseleder har forslag til, hvad man kan lave i Cuzco og omegn, og du kan læse meget mere om oplevelser i Cuzco her. 

    På hovedpladsen i Cuzco ligger restaurant LIMO, hvor vi samles til aftenens måltid, der byder på Nikkei-gastronomi, som man kalder det japansk-peruanske fussions-køkken. Peruanske ingredienser tilberedes med japanske teknikker. Der er naturligvis fisk på menuen – og sandsynligvis krydret med lidt aji (peruansk chili).

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Cuzco

  • Dag 9

    Fra Cuzco til Puno med flere seværdigheder undervejs

    I dag er der tidlig afgang, og vi skal tilbagelægge en ca. 8 timers bustur over højsletten til Puno.

    Undervejs stopper vi første gang ved et autentiske marked, hvor andinske højlandsbønder fra de omkringliggende bjerge kommer for at sælge deres lokale produkter, heriblandt afgrøder, naturmedicin og levende dyr.

    Her er ikke mange turister som inde i midtbyen, og vi får lejlighed til at se og smage flere eksotiske frugter og spiser.

    Herefter fortsætter vi til den smukke kirke i Andahuaylillas, som er lavet i barok-stil med smukke dekorationer og en imponerende arkitektur. Jesuitkirke menes at være fra 1580 og kaldes af nogle for ”Amerikas Sixtinske Kapel” på grund af dens flotte udsmykning.

    Vi kommer senere til det imponerende tempelkompleks Raqchi, opført af inkaherskeren Huayna Capac. Her findes 152 store, runde, vestvendte lagerbygninger med en diameter på 10 meter. Ventilationshullerne i jordniveau blev brugt til at opbevare en lang række afgrøder såsom rodfrugter, kartofler, mashua, majs, quinoa samt tørret og saltet kød. Der blev også opbevaret tøj, militært udstyr og køkkenudstyr til madlavning.

    Derefter fortsætter vores rejse over Raya-passet, som er det højeste punkt på vores tur, med en højde på ca. 4.330 meter over havet. Her stopper vi naturligvis for at nyde udsigten og evt. købe en kop kaffe.

    Vi når vores hotel i Puno hen mod aften.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Puno

  • Dag 10

    Titicaca-søen, flydende sivøer og friskfanget fisk på Taquile

    Et eventyr på den smukke Titicaca-sø venter i dag.

    Vi sejler i privat båd og sætter kursen mod de vuggende sivøer Uros, hvor vi går i land. Øerne er lavet af totora-siv, som de lokale beboere selv fletter.

    Vi møder medlemmer af uros-folket iklædt deres traditionelle, farverige dragter, og vi kan gå op i et af udkigstårnene og få udsigt over den imponerende store Titicaca-sø.

    Herefter går turen til øen Taquile, hvor vi skal på en spadseretur rundt på den fascinerende ø med mange særegne traditioner og skikke. 

    På Taquile har beboerne et autonomt administrativt og politisk system, og deres påklædning afslører deres civilstatus - om de er gift eller single. Når en mand gifter sig på øen, modtager han som en del af medgiften den kommende hustrus lange hår, som han bærer ved særlige lejligheder. Således ser man ofte mænd med lange lokker, men de er egentlig "lånte fjer", som de pynter sig med.

    Der er mange andre fascinerende kulturelle skikke på øen at berette om. Den primære industri på øen omfatter fiskeri, landbrug og den velkendte tekstilkunst, som er blevet anerkendt af UNESCO som immateriel kulturarv.

    Til frokost nyder vi en nyfanget ørred hos en familie, inden vi sejler tilbage til Puno og ankommer sent på eftermiddagen.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Puno

  • Dag 11

    Mod den maleriske Colca-dal

    I dag begiver vi os fra højsletten og kører vestpå mod Colca-kløften, der strækker sig fra Cordillera Blanca, "Den Hvide Bjergkæde", til Cordillera Negra, "Den Sorte Bjergkæde". Det er en smuk køretur gennem et varieret landskab, hvor den flade højslette gradvist bliver til bakket terræn, efterfulgt af dale og bjerge.

    Når vi når Arequipa-regionen, følger vi en rute gennem et naturreservat, som er hjemsted for alpakaer, lamaer, guanacoer og vicunaer. Alpakaer og lamaer er vigtige for lokalbefolkningen på grund af deres kød og uld, mens guanacoer og vicunaer lever vildt og er beskyttede. Vicuna-ulden er meget eksklusiv og kostbar, da den er af den fineste kvalitet. Selvom vicunaerne lever vildt, spotter vi med stor sandsynlighed flere eksemplarer.

    Landskabet skifter gradvist fra fladt til bakket terræn, efterfulgt af dale og bjerge, og snart får vi øje på de første vulkaner i det fjerne. Tidligt på eftermiddagen når vi landsbyen Chivay, hvor vi nyder frokosten, inden vi fortsætter det sidste stykke til vores hotel i den maleriske Colca-dal. 

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Chivay, Colca-dalen

  • Dag 12

    Colca-dalen, kondorer og Arequipa

    En stor oplevelse venter ved 'Cruz del Condor', som vi tidligt om morgenen begiver os mod. Et unikt naturfænomen udfolder sig næsten dagligt her, hvor verdens største fugle, kondorerne, stiger op fra bunden af kløften ved hjælp af varme termiske vinde. I bunden af kløften er de helt afhængige af solens varme og opdriften fra de termiske vinde, der tillader dem at svæve op til vores udsigtspunkt ca. 1.200 meter over kløften. Det er en forbløffende syn, og nogle gange er vi heldige nok til at se dem svæve direkte over os.

    Videnskabelige undersøgelser har vist, at en Andeskondor kan svæve i op til 5 timer og tilbagelægge 160 kilometer uden at flakse med vingerne en eneste gang.

    Efter oplevelsen kører vi tilbage til Chivay for frokost, før vi fortsætter mod Arequipa. Vi passerer gennem de smukke vulkanlandskaber i Colca-dalen, der er prydet med utallige landbrugsterrasser, hvor hovedafgrøderne er kartofler, majs og quinoa.

    Vi når Arequipa sent på eftermiddagen, og om aftenen går vi ud for at spise sammen.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Arequipa

  • Dag 13

    Byrundtur i Arequipa

    Arequipa, Perus næststørste by, emmer af historie. Første seværdighed er det pompøse Santa Catalina-kloster fra 1.579. Her skal vi rundt i dele af det 20.000m2 store kloster, som i sig selv er en lille by, hvor datidens rige nonner i stedet for at følge den almindelige takt og tone for nøjsomt klosterliv fik lov at tage tjenestefolket med sig. Men selvom det oftest var unge piger fra velhavende familier, som med store pengedonationer fik adgang, hændte det også at mindre bemidlede blev optaget på grund af deres stærke tro.

    I klosteret herskede en streng religiøs disciplin, og alle samtaler med omverdenen foregik uden fysisk kontakt og under skarp kloster-censur. Sådan var livet indtil 1970, hvor klosteret åbnede dørene for offentligheden. Man kunne nu få et indblik i en verden, som hidtil havde været isoleret og fuld af hemmeligheder.

    Vi går videre til museet, hvor den berømte mumie Juanita opholder sig. Juanita blev fundet i 1995 af et forskerhold, og fundet gav genklang over hele verden. Ikke blot er Juanita det mest velbevarede fund af et menneske fra inka-tiden, hun er også det første fund af en kvinde, og så fortæller hun en utrolig historie om inka-rigets rituelle menneskeofringer.

    De højeste bjerge var især helligdomme for inkaerne, fordi man her kom tættest på solen. Og det ultimative offer, en inkahersker kunne behage guderne med, var børn, og gerne af ædel inka-slægt. Juanita vurderes at have været ca. 13 år gammel, da hun døde af et slag i hovedet fra en kølle knælende foran en hellig inka-præst. Vi får hele den gruopvækkende historie, mens vi betragter hende i kølemontren, som årets 365 dage altid nedkøler og vedligeholder den værdifulde mumie.

    NB: I marts er Juanita som regel i forskernes varetægt, hvorfor et andet inkaoffer, Sarita, er at finde på museet i stedet.

    Frokosten indtager vi i en idyllisk gårdhave-restaurant, hvor vi får en levende demonstration af, hvordan man forbereder nogle af Perus mest klassiske og berømte måltider. Også hofdrikken pisco-sour bliver vi præsenteret for og får serveret.

    Midt på eftermiddagen kører eller spadserer vi tilbage til hotellet, og resten af dagen er på egen hånd i den spændende by. 

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Arequipa

  • Dag 14

    Dag på egen hånd i Arequipa

    Efter mange begivenhedsrige dage har vi i dag på egen hånd til at gå på opdagelse i ”Den Hvide By” Arequipa. Det er tiltrængt med en dag, hvor man kan geare lidt ned og selv beslutte sig for en aktivitet. Viktors Farmor har forberedt en bred vifte af mulige aktiviteter, men Arequipa er bestemt også en slentretur værd med hyggelige stræder med skønne cafeer og restauranter.

    I aften går vi sammen til et typisk lille byhus bygget i vulkansk sten. I husets køkken tilbereder kokken Michel Hediger sine kreative retter. Fusion cuisine-måltiderne er et resultat af gamle traditioner og moderne kulinariske teknikker fra Andesbjergene og Alperne. Ingredienserne er peruanske, og maden er tilberedt med omhu. Husets specialitet er alpaka-kød grillet på sten. I huset drives restauranten Zig Zag. Her nyder vi en middag sammen.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad.

    Overnatning: Arequipa

  • Dag 15

    Fra Arequipa til Nazca

    Vi står over for en spændende og lang køretur i dag, og vi starter tidligt om morgenen. Vi drager nordpå langs Pan-American Highway mod Nazca, og det bliver en hel dags rejse.

    Først krydser vi de snoede bjergveje i Arequipa-regionen, inden vi når frem til det forunderlige månelandskab skabt af tusinder af års geologisk erosion. Når vi endelig når ørkenkysten, kan vi glæde os over den azurblå udsigt til Stillehavet og de gyldenbrune klippeformationer i ørkenen.

    Vi har frokost med fra Zig-Zag restauranten, og vi nyder den et sted på vejen, mens vi sanser Stillehavets barske omgivelser.

    Vi når Nazca sidst på eftermiddagen, hvor ørkenens varme byder os velkommen. Der er swimmingpool på vores hotel i Nazca by. 

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Nazca

  • Dag 16

    Nazca-linjerne fra luften

    Vi sætter kursen mod Nazcas lille lufthavn, hvorfra vi skal flyve over de mystiske figurer, som er trukket i sandet og i ørkenklipperne – mysterier som endnu i dag er genstand for megen debat og hovedbrud blandt eksperter.

    Nok har man kunnet konkludere, at Nazca-figurerne, som er op til flere hundrede meter lange og brede, ikke nødvendigvis skal studeres fra luften, men faktisk kan observeres fra højtliggende punkter. Men det er stadig en gåde, hvilken betydning dyre- og menneskefigurerne havde, som efter alt at bedømme må have været et møjsommeligt arbejde.

    Der er ca. 800 figurer, og de menes at være blevet skabt mellem år 200 før vor tidsregning til 600 efter vor tidsregning.

    Om eftermiddagen fortsætter vi til Paracas, hvor vi indlogeres på vores opgraderede hotel ved Stillehavet for de kommende to nætter.

    Måltider: Morgenmad og frokost

    Overnatning: Paracas

  • Dag 17

    Islas Ballestas og Paracas Nationalpark

    Dagen står i naturens tegn. Først i privat båd til Ballestas Øerne, som også kaldes for Mini-Galapagos.

    Ud for Paracas-kysten i Stillehavet optræder et unikt naturfænomen under vandet. Den kolde Humboldt-strøm fra syd bringer plankton op til overfladen, hvilket skaber en enorm buffet til de utallige fiskestimer og ernæring til fuglelivet. Det skaber et lille, men yderst produktivt økosystem, hvor fangsten udgør hele 10% af verdens samlede fiskeri. Her er et rigt dyreliv med søløver, pelikaner, pingviner - og hvis vi er heldige, kan vi også spotte delfiner.

    Turen til søs tager et par timer i alt, og ved ankomst til molen er der tid til en kop kaffe, inden vi fortsætter til Paracas Nationalpark, hvor vi skal opleve et smukt stykke ørken med spektakulære klippeformationer, fossiler og ikke mindst det azurblå Stillehav.

    Eftermiddagen er fri til at nyde vores dejlige hotel, hvor vi om aftenen spiser på stedets restaurant, der serverer en udsøgt maritim aftensmad i flotte omgivelser.

    Måltider: Morgenmad og aftensmad

    Overnatning: Paracas

  • Dag 18

    Frokost i Barranco ved Stillehavet

    Efter morgenmaden forlader vi Paracas og kører nordpå mod Lima, en tur på omtrent fire timer.

    Undervejs får vi udsigter mod Stillehavet med kilometerlange strande, som byboerne fra Lima nyder godt af.

    Ved ankomst til hovedstaden kører vi til Barranco og går en tur i Limas boheme-kvarter med arkitektonisk flotte huse, graffiti-kunst, åbne pladser og generelt masser af liv.

    Som afslutning på rejsen nyder vi vores frokost på den lovpriste restaurant Cala, der ligger helt ned til Stillehavet. For peruanerne behøver restauranten ingen præsentation. Det siges, at man på
    Cala får landets bedste ceviche og pisco sour.

    Der er, afhængigt af hjemrejsetidspunkt, tid til at gå lidt rundt på egen hånd. Man kan for eksempel nyde en italiensk is, eller besøge nogle af kvarterets museer.

    Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

    Måltider: Morgenmad og frokost

  • Dag 19

    Ankomst til Danmark

    For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam.

Hvad siger vores gæster

 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Peru

  • Pas og visum

    I Peru er man visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse. Ved indrejse til Peru, udfyldes en blanket (som udleveres i flyet) som skal vises sammen med passet. Blanketten stemples, og det er vigtig at passe på den under rejsen, da den skal afleveres ved udrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  • Valuta, veksling og kreditkort

    Møntfoden i Peru hedder Nuevo Sol, PEN – Hvor 1 PEN svarer til ca. 2 DKK. I kontant valuta anbefales det at medbringe PEN og alternativt USDollars. (PEN kan bestilles og hentes i FOREX) Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker.

    Kreditkort kan anvendes i de større byer, og det kan derfor anbefales at benytte sit hævekort undervejs, selvom det koster gebyrer i banken. Det er både sikrere og i sidste ende nok også billigere end at veksle fra DKK til USD og fra USD til PEN pga. gebyrer ved hver veksling.

  • Ofte stillede spørgsmål til ''Den store rundrejse i Peru''

    Får man ikke højdesyge?
    På rejsen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

    Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
    Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

    Hvor fysisk krævende er rejsen?
    Især den første uges tid kræves det, at man er i almindelig god fysisk form, og man får mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

    Hvem deltager typisk på rejsen?
    De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

    Kan man få vasket tøj undervejs?
    Ja, i Cuzco, Puno og Arequipa vil man godt kunne nå at få vasket tøj, hvis man indleverer det ved ankomst og fortæller i receptionen, hvornår man senest skal bruge det igen. Dermed kan man godt nøjes med at have tøj med til en uge i alt. 

    Hvem flyver vi med?
    På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

    Jeg er allergiker eller vegetar/veganer, bliver jeg mæt?
    Vi gør hvad vi kan for at informere restauranterne på forhånd, så de kan tilrettelægge dit måltid efter dine allergier eller præferencer. Men vi kan ikke garantere, at du som allergiker over for f.eks. gluten eller laktose får lige så alsidige måltider som ikke allergikere. Det samme gælder for vegetarer og veganere. Man skal nok blive mæt, men bedes være overbærende over for personalet på restauranter og hoteller. De er, især ude på landet, ikke vant til så mange præferencer.

    Det er altid en god idé at have supplerende kost med.
    Vi skal altid have besked om evt. allergier eller mad-præferencer ved tilmelding til rejsen.

  • Vaccinationer

    Vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria samt valg af malaria profylakse. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

    Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

    I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

    Medbringer du receptpligtig medicin skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

  • Fysisk form på rejsen

    For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig god fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 7 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

    På rejser i Peru får du desuden mest ud af din ferie, hvis du har trænet lidt på forhånd. Vi har flere gåture på inka-stederne og i bjergene generelt. 

  • Højde- og køresyge

    På rejsen tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der kan opstå symptomer på højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

    På Viktors Farmors rejser i Peru sikrer vi en så optimal akklimatisering, som tiden tillader. På 19-dagesrejserne begynder vi med 3 nætter i Den Hellige Dal. Det er i ca. 2.600 meters højde, så vi har god tid til at akklimatisere os, inden vi stiger yderligere og indkvarterer os højere oppe i bjergene. 

    Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge.

    Er man tilbøjelig til at blive køresyg, er det en god idé at medbringe piller mod køresyge.

    Højder over 4.000 moh på 19dages-rejserne i Peru

    På disse rejser kommer vi tre gange over 4.000 moh. (Vi overnatter dog ikke i disse højder) 
    Det gælder: 

    Cuzco-Puno: ca. 4.350 meters højde (La Raya)
    Puno-Chivay: ca. 4.400 meters højde (Lagunillas)
    Chivay-Arequipa: ca. 4.900 meters højde (Patapampa)

     

  • Mad og drikke

    Perus køkken er næsten lige så varieret som dets geografi og går fra de lækreste skaldyr og fisk til kartofler, som er fast ingrediens i mange retter i højlandet. En særlig delikatesse i højlandet er marsvin. Drik flaskevand og undgå postevandet.

    Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt. Undgå isterninger og ukogte grøntsager. Mange steder bliver der serveret coca-te, en velsmagende opkvikkende te. Coca-te er ikke euforiserende - kokain kan kun udvindes af cocablade gennem en uhyre vanskelig kemisk proces, der forudsætter enorme mængder af cocablade.

    Peru byder på mange slags øl. Mange af områderne har deres lokale øl, f.eks i Cuzco og Arequipa. De bedste vine stammer fra vingårdene Tacama og Ocucaje syd for Lima. En populær cocktail er nationaldrikken i Peru: Iskold Pisco Sour. Den består af limejuice, æggehvide, sukker og Pisco (druebrændevin).

    Må jeg medbringe egne fødevarer?
    Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, orginal emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må man ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

    Jeg er allergiker, bliver jeg mæt?
    Vi gør hvad vi kan for at informere restauranterne på forhånd, så de kan tilrettelægge dit måltid efter dine allergier. Men vi kan ikke garantere, at du som allergiker over for f.eks. gluten eller laktose får lige så store portioner som ikke allergikere ved hvert måltid. Derfor opfordres du til selv at have supplerende kost med. VI skal altid have besked om evt. allergier ved tilmelding til rejsen. 

  • Telefoni og internet

    Telefoni. Peru har selvvalg fra Danmark. Tryk 0051 + omr.nr + ab.nr Fra Peru til Danmark trykkes 00 (afvent ny klartone) 45 + dansk ab.nr.

    Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. Det koster godt 20 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt.

    Internet. De fleste hoteller har adgang til internettet.

  • Elektricitet

    Peru bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben, men på de fleste hoteller er stikdåsen i væggen også lavet, så de runde danske kan sættes i. Medbring adapter for en sikkerheds skyld.

  • Drikkepenge

    På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Giv kuffertdragere på hotellerne 1-2 USD pr kuffert, som de bærer for dig.

    Læg også penge på værelset til stuepigen.

    På grupperejser betaler Viktors Farmor drikkepenge til chauffør og lokalguide.

  • Foto

    Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

  • Prisniveau

    En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., mens vin er relativt dyrt og koster fra 70-100kr. og opefter pr. flaske. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

    Man skal prutte om prisen på langt de fleste markeder.

  • Bagage

    Bagagen bør aldrig være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den, da vi kan komme ud for uregelmæssigheder i programmet.

    Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  • Håndbagage

    Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

    Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

  • Klima

    Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

    I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

    Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i Peru, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til omkring frysepunktet, og det kan være køligt på hotellerne. Især på rejser i juni, juli og august er det vigtigt at have varmt tøj med til de kølige aftener og nætter.

    Der er klimaanlæg, men ikke toilet i rundturs-busserne. I det nordlige Peru er der kun aircondition og ikke varme, da det ikke er nødvendigt.

  • Tidsforskel

    Peru er seks timer bagud i forhold til Danmark.

  • Pakkeliste

    Husk at supplere pakkelisten med:

    - Regntøj

    - Varmt tøj og skiundertøj (Meget vigtigt især på rejserne i juni, juli, august, hvor der kan være køligt på nogle af hotellerne)

    - Vækkeur

    - Gode vandresko/-støvler

    - Solbriller og solcreme

    - Kasket/hat

    - Evt. piller mod højdesyge (Diamox)

    - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

    - Myggemiddel - gerne med mindst 7,5% DEET (kan af og til købes i Peru)

    - Evt. god kikkert

    - Lommelygte

    - Evt. mindre taske til nætter hos familier.

    - Badetøj

    - Evt. vandrestave til kortere vandringer

    - Evt. instant kaffe, da der på flere hoteller er kogt vand, men ingen kaffe

  • Hvad må jeg indføre i Peru?

    Det er dit eget ansvar, at tjekke hvad du må indføre i Peru. Følgende er vejledende, men Viktors Farmor tager ikke ansvar for konfiskeringer eller bøder mv. 

    For gæster over 18 år gælder, at man må indføre:

    • Medicin til egen brug alene. Medbring evt. kopi af recept.
    • 400 cigaretter
    • 3 liter alkohol
    • andre goder til personligt forbrug eller gaver må ikke overstige en værdi af samlet 500 USD

    Må jeg medbringe egne fødevarer?

    Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, original emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må du ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

  • Toiletpapir

    De steder hvor der er en spand på gulvet ved siden af toilettet skal man smide toiletpapiret heri.

    Det er meget vigtigt, da rørene ellers risikerer at stoppe til. 

    Hav Kleenex el. en rulle toiletpapir med i håndbagagen. Det er ikke alle offentlige toiletter, der har papir nok. 

  • Værd at vide

    For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Peru.